5 Eylül 2012 Çarşamba

Ford Fiesta


Şu sıralar popüler araçların yenilenmesiyle hareketli günler geçiren otomobil dünyasında bir yenilik de Ford'dan geldi. A.B.D. merkezli üretici B segmentinde başarılı satış rakamlarına ulaşan şık aracı Fiesta'yı makyajladı.

Aslında bu makyajın geleceği aylar öncesinden belliydi. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Fiesta ST konsepti ve bu aracın seri üretime daha yakın versiyonunda yenilenmiş ön panjur, tampon ve LED gündüz farlarına sahip ön aydınlatma grubu görev yapıyordu. Yeni tasarım jantların da eklenmesiyle dış görünümdeki değişiklikler tamamlanmış oldu.


İç mekana geçildiğinde tasarımın farklılaşmadığı görülürken yeni döşeme ve ön panel için renk seçenekleri dikkat çekiyor. Donanımına start/stop eklenen Fiesta'da yeni arayüz SYNC kullanılırken MyKey isimli programlanabilir anahtar da Avrupa pazarında ilk olarak bu araçla birlikte karşımıza çıkıyor.

Daha önce A.B.D.'de satılan Ford modellerinde kullanılan anahtar, aracın çocuklara verilmesi durumunda maksimum sürat ve radyonun ses seviyesinin sınırlanmasına izin veriyor. Emniyet kemeri takılmadan aracın ses sisteminin açılmaması ve güvenlik donanımlarının devreden çıkarılamaması da bu donanımın özellikleri arasında.

Kaput altında tanıdık motorlar sunan Fiesta daha önce Focus'ta tanıtılan turbo beslemeye sahip 1 litre hacimli üniteyle de donatılacak.

10 yorum:

  1. vw yapsaydi adi yeni nesil fiesta olurdu ^^ bu arada fena olmamis begendim ben onu de arkasi da hos duruyor

    YanıtlaSil
  2. Ön tasarım yeni gelecek Mondeoya benziyor. İç tasarımda gayet güzel zaten güncel kasa da yeterince güzeldi. Onur bey yeni Mondeo geliş tarihi belli mi?

    YanıtlaSil
  3. Mondeo'nun Avrupa'ya geliş tarihi 2013 yazıydı ama yaz başında kalite sorunları nedeniyle bu tarihi 3 ay ertelediler.

    YanıtlaSil
  4. onu icin yapilacak yorum kucuk aston martin

    YanıtlaSil
  5. Aston martinin toyota iq boyutunda bi araci vardi onu ayni

    YanıtlaSil
  6. cygnet o arac iq boyutunda degil tamamen iq temelli bir arac ama aston luksu ve konforu vs donanimli. acikcasi o kadar para vermem ben ona anca hastasi ya da koleksiyoncusu falan olacak oyle. bu fordda bir duzelme iyilesme var gibi ya. yeni gelecek mondeo cok harika gozukuyor fiesta zaten iyiydi daha iyi olmus. focus zaten hep belli bir seviyenin uzerinde.

    YanıtlaSil
  7. Zaten Cygnet sahibi olmak için daha önce bir Aston Martin sahibi olmak gerekiyor. Para yetse de hemen alınabilecek bir araç değil.

    YanıtlaSil
  8. O ön ızgarayı görünce "neden?" diye soruyor insan...

    YanıtlaSil
  9. tahmini türkiye teslim zamanı nedir acaba?

    YanıtlaSil
  10. Bu soruya cevap vermek zor. Araç Aralık ayında piyasaya çıkacak ama Türkiye'ye ne zaman gelir bilemiyorum. Yeni Focus'un Türkiye'ye gelmesi neredeyse bir yılı bulmuştu. Fiesta'nın da 2013 bahar aylarından önce gelmesi zor gibi görünüyor.

    YanıtlaSil