19 Eylül 2012 Çarşamba

Shelby GT500 Super Snake


Shelby'nin kurucusunu kaybetmesinin ardından piyasaya sürdüğü ilk Super Snake modeli tahmin edilebileceği gibi oldukça etkileyici bir otomobil. 500 örneği bulunacağı açıklanan araç opsiyonel olarak sunulan büyük kompresör beslemesiyle inanılmaz verilere imza atıyor.

Desenleri değişen ön ızgaraların haricinde Super Snake yazılı radyatör ve yeni tasarım 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın kapıları arkasına hava girişleri eklenmiş. Son makyajla birlikte LED gündüz farlarına kavuşan aracın egzoz çıkışları da yenilenmiş.

İç mekanında sabit kafalıklara sahip koltuklar ve her köşeye yayılmış Super Snake logoları dikkat çekerken süspansiyon ve fren sistemleri de modifiye edilmiş. Sahip olduğu gücü yere daha verimli bir şekilde aktarabilmesi için 355 mm genişliğinde arka lastiklerle donatılan aracın bu donanımla bile yola tutunmakta zorlanacağı kesin.

662 beygir güç, 855 Nm tork üretebilen 5.8 litre hacimli v8 motorun sahip olduğu kompresör sistemi büyütülerek gücü 850 beygire yükseltilebiliyor. Sadece 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulacak olan aracın düşük güçlü versiyonlarının fiyatlandırılması biraz karışık. Öncelikle A.B.D.'de yaklaşık 55.000 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara satılan bir GT500 alan müşteriler daha sonra Super Snake giriş kiti için 28.995, üst kit içinse 39.995 Dolar ek masraf yapmak zorunda.

1 yorum:

  1. motoru o kadar güçlü ki tek kaput yetmemiş zaptetmek için, iki kaput üst üste koymuşlar :)


    YanıtlaSil