11 Eylül 2012 Salı

Peugeot Onyx


2012 Paris otomobil fuarı hızla yaklaşırken organizasyon sırasında şov yapması beklenen Fransız üreticiler ilk araçlarını yavaş yavaş tanıtmaya başladı. Peugeot'nun dikkat çekici konseptlerinden birisi olan Onyx henüz resmen tanıtılmış olmasa da ilk fotoğrafları internete düştü.

Fransız üreticilerden alışık olduğumuz şekilde tasarımı oldukça fütüristik olan konsept köşeli hatlarıyla dikkat çekiyor. LED aydınlatma grubu ve ince ön panjuruyla sportif bir görünüm sunan aracın tavanında gözlemlenen yapı RCZ'ye göndermeler içerirken arka tarafta daha da köşeli çizgiler kullanıldığı görülebiliyor.


İç mekanı da oldukça sıradışı bir görünüme sahip olan araçta dört bir yanı kumaş kaplı kabin dikkat çekiyor. Oval direksiyon simidi ürücüye bir yarış otomobili kullanıyormuş hissi verirken LCD göstergeler ve orta konsolun etrafına dağılmış kontroller hoş bir görünüm sağlıyor. Aracın iç mekanında en çok dikkat çeken noktaysa koltukların standart şekilli olmayıp arka duvarın bir parçası olarak tasarlanması olmuş.

Hibrit bir sistemle hareket edecek olan otomobilin teknik verileri henüz kesinleşmemiş olsa da turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli motorunun 256 beygir güç üreteceği, elektrik motorununsa 120 beygir gücünde olacağı söyleniyor.

6 yorum:

  1. Bu tasarıma 1,6 motor komik olmuş. Bu tasarıma en az bir V6 motor olmalıydı

    YanıtlaSil
  2. Sonuç olarak karma 300 beygirin üzerine çıkabiliyorsa hacim ne kadar küçükse o kadar iyi. Hele ki Türkiye gibi saçma vergi sistemine sahip ülkelere ilaç gibi gelir.

    YanıtlaSil
  3. rcz nin yerine mi gececek bu yoksa ondan daha ustun bir model mi bekliyor bizi? guncel cizgilerine yakinlastirip guzel bir hibrit spor araba elde edebiliriz gibi geliyor bana?

    YanıtlaSil
  4. Onyx daha sportif bir araç konsepti ve boyutları daha büyük. Piyasaya çıkması düşünülmeyen bir model ama büyük ihtimalle başka araçlara ilham kaynağı olacaktır.

    YanıtlaSil
  5. pejo'ya hastayım. harika tasarımlı konseptler çıkarıyor sürekli, ama bütün seri üretim araçlarının tasarımları hıyar gibi. yeni 208 nedir abi misal?

    YanıtlaSil
  6. Bence 208 fena değil. Biraz fazla yuvarlak hatlı gibi ama GTI'ı hoş oldu. Tabi RCZ dışında konsept modellerin görünümünü yakalayabilen araçları olmaması üzücü.

    YanıtlaSil