28 Eylül 2012 Cuma

Mercedes-Benz A Serisi Basın Lansmanı


Mercedes'in başkalaşım geçirttiği A Serisi 25 Eylül tarihinde Refresh The Venue'de yapılan organizasyonla basına tanıtıldı. Organizasyonun sonuna doğru sahneyi Mor ve Ötesi ile paylaşan A Serisi Türkiye'de 1.5 ve 1.8 litre hacimli turbo Diesel ile 1.6 ve 2 litre hacimli benzinli motorlarla satılacak.

Başlangıç fiyatları 66.800 ile 134.400 TL arasında değişen seride kullanılan motorların güçleri 109 ile 211 beygir arasında. 1.5 litre hacimli turbo Diesel motorunu Renault raflarından alan otomobil 109 beygir güç, 260 Nm tork üretebiliyor.

1.8 litre hacimli turbo Diesel motor 109 ve 136 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip. 250 ve 300 Nm tork üretebilen motorlarla birlikte 7 ileri vitesli, çift kavramalı yarı otomatik şanzıman alınabiliyor.

1.6 litre hacimli tanıdık ünitenin 122 ve 156 beygir güç üretebilen versiyonları sırasıyla 200 ve 250 Nm tork sunuyor. Bu iki ünite, 7G-DCT haricinde 6 ileri vitesli manuel şanzımanla da sunuluyor.

211 beygir güç, 350 Nm tork üretebilen 2 litre hacimli motorsa sadece otomatik şanzımanla alınabiliyor.

Organizasyonun fotoğraflarına buradan ulaşabilirsiniz. Ayrıca şimdiden belirteyim, A Serisi modellerinden birisinin testi de gelecek hafta burada olacak.

9 yorum:

  1. Mercedes tepeden tırnağa yenilediği bu seride patron arabası imajından çıkmış ve gençlere hitap etme amacına kusursuz ulaşmış bence. Organizasyonda en sevdiğim rock gruplarından birine yer vermeleri bile gençlere hitabın göstergesi. Testi merakla bekliyoruz:)

    YanıtlaSil
  2. arabayı yakından inceleme fırsatınız oldu mu? facebook taki fotoğraflar hep uzaktan ve web den.

    YanıtlaSil
  3. En ucuz benzinli modeli 1.16ed ile aynı fiyat, üstelik BMW nin motoru hem daha güçlü hem de 3, 9 lt ortalaması ile a serisi dizelden cok daha az yakıyor, allah askına onur bey bunu secmemiz için bir sebep gösterin bmw'de olmayan??

    YanıtlaSil
  4. Yakından da inceledim aracı fakat kapalı ortamda çok gerçekçi bir görüş sergilenmeyeceğini düşünüyorum. Örneğin araç ne kadar geniş olursa olsun aslından daha kasvetli oluyor kapalı ortamlarda iç mekanı. Hele bir de ortam karanlıksa daha da kötü. Bu nedenle bu yorumları gelecek hafta yapacağım teste sakladım.

    BMW'ye tercih etmek için 1 Serisi'nin tasarımını beğenmemek veya daha güçlü versiyonlara göz koymak yeterli aslında.

    YanıtlaSil
  5. En ucuz benzinli modeli 1.16ed ile aynı fiyat ise 116i nin çok daha ucuz olması gerekiyor o halde, bir de zf 8 at varsa 116i de, mb a yaklaşamaz bile

    YanıtlaSil
  6. İlginç şekilde 116d ed'nin fiyatı A180 CDI BE'den 2.000 TL daha yüksek. Her iki araç da sadece manuel şanzımanla alınabiliyor. Dolayısıyla giriş modelinde Mercedes'in fiyat avantajı var.

    Bunun yanında BMW'nin ÖTV artışını araçlarına yansıtmadığının reklamlarını görmüşsünüzdür. Mercedes'in fiyat listesinde ÖTV %40 olmuş. BMW'de hala %37. KDV ile birlikte verginin vergisini de hesaba katacağımız için BMW fiyatları %5 civarında zamlanacak gelecek hafta.

    YanıtlaSil
  7. BMW sadece yeni 3 serisinde ÖTV zammını karşılıyor. Diğer modellere ÖTV artışı aynen yansımış durumda.

    YanıtlaSil
  8. Volvo V40-Audi A3-BMW 1 ve MB A serisi arasında büyük düello olacağa benziyor.

    4 müthiş araç.4 devin savaşı.Bakalım kim kazanacak.

    YanıtlaSil
  9. Eylül sonuna kadardı zaten dediklerine göre. Artık bütün modellerde artmış olması lazım ÖTV'nin. Başabaş bir fiyat politikası olmuş BMW ile Mercedes arasında.

    Tasarım olarak Mercedes ve Volvo daha iddialı gelseler de sunulan motor seçenekleri ve fiyatlar çok şey değiştecek gibi duruyor.

    YanıtlaSil