14 Eylül 2012 Cuma

Hyundai i30


2012 Paris otomobil fuarında prömiyeri yapılacak olan otomobiller arasına bir otomobil daha katıldı. Kardeş firma Kia'nın Pro_Cee'd modelinin ardından Hyundai de i30'un sportif versiyonunu tanıttı.

Beş kapılı kardeşiyle benzer bir yüze sahip olan otomobilin daha sportif bir tasarıma sahip olan tamponu ve ön panjurda açılan ek delikler dinamik görünüme katkıda bulunurken arkaya doğru incelen camlar ve alçalan tavan çizgisi şık bir görünüm sunuyor.

Arka tampon tasarımı da değişen otomobilde daha büyük bir spoiler de kullanılmış. İç mekanı da 5 kapılı kardeşinden alınan araçta toplam 4 motor seçeneği bulunacak.

6 yorum:

  1. ya simdi guzel begendim zaten 5 kapidan 3 kapiya gecerken beklenen degisiklikler. ama veloster varken ne gerek var buna? tamam velosterin kapi sayisi farkli havasi biraz daha degisik ama bu sinifta yaklasik bu boyutlarda coupe zevkini ve spor ruhunu o veriyor zaten (turbo modeliyle) bu arac da iyi guzel de simdi veloster ile karsilastirinca nerede kaliyor? daha mi iyi daha mi kotu? bilemedim acikcasi. veloster daha ozgun ve karakteristik duruyor onu secerdim ben sanirim alacak olsam. turbosu ise apayri agrasif ve guzel.

    YanıtlaSil
  2. i30 ve Veloster ayrı segmentlerde yarışıyor. Veloster daha çarpıcı bir tasarım isteyen müşterileri çekerken i30 daha tutucular için.

    Aynı durum Audi S3 ile TT-S veya Peugeot 308 GTI ile RCZ arasında da var. Araçların altyapıları motorlarına kadar aynı olsa da tasarımlarında sunulan farklılıklar hedef müşteri kitlesini değiştiriyor.

    YanıtlaSil
  3. anladim cok tesekkur ederim ozellikle ornekler cok aciklayici olmus.

    YanıtlaSil
  4. 5 kapılısını almayı düşünüyorum. her şey iyi hoş da kapısı hafif geldi elime açıp kapatırken. biraz o soğuttu beni. uzun yıllar arabayı alıp satmayacağımı düşünürsek, 41bin liraya alınabilir mi bu araç (1.6 gdi style'dan bahsediyorum)

    YanıtlaSil
  5. bayide bindim.. muhteşem diyebilirim.. bence o kıytırık golf'ü ezer geçer.. 2 donanım seviyesi olduğu için ikiside dopdolu... alınacak araba..

    YanıtlaSil
  6. Bence de tasarım olarak çok başarılı bir araç. Ayrıca benzinli motoru da gayet makul bir güç üretiyor. Bunun yanında Elite donanımı bana biraz daha mantıklı geldi. Gerçi aradaki fark hatırı sayılır ama uzun süre kullanılacaksa değer.

    YanıtlaSil