24 Mart 2012 Cumartesi

Nissan Hi-Cross Concept


Bu yıl Cenevre'de konsept SUV azlığından şikayet eden yoktu desek yanlış olmaz sanırım. Yüksek güçlü modellerden asıl amacı az yakmak olanlara kadar birçok örneği görülen araçlardan birisi de Nissan standında bekliyordu.

Nissan'ın gelecekte üreteceği SUV modellerinin genel tasarım çizgisine sahip olduğu tahmin edilen aracın hatları Qashqai'ye uygun gibi görünse de aslında yeni X-Trail'in ön gösterimi olduğu söyleniyor. Yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan konsept aracın şişirilmiş çamurlukları ve 21 inç çaplı jantları güçlü görünüme katkıda bulunurken ön panjurda yeni nesil Nissan SUV ailesinin yüzünü görmek mümkün.


4.660 mm boya, 1.850 mm genişlik ve 1.670 mm yüksekliğe sahip olan 3 koltk sırasına sahip aracın aks mesafesi 2.780 mm olarak açıklandı. Tamamı LED teknolojisi kullanan bir aydınlatma gruu kullanan otomobilde ince yapılı yan aynalar ve çok parçalı cam tavan dikkat çekiyor.

İç mekanına geçildiğinde köşeli hatlara sahip koltuklar ve yeşil renkli ambiyans ışıklandırması dikkat çekerken orta konsolun, göstergeler gibi dijital bir ekrandan oluştuğu görülebiliyor. Dokunmatik konsolun alt kısmında havalandırma kumandaları ve vites kontrolleri bulunurken direksiyon simidinin alt kısmının düzleştirilmiş olması, alüminyum parçalı pedallar gibi iç mekana sportif bir dokunuşta bulunmuş.

Hakkında detaylı bilgi verilmeyen motorun 2 litre hacimli benzinli bir üniteyle bir elektrik motorunun eşleştirilmesinden meydana geldiği açıklanırken sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanın hem iki hem de dört tekerlekten çekiş sistemleriyle uyumlu olduğu belirtildi.

3 yorum:

  1. Bu degilde nissan datsunu tekrar canladirip ucuz oto piyasasina girecekmis...

    YanıtlaSil
  2. yabanci siteler yeni x treal diye soyluyorlar sahsen uretime cok yakin concept guzelde gorunuyor diyer tanittiklari conceptte guzeldi oda yeni note olacakmis bize quasqai yenilerse guzel olur rakipleri cogaldi cunku.

    YanıtlaSil
  3. Evet, Datsun geri geliyor.

    Sadece yabancı siteler değil ben de diyorum ayrıca :)

    Invitation da Note olacak. O da doğru.

    YanıtlaSil