25 Ağustos 2012 Cumartesi

Zeus Twelve Gold Rush Magnate Sigma


Daha önce yaptığı uçuk tasarımlarla dikkat çeken Gray Design kurduğu otomobil firmasının ismini Zeus Twelve olarak açıkladı. İşe son sürat giren markanın ilk üç otomobil konsepti hazırlanma aşamasında.

Gold Rush isimli ilk otomobil köşeli hatlarıyla dikkat çeken bir coupé. Sivri bir burun yapısına ve kısa arka tampon-tekerlek mesafesine sahip olan otomobil için düşünülen motor 5.9 litre hacimli bir v12. Büyük ihtimalle Aston Martin raflarından alınması planlanan bu ünite 517 beygir güç üretiyor ve aracı 302 km/s sürate ulaştırması planlanıyor.


Daha yuvarlak hatlara sahip bir sedan olan Magnate, geriye doğru açılan arka kapıları ve arka kısmı açılabilen tavanıyla dikkat çekiyor. 6.75 litre hacimli bir v8 motorla donatılması planlanan aracın 512 beygir güç üretmesi ve 296 km/s maksimum sürate ulaşması düşünülmüş.


Oldukça fütüristik bir görünüme sahip olan Sigma'nın yapısında bolca kullanılacak karbon fiber sayesinde ağırlığının minimum seviyede tutulması planlanmış. Ford raflarından alınması ve Caterham tarafından modifiye edilmesi düşünülen 2 litre hacimli motoru 335 beygir güç üretecek olan aracın maksimum sürati de 290 km/s olarak öngörülmüş.

5 yorum:

  1. bence cok basarili ve guzel tasarimlar. bakalim firma ne sekilde ilerleyecek. guzel bir yer edinebilecek mi devler arasinda yoksa biraz geriden mi izleyecek. gold rush cok harika duruyor su hali ile.

    YanıtlaSil
  2. hepsi pavyoncu işi olmuş bence o altınlar ne öyle

    YanıtlaSil
  3. o altinlarin seri uretime gececegini dusunmuyorum altinsiz hali ise oldukca basarili olacak gibi

    YanıtlaSil
  4. sigma oyuncak araba gibi 1/40 modeller çocuklar için ideal aman seri üretime geçilmesin malzemeye yazık.

    YanıtlaSil