27 Eylül 2012 Perşembe

Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive


Mercedes'in 2012 Paris otomobil fuarında sergilediği tek elektrikli otomobil B Serisi ED değil. Bir süredir E-Cell modeliyle SLS AMG'de de elektrik motorunu deneyen firma sonunda bu aracın da seri üretim versiyonunu tanıttı.

Krom mavisi gövde rengi B Serisi ED ile aynı olan otomobilde yeni ön panjur ızgaraları, önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı yeni tasarım jantlar ve egzoz çıkışlarının bulunmadığı arka difüzör haricinde tasarım anlamında bir değişiklik bulunmuyor. Standart SLS AMG modellerinde yan kısımda V8 6.3 logosu bulunurken bu araçta Electric Drive yazısı dikkat çekiyor.


60 kWh kapasiteli pillerinin sahip olduğu 548 kg'lık ağırlığı dengeleyebilmek için yapısında daha bol karbon fiber kullanılan otomobilin süspansiyon sistemi de yenilenmiş. Fren sistemini hem güçlendirmek hem de hafifletmek isteyen Mercedes'in kullandığı karbon seramik diskler önde 402, arkadaysa 360 mm çaplı.


Dört adet elektrik motoruna sahip olan araç 740 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebiliyor. 45 kg ağırlığa sahip olan motorlar sayesinde dört tekerlekten çekişli bir araç haline gelen SLS AMG Coupé Electric Drive 0'dan 100 km/s sürate 3.9 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış.

En güçlü seri üretim elektrik motorlu otomobil ünvanına sahip olan aracın Almanya pazarında vergiler dahil satış fiyatı 416.500 Euro olacak.

7 yorum:

  1. fiyatini seveyim senin. hakediyordur eminim de normal sls amg bile ruya iken bu hayli hayli. ama ben spor araba ruhumdan taviz vermem ekolojiyi de darbelemem bu doga hepimizin diyen cok zengin birisi dusunebilir ancak. ayrica rengine ve on izgaraya bayildim.

    YanıtlaSil
  2. Menzili goremedim

    YanıtlaSil
  3. Mercedes birçok bilgi vermiş. Fiyatı bile belli ama menzili yazmamışlar malesef.

    YanıtlaSil
  4. onur bey fiyatında euro ifadesini unutmuşsunuz.
    hayallere boşuna yaklaştırmayın takipçileri :)

    YanıtlaSil
  5. Ahaha, evet, öyle küçük bir detay var :)

    YanıtlaSil
  6. o kadar gücü besleyecek ve makul bir menzil de sağlayacak kapasiteyi bulmak için aracın mümkün olan her yerini bataryalara ayırmışlardır diye thmin ediyorum.

    YanıtlaSil
  7. Ön koltuk arkası, iki koltuk arası ve normalde benzin deposunun olduğu koltuk-bagaj arası pil dolu :)

    YanıtlaSil