19 Eylül 2012 Çarşamba

Volvo V40 Cross Country


Volvo'nun yeni model atağı devam ediyor. Çinlilerin kontrolüne geçen firma şık hatchback modeli V40'ı hafif arazi şartları için geliştirerek R-Design'ın ardından yeni bir versiyon yarattı.

Yenilenen ön tamponunun büyük bölümü siyah renkli plastik olan otomobilde dik yerleştirilmiş LED farlar dikkat çekiyor. Yan etekler ve arka tamponda da görülen siyah platiğin alt kısmında metal plakalar bulunuyor. Çapları 19 inçe kadar büyüyen jant seçenekleri V70 modeliyle aynı olan araçta yeni gövde rengi ve tavan çıtaları da bulunuyor.


Yan aynaları siyaha boyanan V40 Cross Country'nin iç mekanında standart V40 ile farklılaşma olmamış. Yüksekliği 40 mm artırılan aracın orta konsolunda sunulan kaplama ve koltuk döşeme renklerindeyse yenilikler var.

Zengin motor seçeneklerine sahip olan aracın tamamı turbo beslemeye sahip ünitelerinden 1.6 litre hacimli olanları hem benzinli hem de Diesel olarak sunuluyor. Benzinli ünite 180 beygir güç, 270 Nm tork üretebilirken Diesel seçenek 115 beygir güç, 285 Nm tork üretebilmekte.

2 litre hacimli ünitelerde hem benzinli hem de Diesel seçenekler için ikişer güç seviyesi sunuluyor. Benzinli olan modeller 213 beygir güç, 300 Nm tork ile 180 beygir güç, 300 Nm tork üretebilirken Diesel olanlar 150 beygir güç, 350 Nm tork ile 177 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor.

Modelin en güçlü motor seçeneği olan 2.5 litre hacimli benzinli ünite 254 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi, yokuş iniş kontrolü ve 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı standart olarak sunan bu model 0'dan 100 km/s sürate 6.1 saniyede ulaşabiliyor.

Serinin geri kalanının tamamında Start/Stop, fren enerjisi geri kazanım sistemi ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanı standart olarak sunan Volvo 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanı bu araçlarda opsiyonel donanıma koyacak.

8 yorum:

  1. harika. sehir hayati icin alinacak en optimum aractan sonra simdi de country sevenler icin. su volvo'ya bir hal geldi super otesi arabalar yapmaya basladilar. mercedes askini yokedecek utanmasa.

    YanıtlaSil
  2. Cross country r design secenekleri artirmalari guzel ustelik hepsi de guzel

    YanıtlaSil
  3. ön tamponsltı tasarımı kötü gerisi iyi

    YanıtlaSil
  4. Ne zaman Türkiye'de satışa sunulacak?

    YanıtlaSil
  5. 73.800 TL'den başlayan fiyatlarla satışta şu anda.

    YanıtlaSil
  6. bu araca x1,q3 ve gla rakibi desek yanlış yapmış olur muyuz? zira yeni tanıtılan xc90'ın x5,q7 ve ml rakibi olduğu söyleniyor.bu durumda sıralama yaparsak xc60 x3,q5,gla oluyor ve başta bahsettiğim araçların herhangi bir rakibi olmamış oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. X1, Q3 ve GLA rakibi diyebiliriz. Özellikle GLA'ya yapı olarak da çok yakın.

      Sil