23 Ağustos 2012 Perşembe

Trident Iceni Grand Tourer


İngiliz otomobil üreticisi Trident, Londra'da düzenlenecek olan 2012 Salon Privé'ye ilginç bir roadster modeliyle katılacak. Görünümü çok standart olmasa da aracın asıl değişik kısmı kaputunun altı.

Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan otomobilin iç mekanında sunulan yarış koltuklarının buraya adeta gömüldüğü görülebiliyor. Farları Lexus SC430'dan alınmış gibi duran aracın ön panjuru da Maserati Quattroporte'yi andırıyor.

Gelelim bolca hava çıkışıyla donatılan kaputun altına. Bu tip araçlarda görmeye alıştığımız benzinli motorların aksine 6.6 litre hacimli bir turbo Diesel motora sahip olan Iceni Grand Tourer 430 beygir güç, 1.286 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 96 km/s sürate 3.7 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse yaklaşık 320 km/s.

70 mil/s (113 km/s) süratle sadece 980 d/d çeviren motor sayesinde 4.1 litre/100 km gibi bir tüketim değerine ulaşabilen araç bu devirde 948 Nm tork üretebiliyor. Performansı yeterli bulmayan müşteriler için bir de modifikasyon kiti sunan Trident motordan 660 beygir güç, 1.422 Nm tork alabiliyor.

7 yorum:

  1. konsept degil sanirim bu. fiyatiyla ilgili bir bilgi var mi?

    YanıtlaSil
  2. 75.000 Sterlin'den başlıyormuş fiyatı.

    YanıtlaSil
  3. cok cok aman aman da ucuk bir fiyati yok o sinifina gore fena degil gibi. hele bir de alternatifi bildigim kadariyla yok Diesel motor kullandigi icin :)

    YanıtlaSil
  4. Evet, motor anlamında alternatifsiz şu anda bildiğim kadarıyla. Tabi Türkiye sınırları içerisine girdiği anda 200.000 Sterlin civarında bir fiyat etiketine sahip olacak o da ayrı. Tabi bir de 17.500 TL'lik yıllık motorlu taşıt vergisi olacak :)

    YanıtlaSil
  5. turkiye'deki halki daha cok nasi soyup sogana ceviriz mantigina zaten bir sey diyemiyorum. bir sey de yapilamiyor. neyse bu konuya girmeyelim cok uzar cok derin yerlere sapar hic gerek yok bu guzel otomobil blogunda :) Onur bey severek takip ediyoruz her gun her firsatta gelip bakiyorum yeni bir sey var mi diye. bu sekilde guzel ve basarili sekilde devam etmeniz dilegiyle :)

    YanıtlaSil
  6. aşırı zagato kokuyor :D

    YanıtlaSil