28 Eylül 2012 Cuma

Dacia Logan, Sandero ve Sandero Stepway


Renault'nun alt markalarından olan Dacia da Paris'te dikkat çeken markalar arasında yer aldı. Yeni nesil Logan ve Sandero modellerini geçtiğimiz hafta duyuran şirket Sandero Stepway'i de fuar açılışında tanıttı.

Daha ciddi görünen köşeli hatlarıyla kaliteli bir görünüm elde etmiş olan ailenin motor seçenekleri de sonunda açıklandı. Logan ve Sandero'nun kaputu altında görev yapacak olan iki benzinli, bir de Diesel motor toplam dört güç seviyesinde sunulacak.

Turbo beslemeye sahip 0.9 litre hacimli motoru 90 beygir güç, 135 Nm tork üretebilen ikilinin ortalama yakıt tüketim değeri 5.2 litre/100 km olarak açıklandı. Atmosferik emişli 1.2 litre hacimli benzinli motor 75 beygir güç ve 5.9 litre/100 km tüketim verilerine sahipken 1.5 litre hacimli turbo Diesel ünitenin 75 ve 90 beygir güç, 200 ile 220 Nm tork üretebilen iki versiyonu da 3.8 litre/100 km'lik tüketim değerleri sunuyor.


Sandero Stepway'e bakıldığında 5 kapılı kardeşinin yükseltilmiş bir versiyonu olduğu görülüyor. Farklı tamponlara sahip olan Stepway'in alt kısmı siyah plastik korumaya sahipken tamponların altında metal korumalar da bulunuyor. Jantları da farklı olan araçta port bagaj rayları da standart olarak sunuluyor.

0.9 litre hacimli benzinli ve 90 beygir güç üretebilen turbo Diesel motorla donatılabilen araçlar sırasıyla 5.4 ve 4.1 litre/100 km tüketim ortalamasına sahip.

Bu arada Dacia, Logan'ın bagaj hacmini 510, Sandero ailesininkiniyse 320 litre olarak açıkladı.

9 yorum:

  1. bu araçlarda otomatik vites varmı ?

    YanıtlaSil
  2. öncekinden çok daha iyi duruyorlar.

    YanıtlaSil
  3. logan daha iyi olmus da sanki ben eski sandero stepwayi tercih ederdim gibi bir his var. yine de bu fiyatiyla alici bulacaktir. deli gibi duster satiyordu dacia bir ara.

    YanıtlaSil
  4. Abi Stepway iyi iş çıkarmış bu sefer. Renault ile ilgili hiç birşeyi sevmeyen biri olarak diyorum ki, Stepway alınır...(Umarım malzeme kalitesi işçilik vs daha iyi hale gelmiştir)

    YanıtlaSil
  5. cok kaliteli bir urun cikardiklarini sanmiyorum malum adamlarin dacia markasi icin uygun gordukleri yer renaultnun yani degil. eski sandero'dan kotu degildir tabi ama ne kadar iyidir onu bilemiyorum.

    duster'dan bir haber var mi? yenilenme falan?

    YanıtlaSil
  6. Yeni Duster büyük ihtimalle 2014 yılında gelecek.

    YanıtlaSil
  7. Hocam bu araçların EuroNcap testi yapıldı mı? Yapıldıysa kaç yıldız aldılar, bilginiz var mı?

    YanıtlaSil
  8. Şimdiye kadar test edilen Dacia modellerinin tamamı 3 yıldız aldı Euro N-Cap'ten. Yeni modellerden sadece Lodgy test edildi ki onun da sonucu aynı.

    YanıtlaSil