4 Eylül 2012 Salı

Volkswagen Golf


Birkaç gündür internette dolanan fotoğrafların gerçek olduğu anlaşıldı ve Volkswagen Golf'ün 7. nesil modellerinin ilk resmi fotoğrafları basına dağıtıldı. Aracın teknik verileri de yakında bizimle olacak.

Beklendiği gibi genel hatlarında büyük değişiklikler olmayan otomobilin hem ön hem de arkasında daha köşeli çizgiler dikkat çekiyor. LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu daha ince bir tasarıma sahipken jantlarda kullanılan yeni çizgiler aracı daha farklı kılmış.


İç mekana geçildiğinde bir Volkswagen modeli kullanmış olan sürücülerin aşina olduğu bir kokpitle karşılaşılırken kalite bakımından yine sınıfın üst standartlarının belirlendiği görülebiliyor. Gömülmüş çift daire şekilli gösterge tablosu ve havalandırma ızgaraları markanın diğer modellerinde de görülürken alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve oldukça büyüyen navigasyon ekranı dikkat çekici yenilikler.


Vites kolunun etrafına yeni kumanda düğmeleri yerleştiren Volkswagen araçta elektromekanik park freni kullanmış. Havalandırma kumanda düğmeleri dairesel olan aracın konsolu için değişik tipte kaplama seçenekleri sunuluyor.

21 yorum:

  1. Almanlar da Japonlara benzedi. Eskiden 7 senede bir kasa değiştirirlerdi. 5 seneye indi.

    YanıtlaSil
  2. Japonlar değiştiriyor en azından. Almanlar bir öncekini aynen satmaya çalışıyor resmen :)

    YanıtlaSil
  3. Herzamanki gibi; sınıfını en iyisi. Tavan daha alçak duruyor, kapılardaki çizgiler güzel,LED farlar gündüz çok dikkat çeker.

    YanıtlaSil
  4. Yanlış görmüyorsam yenilikler arasında anahtarsız çalıştırma da mevcut. Vites kolunun solunda start-stop butonu yer alıyor.

    YanıtlaSil
  5. Evet, var. Görünüm açısından Passat seviyesine ulaşmış iç mekan. Ben beğendim.

    YanıtlaSil
  6. Yeni aracin 100kg daha hafif oldugunu da ekleyelim (yeni MQB platformu).. Bakalim Auris, Golf'un pazar payindan birseyler alabilecek mi?

    YanıtlaSil
  7. olabildiğine çirkin bir VW modeli daha. nedir yani daha yaratıcı tasarımlarınız yok mu ? yeni auris faciası yaratın demiyoruz hani ama birazcık estetik birazcık farklılık ? odundan hallice araba yapmaya başladılar.
    golf 6 diye sattıkları araba aslında golf 5.5 olmalıydı bu da 5.75 den fazlası olamaz.
    konsolu biraz elle tutulur olmuş, onu da sağolsun distribütör firma soyup soğana çevireceği için çok umutlanmayın.
    o konsoldaki koca ekranı bir kere unutun. tamam canlarım ? sonra o elektronik park frenini de unutun belki gelir ama çok umutlanmayın. sonra o parlak siyah kaplamayı opsiyonla alana yanında babayı da hediye ederler. keyless go var ya start stop tuşu. onu da affınıza sığınıyorum; nah alırsınız. sonra o direksiyondaki tuşların yarısını da unutun. hepsini isterseniz highline plus plus gibi bir seviyede anca verirler. en güzel kısmı olan açık kahve döşemeler, ki kendilerine bayıldım, onu da artık sanayide derici mahmut'tan falan yaptırırsınız. doğuş oto onun yerine babayı verir yine.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dogru soze NE denir... Ust sinif ayarinda para verip o resme ancak binilir... Yorum hosuma gitti :)

      Sil
  8. göterge yazmışsın.

    YanıtlaSil
  9. elimde olsa vw grubu yok ederim o derece tiksindim. kesinlikle igrenc nedir bu tasarimlar ya. su audi ile vw nin geldigi hale aciyorum yok olup gitseler kimse ozlemez audi alacagina mercedes-benz veya bmw alirsin en azindan karakteri ruhu olan arabalar. vw yerine suruyle alternatif var zaten. en azindan bu kadar can sikan uyduruk birbirinin aynisi tek amaci kar etmek ve musteriyi ....mek olan bir sirkete para kazandirilmaz. golf iv asigi hastasi olan ben bile tiksindim yemin ediyorum. ne hale getirdiler guzelim golfu.

