4 Mart 2012 Pazar

Hyundai i20


Hyundai'nin küçük hatchback modeli i20 makyajlandı. 2012 Cenevre otomobil fuarında sergilendikten sonra satışa sunulacak olan otomobilde kullanılacak yeni motor seçenekleri dikkat çekiyor.

Tasarımında güncel Hyundai modellerinin etkisini görmek mümkün olan makyajlı i20 eski modelden 55 mm daha uzun. Daha "Kızgın" bakışlara sahip ön kısımda farlar ön panjura doğru uzatılırken yeni ön tampon da daha sportif bir tasarıma sahip.

Yeni jant seçenekleriyle görünümü daha da tazelenen aracın arkasında da uzayan stoplar ve daha dinamik bir görünüm sunan tampon dikkat çekiyor.

Özellikle Türkiye gibi küçük motor hacminin daha düşük vergi demek olduğu ülkeler için iyi haberse Diesel motor olarak karşımıza çıkıyor. Seride kullanılacak olan 1.1 litre hacimli, 3 silindirli yeni turbo Diesel motor 75 beygir güç üretebiliyor. Daha güçlü bir turbo Diesel isteyenler içinse eskiden olduğu gibi 90 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli ünite sunulacak.

6 yorum:

  1. stoplar opel corsa

    YanıtlaSil
  2. ön taraf sanki honda mazda karması bişey olmuş.

    YanıtlaSil
  3. hyundai fena işler yapmıyor bu ara. yeni i30 ve elantra, veloster gayet hoşuma giden araçlar. elantra coupe de vardı ne zaman gelir bilmiyorum o da hoş duruyor. ancak i20 biraz ortada kalmış. yine de fena değil.

    YanıtlaSil
  4. Facelift için fena değil bence de. Aracın geneline pek uymamış tabi yeni yüz ama ailenin görünüşünü pek değiştirmeden i20'ye geçirmeyi başarmışlar.

    YanıtlaSil
  5. Bu araba bi gun benim olucak diye hayal kuran var mı acaba ya?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. evet niye olmasın ben bayiye gelmesini bekliyorum

      Sil