8 Haziran 2012 Cuma

Mercedes-Benz SLS AMG Matt Edition


Kısa süre önce Japonya pazarına özel bir C63 AMG modeli tanıtan Mercedes yine bu pazara özel SLS AMG versiyonlarını sergiledi. Hem coupé hem de roadster gövde seçenekleri bulunacak olan otomobiller sınırlı sayıda üretilecek.

Mat siyah gövde rengiyle öne çıkan Matt Black Edition'da kırmızıya boyanmış ön panjur çıtaları, Mercedes logosu, yan süslemeler, yakıt deposu kapağı, jant süslemeleri, fren kaliperleri, 6.3 ve AMG logoları dikkat çekiyor.

İç mekanında da siyah ve kırmızı renkli deri döşeme kullanılan aracın direksiyon simidi ve paspasları da modele özel.

Matt Black Edition'da kırmızı renge boyanan parçalar mat beyaz gövde renkli Matt White Edition'da siyaha boyanırken yan aynalar da bu renkte sunulmakta. İç mekanında siyah ve beyaz renkli deri döşeme kullanılan otomobilin de direksiyon simidi ve paspasları özel.

Sadece Japonya pazarında sunulacak olan otomobillerden coupé gövdelileri 10, roadster ise 5'er adet üretilecek.

9 yorum:

  1. yıllık vergisi 16bin tl, 2 kişinin yıllık asgari ücretli maaşı kadar

    YanıtlaSil
  2. türkiyedeki vergi sistemi amerikadaki gibi olsa her sokakta porsche görürüz. bizim vergi sistemi de saçma ama bi ferrari porsche nin vergi oranının sıradan araçlara göre yüksek olmasını destekliyorum. mesela 1600 1800 2000 cc diye ayırmayıp 2lt-4lt-lt diye ayırsa da biz de birazcık beygir gücü görsek

    YanıtlaSil
  3. görüntü hakkında bahsedicem; diğer detaylar tamam da kırmızı logo kaba tabirle dandik görünüyo

    YanıtlaSil
  4. Bence vergi sistemini motor hacminden ayırmanın zamanı geldi de geçiyor bile. Yüksek fiyatlı araçların giriş fiyatları da yüksek olacağından fiyata göre vergi bile koyulabilir ama motor hacmi saçmalığın daniskası oluyor artık.

    Kırmızı detaylar bana da kötü göründü. Siyah olmasını tercih ederim.

    YanıtlaSil
  5. vergi sistemi en ''mantikli'' sekilde avrupadaki gibi olur. co2 emisyonu ve aracin gucune gore. motor hacmi sacmaligin daniskasi. vw grubunun 1.2 tsi motordan 1.4 tsi motordan turbo beslemeyle neler yapabildigini goruyoruz. sadece vw icin degil ufak hacimden yuksek guc kazanmak gunumuzde o kadar da zor bir sey degil zaten.

    araca gelirsek. matt white iyi hos ama matt black olmamis be hocam. gerci japonlar sevebilir o ayri :)

    YanıtlaSil
  6. co2 emisyonuna göre sadece yıllık vergi alınıyor diye biliyorum. benim düşüncem satın alırken de yıllık vergi öderken de 2 lt 4 lt 6lt olarak ayrılması. ve araç yaşı kriteri tabi

    YanıtlaSil
  7. Ben de Fransa'nın vergi sistemini beğeniyorum. Emisyon ve motor gücüne dayalı bir formülleri var. Formülden çıkan rakamlar da üçe beşe değil yirmiye bölünüyor ve aradaki farklar az. Bir de ilk alımlarda da geçerli bu vergi dilimleri.

    Ne yapılırsa yapılsın mantık dışı olan eski araçların daha az vergi vermesi olayını düzeltmeleri gerekiyor. Çevreye daha çok zatar veren aracın daha az vergi ödemesi tamamen saçmalık.

    Bir de dilimlerin çok daha küçük olması lazım. Özellikle ilk alımlarda bütün otomobilleri 3 kategoriye sığdırmak garip ve haksız bir uygulama.

    YanıtlaSil
  8. bu yorum yapacaklar alma ihtimali olanlar mı acep? :D

    YanıtlaSil
  9. Alma ihtimali olmasa da düzgün vergi sistemiyle bir şansı olacaklar olabilir.

    YanıtlaSil