7 Eylül 2012 Cuma

Mercedes-Benz B200 Natural Gas Drive



Alman üretici Mercedes, geçtiğimiz aylarda testini sizlerle paylaştığım B200 modeline doğalgazla çalışan bir versiyon ekledi. Çevreye çok daha saygılı bir araç olan B200 NGD aynı zamanda performanslı da.


Hem iç hem de  dış mekan görünümü açısından diğer B Serisi modellerinden farksız olan araçla birlikte oldukça sportif görünen yeni ön tampon tasarımını da tanıtan Mercedes akıllı yerleşim sayesinde ne bagaj hacminden ne de iç hacimden ödün vermemiş.


Biri büyük ikisi de küçük olmak üzere toplam üç tüpte 125 litre doğalgaz saklayabilen otomobilde bir de 12 litre hacimli benzin deposu bulunuyor. 100 km'de ortalama 4.2 kg doğalgaz harcayan aracın motor gücüyse 156 beygir olarak kalmış.

6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla satılacak olan otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 9.1 saniye sürerken maksimum sürati 200 km/s.

8 yorum:

  1. Türkiye fiyatı tahmininizce ne olur ?

    YanıtlaSil
  2. Lpg degil natural gas, nerede doldurucaz bunu?

    YanıtlaSil
  3. lpg degil natural gas kismina benim de kafam takildi. bildigimiz usul olmayacak sanirim? nedir bunun olayi? ve vergi de nereye siniflandirilir?

    YanıtlaSil
  4. bir dolu depo ile yaklaşık 3000 km. gidiyor mu yani?

    YanıtlaSil
  5. Avrupa'da 2013 başında piyasaya çıkıyor. Fiyatıysa belli değil henüz. Deposu küçük olduğundan orada alternatif yakıtlı otomobil vergisi verecek.

    Otomobiller için doğalgaz dolum istasyonu var mı bilmiyorum ama yapılamayacak iş değil. Biraz kasarak evden bile dolum yaptırılabilir teknik olarak.

    Menzili sadece gazla yaklaşık 500 km. Kg/litre çevirisine dikkat!

    YanıtlaSil
  6. hacim litre olarak verilmis, sarfiyat kg. ben nerdeb bileyim 1 kilo dogalgaz kac kg? 1kg. dogalga kac €? bunlari soylemeden cok havada kaliyor bu bilgiler.

    YanıtlaSil
  7. Şaka bir yana Mercedes de bilgileri bu şekilde veriyor. Tankların ne kadar basınç altında olduklarını da söylememişler. Bunun yanında doğalgazla ulaşılabilen menzili yaklaşık 500 km olarak verdiklerinden 1 kg: 5.95 litre olacak şekilde basınçlandırıldığını söyleyebiliriz.

    Bunun yanında kendi hesabımızı da yaparsak 1 metreküp doğalgaz yaklaşık 800 gram geliyor. Bu da aracın 100 km'de 5.25 metreküp (1 atm) tükettiği anlamına geliyor ki doğalgazın metreküp değeri şu sıralar 1 lira civarında Türkiye'de. Benzin fiyatını da 4.5 TL/ Litre alırsak aracın 100 km mesafede 1.17 litre benzine eşdeğer yakıt harcadığını buluyoruz.

    YanıtlaSil