8 Haziran 2012 Cuma

Lexus IS-F CCS-R


Pikes Peak tırmanma yarışının 2012 yılında koşulacak olan ayağında lüks otomobil üreticisi Lexus da boy gösterecek. Üstelik bir sedanla.

Sportif F ailesinin bir üyesi olan IS-F temelleri üzerine geliştirilen yarış otomobilinin yapısı, aynı organizasyona katılacak diğer araçlardan daha sade. Ön tamponuna büyük bir splitter ve iki deflektör eklenen aracın pimli motor kaputunun üzerinde ek hava yarıkları açılırken jantlar hafifletilip çapları 18 inç yapılmış. Yan camları pleksiglastan üretilen aracın tavanında havalandırma deliği açılmış.

Bagaj kapağı üzerinde dev bir spoiler eklenen CCS-R'ın arka tamponunun alt kısmına da bir difüzör yerkeştirilmiş. Aracın hafifletilmesi için yapılan çalışmada gövde de karbon fiberden üretilirken 314 kg gibi bir ağırlıktan kurtulma sağlanmış.


Tahmin edilebileceği gibi egzoz, fren ve süspansiyon sistemleri yenilenen otomobilin iç mekanında da ciddi değişiklikler bulunuyor. Alt kısmı düzleştirilmiş, Alcantara kaplı yarış direksiyon simidi, karbon fiber ön konsol, tek parça yarış koltukları ve 6 noktadan bağlantılı emniyet kemerleri gibi donanımlara sahip olan aracın iç mekan döşemeleri ve havalandırma kanallarının yanında ihtiyaç olmayan bütün kontrolleri iptal edilmiş. Orta konsoluna gerekli düğmeler eklenen araçta bu kısmın üst kesimindeyse dijital bir gösterge yer alıyor.

5 litre hacimli v8 motoru, standart IS-F'te olduğu gibi 423 beygir güç, 505 Nm tork üretebilen CCS-R'ın ürettiği bu güç, arka tekerleklere 8 ileri vitesli otomatik şanzıman sayesinde iletiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder