24 Mart 2012 Cumartesi

Tata Megapixel


Geçtiğimiz yıl tanıtılan Pixel konseptiyle teknolojik kulvarda kendisine yer arayan Tata bu yıl da küçük aracının gelişmiş versiyonu Megapixel'i Cenevre'de tanıttı.

Pixel gibi yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan araç seri üretime daha yakınmış gibi bir izlenim bırakırken halen bir konsept olduğunun sinyallerini veren ince yapılı aynalar, LED aydınlatma grubu ve değişik büyüklükte deliklere sahip ön hava yarıkları da dikkat çekiyor.


Beş kapılı bir konsept olan Megapixel'in ön kapıları öne, arka kapılarıysa arkaya doğru uzanarak açılırken B sütununun olmaması iç mekana ulaşımı kolaylaştırıyor. Oldukça ileriye uzanan ön camı, cam tavanla tek parça olarak üretilirken şişkin çamurluklar güçlü bir görünüm sunuyor.

İç mekanı  sade ve şık görünen araçta ince yapılı dört koltuk kullanılmış. Alt kısmı düzleştirilen direksiyon simidi dairesel gösterge paneliyle birlikte sportif bir görünüm sunarken havada asılı duruyormuş gibi görünen ince yapılı vites konsolu, tamamen dokunmatik bir panelden oluşan orta konsolla birlikte teknolojik duruşa katkı sağlıyor.

Her tekerleğinin içerisine bir adet elektrik motoru yerleştirilen otomobil bu sayede 6 metrenin altında kalan bir dönüş çapına sahip olurken 13 kWh kapasiteli bataryasıyla ulaşılan menzil 87 km olarak açıklanıyor. Araçta bulunan 325 cc hacimli, tek silindirli benzinli motor gerekli durumlarda pilleri şarj ederken tek depo ile ulaşılabilecek menzili 900 km'ye ulaştırıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder