8 Şubat 2012 Çarşamba

Aston Martin V12 Zagato


Aston Martin, geçtiğimiz yaz aylarında tanıtımını yaptığı V12 Zagato yol otomobilinin detaylarını da paylaştı. V12 Vantage temelleri üzerine geliştirilen otomobilin teknik olarak büyük yenilikler sunmazken tasarımda önemli değişiklikler var.

4.385 mm boyunda olan otomobil 2.022 mm genişliğe, 1.250 mm yüksekliğe ve 2.600 mm aks mesafesine sahip. Yaklaşık 1.680 kg ağırlığında olan aracın bagaj hacmi 300 litre. 


Bütün gövde panelleri yenilenen aracın yuvarlak hatlı ön kısmında büyük hava yarıklı kaput, büyük panjur, alt kısımda ek hava girişleri ve splitter dikkat çekiyor. 19 inç çaplı jantlarla donatılan V12 Zagato genişleyen arka çamurluklar ve İtalyan firmanın imzası durumunda olan çift bombeli tavanıyla farkını belli ediyor.

Arka kısmında oldukça değişik bir görünüm sunan otomobilin hatchback tarzında tasarlanan bagaj kapağının arkasında büyük bir spoiler bulunuyor. Yuvarlak stopları kendilerine özel tasarlanmış oyuklara yerleştirilirken tampon altında daha büyük bir difüzör yer alıyor. 


İç mekana geçildiğinde ön konsolda bir tasarım değişikliği yapılmadığı görülürken tavan, kapı içleri, bagaj siperliği ve koltuklar üzerinde araca özel desenlere sahip deri döşeme kullanılmış. Standart koltukların yanında opsiyonel olarak hafifletilmiş sportif koltuklar sunulurken opsiyon listesinde 1.000 Watt çıkış gücü sunan Bang & Olufsen ses sistemi ve bagaja entegre edilmiş şemsiye bulunuyor. 

Oldukça etkileyici bir fren sistemine sahip olan aracın karbon seramik diskler önde 398, arkadaysa 360 mm çapa sahip. Ön aksta 6, arkadaysa 4 pistonlu kaliperlere sahip olan sisteme dinamik denge kontrolü, ABS, EBD, EBA ve çekiş kontrol sistemi de eklenmiş.

5.9 litre hacimli v12 motoru Vantage’dan aynen alınan araç 510 beygir güç, 570 Nm tork üretebilmekte. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla satılacak olan V12 Zagato 0’dan 100 km/s sürate 4.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 305 km/s. Bu otomobile sahip olabilecek şanslı insanları pek ilgilendirmeyecek olsa da ortalama yakıt tüketimi 16.4 litre/100 km olarak açıklandı.

2 yorum:

  1. gözümde mercedes-benz mclaren slr'dan sonra 2. sıraya yerleşti. yapılmış en güzel arabalar listesinde.

    YanıtlaSil
  2. biz aston martin'i böyl ebilmezdik. nerede zerafet? nerede asalet? berbat bence. bir çin ya da g. kore firması yapsa bunu tamam da üzerinde aston martin amblemi varken yolda görsem başımı çeviririm.

    YanıtlaSil