17 Şubat 2012 Cuma

Peugeot 208 XY Concept


2012 Cenevre otomobil fuarında sergilenecek tek 208 konsepti GTI olmayacak. Bu araç üzerinde bir stil çalışması da yapan Fransız marka XY konseptini de organizasyonda sergileyecek.

Dış görünüşünde 18 inç çaplı jantlar ve görüş açısına göre tonu değişen mor gövde rengi sunulan araçta bu dış görünüşü elde edebilmek için 16 kat boya ve cila kullanılmış. İç mekanına geçildiğinde mor ve siyah renkli deri ve Alcantara döşemeler dikkat çekerken beyaz renkli ambiyans ışıklandırması şık bir hava yaratmış.


Panoramik cam tavanıyla iç mekanını daha da ferahlatan 208 XY özel paspaslar ve koltuk döşeme desenlerine sahip. 208 GTI konseptinde de kullanılan direksiyon simidinin alt kısmı düzleştirilirken üst kısmına "0 konumu" işaretlenmiş.

1.6 litre hacimli turbo Diesel motorla donatılan otomobilin 115 beygir güç ürettiği açıklandı. Motorun ürettiği bu güç ön aksa 6 ileri vitesli manuel şanzımanla aktarılıyor.

3 yorum:

  1. XY eşey kromozomlarını hatırlattı bana. XY insan ırkı için erkek bireyi simgelerken Peugeot'un seçtiği renk çok da 'erkeksi' değil :) ha beğendim mi? evet beğendim, GTI ile ikisi hoş olmuş.

    YanıtlaSil
  2. Bence de renk çok hoş olmuş. Feminen bir ton olduğu gerçek ama güzel gerçekten de.

    YanıtlaSil
  3. zamanında need for speed underground 2 oynarken orada toyota supra alıp buna çok yakın bir renk yapardım. feminen olabilir ama dediğiniz gibi güzel duruyor.

    YanıtlaSil