20 Eylül 2012 Perşembe

Jaguar F-Type


İngiliz üretici Jaguar, XK ailesine küçük bir kardeş ekliyor. Bir süredir casus fotoğrafları internette dolaşan otomobil C-X16 konseptinin seri üretime geçirilmiş hali olacak.

Coupé gövdeli konseptinin aksine bir roadster olan F-Type'ın ilk fotoğrafından görüldüğü kadarıyla seri üretime geçişte sportif görünümden pek bir şey kaybedilmemiş. İç mekan fotoğrafları henüz paylaşılmamış olsa da aracın sabit kafalıklı sportif koltukları sürüşü hakkında ipuçları verir nitelikte.

Dinamik sürüşü hemen hemen garantileyen bir diğer unsur da kaputun altında yatıyor. Henüz kesinlik kazanmamış olsa da araçta kullanılacak olan motorun kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli bir v6 olması muhtemel.

13 yorum:

  1. hayatimda gordugum en guzel arabalardan biri. parasizligin gozu kor olsun :)

    YanıtlaSil
  2. harika gozukuyor da fiyati ile ilgili bir tahmin yurutmek mumkun mu? ayrica 2 litreden kucuk bir motor da konusuluyordu ama malesef bir bilgi yok sanirim hakkinda?

    YanıtlaSil
  3. Jaguar artık hem motor hemde görünüş olarak inanılmaz arabalar üretiyor.Konforu ve iç aksam kaliteside en üst noktalarda

    YanıtlaSil
  4. Fiyatı büyük ihtimalle eşdeğer büyüklükte bir motora sahip SLK ve Z4 ile aynı olacak.

    5 litre hacimli motoru düşündüklerini duymuştum ama 2 litre altı üniteyi duymadım. Satış rakamları açısından bakarsak büyüğünden çok daha mantıklı olacaktır küçük motor.

    YanıtlaSil
  5. bunlari da bir firma almisti ama hatirlamiyorum su anda adini. insanlar baya bi cikismisti jaguar batti bitti siradan olacaklar falan diye de. bunlar resmen harikalar yaratiyorlar su anda. son yillarda hic bir modeline tek kelime laf edemiyorum. super arabalar. keza bu da insanin hayallerini susleyen bir model olmus. darisi aston martin'in basina onlar da teknik anlamda yenileselerdi bir kendilerini..

    YanıtlaSil
  6. http://www.topgear.com/uk/car-news/jaguar-cx75-engine-noise-2012-07-25

    bununla karistirmisim simdi tekrar baktim da :)

    YanıtlaSil
  7. Jaguar ve Land Rover'ı Tata aldı ki bence çok isabetli bir satış oldu. Volvo'nun otomobil bölümünü de Çinliler alınca aynı şeyleri söylemişlerdi ama V40 ailesi çok sıkı geliyor.

    YanıtlaSil
  8. XF euro ncap ten 5 yildiz alamadi

    YanıtlaSil
  9. Bunlar rs sanirim duz xf daha sade olacaktir

    YanıtlaSil
  10. Evet, XF hala 4 yıldızlı.

    Bu aracın XF ile bir alakası bulunmuyor. XF ailesi büyük sedan ve station wagon modellerinden oluşurken F-Type küçük bir roadster.

    YanıtlaSil
  11. F-rs sanirim bunlar, f type daha sade olacaktir

    YanıtlaSil
  12. Bir logo var hepsinde gerçekten ama tek donanımda bu kadar farklı jant seçeneği sunması garip geldi bana.

    YanıtlaSil
  13. F Type S ve F Type V8 S olduğu açıklandı. Bir de sadece F Type olan var zaten. Hepsi de hoş oldu.

    YanıtlaSil