28 Mart 2012 Çarşamba

Ford Fiesta ECOnetic


Fiesta ailesi yeni bir cimriye kavuşmaya hazırlanıyor. Marka tarihinin en az yakıt tüketen otomobillerinden olan Fiesta ECOnetic gücünü tutumlulukla birleştirebilmiş bir araç görüntüsü çiziyor.

Dışarıdan bakıldığında sadece küçük çaplı jantlarıyla diğer modellerden ayrılabilen bu aracın standart donanımında Start-Stop, düşük yuvarlanma dirençli lastikler, gövde altı kaplaması, fren enerjisi geri dönüşüm sistemi, vites değişim zamanı göstergesi, yeni motor kalibrasyonu, daha alçak süspansiyon sistemi ve yeni şanzıman oranları bulunuyor.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motoru 95 beygir güç, 205 Nm tork üretebilen aracın ortalama yakıt tüketim değeri 3.3 litre/100 km olarak açıklandı. Fiesta ECOnetic, hem 3 hem de 5 kapılı versiyonlara sahip olacak.

3 yorum:

  1. satar bu arac zaten tutan bir model cok da ekonomik olmus

    YanıtlaSil
  2. otomatik şanzıman ile satışa çıkarsa çok tutar. Onur üstad, ford un sıkıntısı nedir, mesela focus dizel otomatik de yok. heralde çok satmasın diye getirmiyorlar diye düşünmeye başladım :)

    YanıtlaSil
  3. Focus'un Diesel otomatik modeli 2 litre hacimli motorlarda olduğundan gelmiyor Türkiye'ye. 1.6 litre hacimli Diesel ile birlikte otomatik şanzıman Avrupa'da da yok.

    Ford malesef trendleri geriden takip ediyor. Yıllar oldu hala Fiesta ST'yi göremedik örneğin.

    YanıtlaSil