13 Mart 2012 Salı

MANSORY Mercedes-Benz CLS 63 AMG


2012 Cenevre otomobil fuarını iyi değerlendiren modifikasyon firmaları arasında sayabileceğimiz MANSORY, Mercedes'in AMG ailesinin bir üyesi olan CLS 63 için hazırladığı modifikasyon kitini tanıttı.

Gövdesi adeta karbon fibere boğulan otomobilin yenilenen ön tamponu daha sportif bir görünüşe sahipken alt kısmında bulunan splitter, yan etekler ve arka difüzörle uyumlu görünüşüyle dikkat çekiyor. Araca yıldızsız bir ön panjur veren firma kaput üzerine ek hava çıkışları yerleştirmeyi unutmamış.

Önde 50, arkadaysa 80 mm genişleyen gövdeye ve 20 inç çaplı jantlara sahip olan aracın bagaj kapağı üzerine daha büyük bir spoiler uygulanırken yenilenen arka tamponun yanlarına, ön çamurluklarının arkasına eklenene benzer solungaçlar yerleştirilmiş. Arka camının hemen üzerinde küçük bir spoiler bulunan otomobilin egzoz çıkışları oldukça ilginç şekillere sahip.


İç mekanda yapılan değişiklikler daha sade olan CLS 63 AMG'de karbon fiber kaplamalar ve yeni desenlere sahip deri döşemelerin haricinde metal pedal seti ve kapı eşik kaplamaları dikkat çekmekte.

Çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motoru 640 beygir güç, 900 Nm tork üretebilen otomobilin kazandığı ek güçle birlikte zaten etkileyici olan sürüş performansının daha da ileriye taşındığını söyleyebiliriz.

1 yorum: