5 Temmuz 2012 Perşembe

Puritalia 427


İtalyan otomobil üreticisi Puritalia, roadster modeli 427'yi tanıttı. Aracın hayata geçirilmesi sırasında Shelby Cobra'dan etkilendiklerini söyleyen firma yetkilileri bu efsanenin tasarım detaylarını da yeni nesil otomobillerine aktarmış.

Karbon fiberden üretilen gövdesi yuvarlak hatlar ve keskin çizgileri başarılı şekilde birleştirirken özellikle ön kısımda Cobra'nın tasarım anlayışı kendisini belli ediyor. Önde 19, arkadaysa 20 inç çaplı jantları şık duran 427'nin takla barları ve stopları da tasarımın akıcılığını bozmamış.

Modern görünümlü bir iç mekana sahip olan otomobilde yarış koltukları ve alüminyum kaplamalar gibi donanımlar bulunurken kaputu altında görev yapan 5 litre hacimli v8 motorun iki değişik güç çıkışı sağlayan versiyonu bulunacak.

Atmosferik beslemeye sahip motoru 445 beygir güç, 530 Nm tork üretebilen aracın kompresör beslemeyle donatılan versiyonu 605 beygir güç, 640 Nm tork üretebiliyor. Tamamen elde üretilecek olan araçlarda limitli kaymalı diferansiyel ve 6 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

1 yorum: