12 Eylül 2012 Çarşamba

Peugeot RCZ


Peugeot'nun Paris otomobil fuarı yenilikleri bitmek bilmiyor. Onyx ve 2008 gibi konseptlerin ardından sıra yenilenen seri üretim modellerin tanıtımına gelirken bu araçlar arasında ilk tanıtılanı şık coupé RCZ'nin makyajlı hali oldu.

Genel hatlarıyla oynanmayan otomobilin 308'den kalma yüzüyse yenilenmiş. Daha ufak ve köşeli tasarıma sahip farlar ve markanın yeni ön panjuruna sahip olan aracın ön tampon tasarımında yapılan değişiklikle alt kısımda görünüm Renault Mégane RS'i andırmış. LED gündüz aydınlatmalarına da kavuşan RCZ'ye yeni jant seçenekleri eklenirken yan ve arka kısımda tasarım değişikliği bulunmuyor.


İç mekanında da büyük yenilikler sunmayan otomobilin donanımına daha kaliteli bir navigasyon sistemi eklenirken vites konsolu da artık piyano siyahına boyanmış olarak sunuluyor. Kapı içlerinde kullanılan deri döşemenin deseni yenilenirken kabin içerisinde çeşitli yerlere alüminyum görünümlü kaplamalar serpiştirilmiş.

Motor ve şanzıman seçeneklerinde de yenilik olmayan otomobil 1.6 litre hacimli benzinli ve 2 litre hacimli Diesel üniteler ile 6 ileri vitesli manuel ve otomatik şanzımanlarla satılacak.

5 yorum:

  1. daha bir iki ay once konusmustuk burada makyaj mi gelir direk yenisi mi cikar falan diye makyaj geldi. eksi olarak bir sey soyleyemeyecegim bana bile peugeot sevdiren bir model kendisi. ama o egzoz cikislari yine asimetrik bu kadar guzel bir araca yakismiyor be hocam :)

    YanıtlaSil
  2. Katılıyorum valla. RCZ R'da farklı olacak ama.

    YanıtlaSil
  3. Türkiye modeline neden navigasyon paketli ön konsolu vermiyorlar acaba ya.. 508'de de artık navigasyon sunuyorlar. Türkiye'deki RCZ'lerin içi neredeyse 308 ile aynı, aracın özgünlüğünü bozuyor.. Yeni makyaj da güzel olmuş ön tasarımda, içeride değişiklik göremedim. Netcarshow.com'da gördüm haberi az önce bende :)

    YanıtlaSil
  4. İthalat maliyetlerini en düşük seviyede tutabilmek ve tabi karı pompalamak için tek donanım seviyesiyle geliyor RCZ modelleri malesef. Hatta siyah ve beyaz haricinde renk seçeneği bile yok. Gerçi Asphalt versiyonu da getirildi ama onun da sadece mat gri renkte sunulması sayesinde üçüncü bir seçenek gördük.

    YanıtlaSil
  5. En zayıf makyaj operasyonu. Biraz daha sert çizgiler olsa daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil