12 Temmuz 2012 Perşembe

Aston Martin V12 Vantage Roadster


İlk fotoğrafları geçtiğimiz hafta internete düşen Aston Martin V12 Vantage Roadster resmi olarak tanıtıldı. Kaputunun altında bir sürpriz bulunmayan otomobilin yürüyen aksamındaysa ufak değişiklikler var.

Ek hava çıkışlarına sahip ön kaputu, 19 inç çaplı jantları ve çamurluklarla birlikte genişleyen yan etekleri coupé kardeşinden alınan otomobilin bagaj kapağıysa yeniden şekillendirilmiş. Aerodinamik yere basma etkisinin aynı kalması için tamponların alt kısmında da ufak tefek değişiklikler yapan Aston Martin mühendisleri süspansiyon sistemini de modifiye etmiş.

4.382 mm boya, 2.022 mm genişliğe ve 1.256 mm yüksekliğe sahip olan aracın aks mesafesi 2.600 mm. 1.760 kg boş ağırlığa sahip olan Roadster, coupé modelinden alınan fren sistemiyle güvenli yavaşlamayı garanti ediyor. Ön aksta 6 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılan 398 mm çaplı disklere arkada 360 mm çaplı diskler ve 4 pistonlu kaliperler eşlik ediyor.


İç mekanda tasarım olarak bir yenilik bulunmazken camdan üretilmiş düğmeler, karbon fiber kapı açma kolu, elektrikli koltuklar, hafızalı aynalar ve navigasyon sistemi standart donanımda bulunuyor.

Oldukça uzun bir opsiyonel donanım listesine sahip olan otomobilin bazı ek donanımlarıysa şöyle: Karbon fiber orta konsol ve vites konsolu kaplamaları, hafifletilmiş koltuklar, 700 veya 1.000 Watt çıkış gücü sunan ses sistemleri, siyah renkli ön panjur, egzoz ve hava çıkışları, geri görüş kamerası, kişiselleştirilebilir yazılarıyla yan etekler ve bagaj kapağına gizlenen şemsiye.

Coupé'den alınan 5.9 litre hacimli v12 motoru 517 beygir güç, 570 Nm tork üretebilen Roadster 0'dan 100 km/s sürate 4.5 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 305 km/s. Merak edenler için otomobilin İngiltere pazarında başlangıç fiyatı 150.000 Sterlin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder