6 Eylül 2012 Perşembe

Ford Mondeo


Geçtiğimiz saatlerde sizlerle paylaştığım Mondeo haberinde bu aracın yeni motor seçeneğinin yanında hatchback gövde seçeneğinin bir fotoğrafını da eklemiştim. A.B.D. merkezli üretici şimdi de aynı aracın station wagon versiyonunu tanıttı.


Oldukça şık çizgilere sahip hatchback ve station wagon modellerin hatları B sütununa kadar sedan kardeşle aynı olsa da buradan sonra farklılıklar başlıyor. Daha bombeli bir tavan yapısına sahip olan hatchback versiyon, bagaj kapağı oldukça dik inen station wagon gibi LED stoplar ve gizlenmiş egzoz çıkışlarına sahip.

Daha önce de belirttiğim gibi Ford'un 1 litre hacimli yeni EcoBoost motorunu kullanacağı açıklanan otomobillerin Avrupa pazarında satılacak kuvvetli turbo Diesel versiyonları da olacak.

6 yorum:

  1. Zamaninda dedik bu ic mekanla gelme dedik dinlemedi geldi

    YanıtlaSil
  2. sanki hatchback gibi değil de liftback gibi olmuş

    YanıtlaSil
  3. Vectra hatchback gibi olmus, bu tur hatchback leri ulkemizde cok gormesek de avrupada yaygin

    YanıtlaSil
  4. Dış tasarım bence mükemmel, Aston Martini rüyasında bile alamayacak bizler için güzel fırsat. İç tasarım orta konsol dışında güzel görünüyor. Ayrıca arabaya oturunca bazen resimlerde çirkin görünen tasarımlar da güzel olabiliyor. 2013 yazını sabırsızlıkla bekliyorum bu araba için. Umarım deri koltuk opsiyonunu (özellikle de resimdeki bordo rengi) üst versiyonalara koyup zor ulaşılabilir yapmazlar. Tasarım olarak en yakışıklı bulduğum vw cc, mercedes c, bmw 3 serisilerinden daha güzel gözüküyor

    YanıtlaSil
  5. litfback bu, hatchback değil.

    YanıtlaSil
  6. Liftback denen şey hatchback gövdenin alt kümesinde sonradan türeyen bir gövde stili. Sportback'in station wagon, 4 kapılı coupé'nin de sedan olması gibi.

    YanıtlaSil