26 Şubat 2012 Pazar

Infiniti Emerg-E


2012 Cenevre otomobil fuarının aslarından birisi olacak gibi görünen ve bir süredir yakın çekim fotoğrafları paylaşılan Emerg-E konseptinin fotoğrafları internete sızdı. Hakkında henüz bir teknik bilgi verilmeyen aracın tasarım detaylarında tanıdık araçlar gizli.

Infiniti'nin güncel modellerinde kullanmaya başladığı ön panjurla donatılan aracın farları Lotus Elise'i hatırlatırken yuvarlak yan çizgiler ve kubbe şeklinde yükselen tavan Ferrari 458 Italia'yı andırıyor. Tipik konspet araç özelliği olan kamera yan aynalar bu otomobilde de yerini alırken Zagato çizimlerini andıran çift bombeli tavan camdan üretilmiş.


Motor kaputunun da bir kısmı camdan üretilen aracın büyük jantları genel tasarımla uyumlu görünürken arkaya geçildiğinde sade görünümlü bir bölümle karşılaşıyoruz. Jaguar C-X75 ve C-X16 konseptlerini hatırlatan stoplarla başlayan arka yüzün aşağıya doğru dik inen yapısı büyük bir difüzörle bölünüyor.

İç mekanı da oldukça fütüristik çizgilere sahip olan Emerg-E dalga desenli ambiyans ışıklandırmasına sahip kabininde keskin köşeler ve yuvarlak hatlar birlikte kullanılmış. Tamamı dijital olan göstergeler modern görünümü pekiştirirken orta konsola dokunmatik ekranlı bir navigasyon sistemi eklenmiş. Koltuklar arasında bulunan konsolun havada asılı duruyormuş gibi görünmesini sağlamak için alt kısmı boşaltılmış.

Performans rakamları henüz açıklanmamış olsa da aracın elektrik motoru veya motorlarına sahip olacağı ve pilleri bittiğinde menzil uzatıcı olarak kullanılan 1.2 litre hacimli motorun devreye gireceği biliniyor. 

3 yorum:

  1. infiniti de kopya çekmeye başladı.Hoşuma gitmeyen bir konsept.

    YanıtlaSil
  2. http://www.haberciniz.biz/infiniti-emerg-e-1312562h.htm

    bu haberciniz senden epey alıntı yapıyor. bi ilgilensen iyi olur bence, en azından canlı link talebini belirt.

    ---bykush---

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler, isteğimi ilettim.

    Artık o kadar çoğaldı ki bu tür siteler başa çıkamıyorum.

    YanıtlaSil