    YanıtlaSil
  10. bu aralar fiesta nin resmi dolaniyor internette bir makyaj operasyonu olacak sanirim. vw denilen lanet firma yapsaydi aynisini yeni fiesta diye satarlardi yemin ederim. su golf v - vi - vii degisimini gordukce oturup aglayasim var boylemi sona erecekti efsane.

    YanıtlaSil
  11. elektronik park freni, piyano rengi kaplamalar ve anahtarsız giriş sistemi, focus, astra ve diğer rakiplerinde standartken golfte gelmemesi intihar olur. ayrıca konyak rengi döşemeler zaten golf 6 highline'da mevcut.

    YanıtlaSil
  12. Yukarda 5-5.5-5.75 yorumu var ki tam bir dogruluk abidesi

    YanıtlaSil
  13. Zaten 5 ten 6 ya gecerken 5.5 dedik ezdik sinirlendik ofkelendik 6 dan 7 ye gecis de bi o kadar kotu, gel gelelim gozu kapali golf alan insanlar var kici kirik bosline ufak araba

    YanıtlaSil
  14. 5-5bucuk-5yetmisbes dogru bir tespit.. pazar lideri bir arabaniz varsa, her turlu satiyorsaniz, enerjinizi dis/ic tasarimdan ziyade farkli alanlara yonlendirmek de bence iyi bir fikir. 5bucuk'ta hedef ses/titresim yalitimi iyilestirmeydi (ki basardilar), simdi de anlasilan hedef agirlikti..
    vw'ye lanet etmek, tasarimdan tiksinmek vs. ise markaya olan bagi gosteriyor. burada da bir (tarihsel) basari soz konusu

    YanıtlaSil
  15. golfu iv'e kadar sevebilen hatta iv'nun asigi olan biri olarak beni soguttular kendilerinden. artik ne kendi arabalarindan ne de grubundan bir beklentim kalmadi. skoadasi seati audisi (bentley gibi luks markalari saymiyorum) ve kendi arabalari son derece ruhsuz. ve turkiye icin konusacak olursak aynen dendigi gibi bosline araba satip bir de alman kalitesi deyip 10 lira fazla fiyat koyuyorlar. yemisim kalitesini bugun vw nin alternatifi bir suru firma var bu kadar ic sikan bir araba almam ben

    YanıtlaSil
  16. 140 ps olanı orta donanımda sunsalar makul bi fiyata ne güzel olurdu. distribütörün icraatları göz önüne alındığında ah nerede vah nerede!

    YanıtlaSil
  17. Dizel dsg golf un fiyati, dizel astra active select in ustunde, active select> dsg olsa da golf 1.6>astra 1.3, 116d ed guzel araba ama sadece mt olmasi ve buna ragmen golften pahali olmasi, borusanin isine geliyor, golf tdi dsg nin fiyatlarinin astra 1.3cdti active select ve 116d ed mt nin arasinda olmasi gayet mantikli, aslinda astranin 1.7 dizeli var ama o bize islemiyo

    YanıtlaSil
  18. Astra'nın 1.3 litre hacimli motoru için yarı otomatik şanzıman seçeneğinin bir önceki kasada sunulduğunu da düşünürsek fiyat farkı daha da açılacak ama bu aracı karşılaştırmaya almak ne kadar mantıklı bilemedim.

    YanıtlaSil
  19. golf 5 den sonra zaten benim için bitmişti yeni kasalara birtürlü ısınamıyordum ciddi şekilde highline full+full golf almayı düşünüyordum ancak sonunda audi a3'de karar kıldım golf gibi çok fonksiyonlu dolu bir araç olmadı tabi ama dışarıdan çok daha gösterişli olduğu tartışılmaz.Birde o kadar para verdikten sonra audiye binmek varken niye ww bineyim diye düşünmedim de değil yani tabi zevkler ve renkler tartışılmaz.

    YanıtlaSil