13 Ağustos 2012 Pazartesi

Lumma CLR 558 GT

Modifikasyon firmaları arasında oldukça popüler araçlardan birisi olan Porsche Cayenne, Lumma Design'ın da sevdiği SUV modellerinden. Araç için geliştirdiği CLR 558 GT gövde kitinin kişiselleştirilmiş hallerini de tanıtan firma Cayenne'in değişik motor seçenekleri için hazırladığı modifikasyon kitlerini de beğeniye sundu.

İddialı bir gövde kitine sahip olan aracın büyük hava girişlerine sahip ön tamponu tamamen yeni bir tasarım. Çift sıra LED aydınlatmaya sahip olan tamponun alt kısmında dör adet sis farı görev yapıyor. Çamurlukları genişletilen Cayenne'in yan etekleri de buna uygun olarak makyajlanırken değişik renklerde sunulan jantlar 20, 21 ve 22 inç çaplı olarak sunulmakta.


Karbon fiber motor kaputu üzerinde büyük hava çıkışları bulunan aracın yan aynalarında da karbon fiber kullanılmış. Gövde rengi çerçeve sunulan farlarla birlikte karartılan stoplar ve hava çıkışlarına sahip arka tampon araca daha sportif bir hava katarken bagaj kapağı camının üst ve altına yerleştirilen spoiler değişik şekillerde seçilebiliyor.

Farklı seçeneklere sahip bir diğer ürün de yenilenen arka tamponun altında görülen egzoz çıkışları. Merkeze yerleştirilen üçlü çıkışlarla alınabilen CLR 558 GT'de dört ve altılı çıkışlar da sunulmakta. Aracın süspansiyon ve fren sistemleri de yenilenerek daha dinamik kullanıma uygun hale getirilmiş.


İç mekanda neredeyse sınırsız renk seçeneği sunan Lumma Design deri ve Alcantara döşemelerde düz veya desenli dikişler kullanırken konsol kaplamaları farklı renklerde plastik, karbon fiber, ahşap veya alüminyum olabiliyor. Gösterge tablosu zeminini de renklendirebilen firma özelleştirilebilir eşik kaplamaları, paspaslar ve metal pedal seti sunuyor.

Cayenne S Hybrid için geliştirilen kit 3 litre hacimli, aşırı beslemeli v6 ünite ve elektrik motorunu 450 beygir karma güç üretebilecek hale getirirken 3 litre hacimli turbo Diesel ünite için sunulan kit 280 beygir güç sağlıyor. Ailenin en güçlüsü Cayenne Turbo için de bir paket sunan Lumma çift turbo beslemeli 4.8 litre hacimli v8'ini 600 beygir güç üretebilir hale getirmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder