7 Mayıs 2012 Pazartesi

NOVITEC ROSSO 458 Spider


Ferrari 458 Italia ailesinin üzeri açılabilen modeli 458 Spider, NOVITEC'in Ferrari modellerini modifiye eden kolu NOVITEC ROSSO tarafından güçlendirildi.

Görünümünde de değişiklikler yapılan otomobilin ön tamponunda bulunan hareketli deflektörler biraz daha uzatılırken alt kısıma da bir splitter eklenmiş. Bu parçalar gibi karbon fiberden üretilen havalandırma çıkışları ve yan ayna süslemeleri farklılık yaratırken yan eteklerde de makyaja gidilmiş.

Önde 21, arakdaysa 22 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin sinyal ve stopları siyaha boyanırken arkada bulunan difüzör daha da büyümüş. Aerodinamik yapının daha da işlevsel kullanılabilmesi için arkaya bir de spoiler eklenmiş.


Modifiye edilen süspansiyon sistemini 35 mm'ye kadar alçaltabilen firma seviye ayarıyla şehir içerisinde kullanımı kolaylaştırıyor.

İç mekanda bakılan her noktada deri döşeme ve karbon fiber kaplamalar görebileceğiniz otomobilin kaputu altında da karbon fiber bolluğu dikkat çekiyor.

Çoğu aracının aksine bu otomobilde aşırı besleme tercih etmeyen NOVITEC ROSSO, 4.5 litre hacimli v8 motorun gücünü 609 beygire, torkunuysa 569 Nm'ye ulaştırmış. Maksimum sürati 325 km/s'in üzerine çıkan aracın yaydığı ses de, 21 kg hafifletilmiş yeni egzoz sistemi sayesinde daha etkileyici.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder