7 Eylül 2012 Cuma

Hennessey VR1200 Twin Turbo Coupé


A.B.D. merkezli modifikasyon firması Hennessey Performance yeni bir araç tanıttı. Kendi başına çok da ilginç durmayan bu cümle Cadillac CTS-V temelli otomobili gördüğümüzde insanı farklı düşüncelere sevk ediyor.

Modifiye ettiği araçların dış görünümlerini çok değiştirmemekle ünlü olan firma aslında bu otomobili de çok farklılaştırmamış. Karbon fiber gövde kitinde yer alan ön splitter, ek hava çıkışlarına sahip kaput, yan etekler, arka spoiler ve difüzörün yanında aracın genişletilen çamurluklarının içerisine 20 inç çaplı jantlar yerleştirilmiş.


İç mekana geçildiğinde göze çarpan ilk detay yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri. Bunun yanında konsol, kapı içleri ve kapı eşiklerinde karbon fiber kaplamalar, koltuklar ve kapı içlerinde yeni deri döşemeler dikkat çekiyor.

Süspansiyon sistemi 25 mm alçaltılan aracın Brembo'dan alınan fren sisteminde önde 8, arkadaysa 6 pistonlu kaliperler, 383 mm çaplı karbon seramik disklere kumanda ediyor.

Gelelim otomobilin akıllara zarar motoruna. 7 litre hacimli v8 ünite çift turbo besleme yardımıyla 1.226 beygir güç, 1.500 Nm tork üretebiliyor. Ayarlanabilir turbo basınç seviyesi sayesinde istenildiğinde 800 ve 1.000 beygire de indirilebilen güç manuel veya otomatik şanzımanla arka tekerleklere aktarılıyor.

12 örneği üretileceği açıklanan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 2.9 saniye olarak açıklanırken maksimum sürat 389 km/s'i buluyor.

7 yorum:

  1. biraz abartmis arkadaslar guc konusunda :). araci severim ama avrupada malesef alinacak bir arac degil. ama bu versiyonu icin amerika'da kesin alici bulurlar. 12sini de satsalar bari.

    YanıtlaSil
  2. abi dehşet ödesi ya, niye abartsınlar harika olmuş bence..

    YanıtlaSil
  3. Emniyet kemerini takmayınca ötüyor mu acaba...

    YanıtlaSil
  4. allah''ım sana geliyorum .

    YanıtlaSil
  5. Bu arabanın her yerde gideri vardır tanzanyanın yollarında dahi parçalasan arabayı genede deger kullanmaya.

    YanıtlaSil
  6. Bu arabayı almayı düşünüyorum. Fiyatları ne kadar acaba.

    YanıtlaSil
  7. Alınacağı yere göre büyük değişiklik gösteriyor. A.B.D.'den 150.000 Dolara çıkıp Türkiye'de 450.000 Dolara alınabiliyor.

    YanıtlaSil