17 Eylül 2012 Pazartesi

HB Coupé


Bugatti'nin armasına benzer bir logoyla donattığı klasik görünümlü bir spor otomobilini tanıtan yeni marka Huet Brothers eski ile yeniyi ilginç bir biçimde harmanlamış.

İlk etapta 40 adet üretileceği açıklanan HB Coupé, Classic, Road Racer ve Race isimli üç versiyona sahip olacak. 4.047 mm boya, 1.830 mm genişliğe ve 1.180 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 2.472 mm'lik aks mesafesi sunmakta. Yapısında kullanılan hafif malzemeler sayesinde boş ağırlığı 800 kg civarında tutulabilen otomobillerin fren sisteminde 290 ve 280 mm çaplı disklerin kullanıldığı açıklandı.


50'li ve 60'lı yılların yarış otomobillerinde görmeye alıştığımız bir burun yapısına sahip olan otomobilde uzun bir motor kaputu ve kısa bir bagaj kapağı kullanılmış. Yakıt deposu kapağının B sütununa alınması da eskilerden esintiler taşırken çift egzoz çıkışı ve LED stoplar modern bir duruş sergiliyor.

Sade tasarımlı bir iç mekana sahip olan araçta kullanılan yuvarlak göstergeler ve ahşap ön konsol retro görünümü desteklerken yuvarlak tasarımlı havalandırma kontrolleri, dokunmatik ekranlı navigasyon sistemi, ısıtmalı koltuklar ve opsiyonel olarak alınabilen karbon fiber kaplamalar otomobilin modern donanımları.

İki motor seçeneğine sahip olması planlanan aracın her iki motoru da 2 litre hacimli. İlki 170 beygir güç üretebilen ünitelerden ikincisi Cosworth tarafından modifiye edilerek gücü 255 beygire yükseltilmiş. Her iki otomobilde de 6 ileri vitesli manuel şanzıman kullanılırken 0-100 km/s hızlanmalar sırasıyla 5 ve 4 saniyenin altında gerçekleşmekte.

Bu arada ilgilenenler için otomobilin fiyatının 67.800 Euro seviyesinden başlayacağını da belirtelim.

1 yorum: