4 Nisan 2012 Çarşamba

Buick Enclave


GM'in Buick markasıyla pazarladığı SUV Enclave, teknik ikizi Chevrolet Traverse'ün ardından makyajlandı. Ana hatlarında büyük değişiklikler bulunmayan otomobilin tasarımında kullanılan köşeli hatlar daha şık bir görünüm yakalanmasını sağlamış.

Ön panjur, farlar, tamponlar ve kaput gibi parçaları daha köşeli çizgilere sahip bir tasarım anlayışıyla şekillendirilen yeni Enclave LED gündüz farlarına sahip. Sis farlarında da LED teknolojisi kullanılan aracın eski modellerinde ön tamponda bulunan büyük krom çıta artık kapıların alt kısmında görev yapıyor. Kaputunun yan kısımlarında bulunan solungaşlar tepeye taşınırken arkada da biraz daha sert köşelere sahip tasarım dikkat çekmekte. 18 inç çaplı jantlar Enclave'in standart donanımında sunulurken yeniden şekillendirilen 19 ve 20 inç çaplı jantlar opsiyonel olarak alınabiliyor.


İç mekanında yumuşak malzemeler ve daha geniş yüzeylere uygulanan ahşap kaplamayla kalite hissi artırılmaya çalışılırken artık eskiyen direksiyon simidi ve orta konsol tasarımı bu amacı desteklemiyor. Kokpitte kullanılan mavi renkli ambiyans ışıklandırması geceleri dikkat çeken bir unsur olarak sayılabilirken yeni renk kombinasyonları ile iç mekana heyecan katmaya çalışılmış.

Üç koltuk sırasında 8 yolcuya kadar oturma alanı sunan Enclave bütün koltuk sıraları dikken 660 litre bagaj hacmi sunuyor. Bu hacim, 2. ve 3. koltuk sıralarının katlanmasıyla 3.263 litre seviyesine ulaşıyor.

Diğer GM modellerinde de görev yapan 3.6 litre hacimli v6 motoru 292 beygir güç, 366 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Standart olarak önden çekişli olarak sunulan Enclave opsiyonel olarak dört tekerlekten çekişli olarak da alınabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder