19 Nisan 2012 Perşembe

Mercedes-Benz Concept Style Coupé


2012 Pekin otomobil fuarının renkli geçeceği belli. Bir taraftan Çin, diğer taraftan Avrupa merkezli üreticilerin tanıttığı konsept otomobiller markaların gelecekte izleyecekleri stratejiler hakkında da bilgi veriyor.

4.637 mm boy, 1.891 mm genişlik ve 1.398 mm yüksekliğe sahip olan şık aracın hoş dalgalanmalara sahip gövdesi dikkat çekerken ön panjur ve hava emiş yarığında kullanılan ızgaralar, 21 inç çaplı jantlar, ince yapılı yan aynalar, tamamı LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu, yarı gizli çift egzoz çıkışı ve bagaj kapağının üzerinde bulunan spoiler şekilli çıkıntı sportif görünümü pekiştiriyor.

Gövde ile aynı düzlemde bulunan kapı kolları, çerçevesiz yan camlar ve cam tavanı da aracın hatlarını daha akıcı gösterirken B sütununun bulunmaması dikkat çekici.


İç mekanında değişik renkli deri ve Alcantara döşemeler kullanılarak farklılık yaratılmışsa da ana hatları güncel Mercedes modellerinden alınmış olan kokpiti dikkat çeken aracın içeriden ışıklandırmalı havalandırma ızgaraları, ön panel kaplaması, ses sistemi kumandaları ve klima kontrol düğmelerinin tamamı tanıdık.

Çift tümsekli şık motor kaputunun altında turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli bir benzinli motor görev yapan araç 211 beygir güç üretebiliyor. Concept Style Coupé'nin donanımında dört tekerlekten çekiş sistemi ve 7 ileri vitesli yarı otomatik şanzıman da bulunuyor.

4 yorum:

  1. Yeni elentra gibi duruyor hoş olmamış.

    YanıtlaSil
  2. gelecek nesil C serisinin bir ön izlemesi.

    YanıtlaSil
  3. sadece c degil gibi bu dizayn firmanin genel cizgisi olacaga benziyor. e coupe ve cls modellerini andirdi bana biraz tabi c ve c coupe de buna dahil

    YanıtlaSil
  4. CLS'nin küçük kardeşinin bir ön gösterimi olsa da ön panjur gelecekte üretilecek Mercedes modellerinde de kullanılacak gibi. A Serisi de aynı şekilde tasarlanmış bir ön yüze sahip.

    YanıtlaSil