26 Eylül 2012 Çarşamba

Porsche Panamera Sport Turismo


Porsche şaşırtmaya devam ediyor. Alman üretici, tanıtıldığında tartışmalara neden olup sonradan büyük satış başarıları yakalayan modeli Panamera'nın ardından bu aracın temelleri üzerine geliştireceği Shooting Brake'in konsept halini de tanıttı.

Bu araçla birlikte Panamera'nın yeni yüzünü de gösteriyor olabilecek olan Porsche, otomobilin tamponunda splitter ve çift katlı LED aydınlatmalar kullanırken farlar da ilk defa tamamen LED teknolojisine sahip. Şişkin çamurluklar, ön çamurluklar arkasında bulunan hava yarıkları ve dev jantlarla sportif bir duruş sergileyen otomobilin arka kısmında spoiler, difüzör, dörtlü egzoz çıkışı ve siyah renkli stoplar dikkat çekiyor.


İç mekanı oldukça etkileyici bir görünüme sahip olan otomobilde iki dairesel göstergenin arasına yerleştirilen büyük LCD ekran gösterge tablosunun büyük bir kısmını oluşturuyor. Yan aynaları bulunmayan aracın arkasını gösterme görevi iki kameraya verilmiş ki bu kameralar görüntülerini doğrudan gösterge tablosuna aktarabiliyor.

Güncel Porsche modellerinde kullanılan yatık vites konsolunu orta konsolla birleştiren Porsche bu kısımda dokunmatik bir ekrana yer vermiş. Sport Turismo'nun iç mekanında bulunan en "alışılmış" parçaysa şık direksiyon simidi.

Motoru hakkında henüz kesin bir bilgi verilmeyen konseptte içten yanmalı v6 ünite ve elektrik motorunun ortak çalışmasıyla aracı hareket ettirecek bir hibrit sistem görev yapacak.

7 yorum:

  1. arka taraf asiri derece de range rover evoque a benziyor.

    YanıtlaSil
  2. mercedes yaparsa bizde yapariz gibi olmus ee ortami tekel birakmiyorlar bu guzel. ancak degisim hos olmus begendim. arka kismi guncel panameradan daha hos duruyor.

    YanıtlaSil
  3. Mevcut panamera'dan daha iddialı bir ön ve arka yüze sahip. Hatta öyle ki muhtemel(volkswagen'in de porsche'nin tamamını alması sonucu hızlanarak) 458 italia rakibi olacak olan araca bile entegre edilebilecek hatlara sahip olduğunu düşünüyorum. Her ne kadar Panamera'nın Cls gibi otomobillerin rakibi olduğu düşünülse de bu formdaki otomobilin bir Porshce olmasından mıdır bilinmez bana daha çok FF'i çağırıştıran ya da ona karşı yapılan bir tasarım gibi geldi.

    YanıtlaSil
  4. Arka taraf range rover evoque a benzemiyor carrera dan alinma ama sinif farkina ragmen bu stoplar araca yakismis, cls panamera rakip ama buyuk fiyat ve kalite farki var, ben cok begendim, konsept olsa da detaylar sayesinde uretime yakin duruyor cok degismez

    YanıtlaSil
  5. benim en cok hosuma giden kisim farlar: tamamen led. umarim bunu korurlar seri uretim modelinde. cok cok hos duruyor.

    YanıtlaSil
  6. Panamera aşığı olmayan birisi olarak ben de beğendim. Porsche yine iki arada bir derede kalmış segmentlere giriyor ki bunda da başarı yakalayacaklar gibi.

    YanıtlaSil
  7. bunu biraz yükseltseler suv diye de yuttururlarmış

    YanıtlaSil