20 Ocak 2012 Cuma

Volkswagen E-Bugster


Volkswagen 2012 Detroit otomobil fuarında elektrik motorlu konseptleri arasına bir yenisini kattı. Yeni nesil Beetle temelli araç alternatif enerjiyle çalışsa da görünümü oldukça sportif.

Genişleyen çamurluklar, 20 inç çaplı jantlar ve alçaltılan tavan sayesinde daha sportif bir görünüm sunan aracın ön tamponuna parantez şekilli LED gündüz farları eklenirken arka tampona da bu donanımın görünümüne uygun makyaj yapılmış. Ön camı üstten kesilip yanlara doğru genişletilen Beetle'ın arka yan camları da iptal edilmiş.


İç mekanında büyük bir değişiklik bulunmayan aracın vites konsolu altında kalan bölüm, direksiyon simidi, ön panel ve kapı içlerinde beyaz renk kullanılırken koltuklarda da siyah ve beyaz döşemeler dikkat çekiyor. Paspas kenarlarında ve koltuklarda açık mavi renkli süslemeler bulunan E-Bugster'ın orta konsolu dokunmatik bir ekrandan oluşurken gösterge tablosunda enerji tüketimi ve geri kazanım miktarı gibi değişkenler görülebiliyor.

114 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen elektrik motoru 160 km menzile sahip olan aracın bataryaları bagaj zemini ve arka koltukların altına yerleştirilimiş. 315 kg ağırlığa sahip olan batarya paketi 120 ve 240 Voltla şarj edilebilirken hızlı şarj aletiyle %80 doluluğa 30 dakikada ulaşabiliyor.

3 yorum:

  1. çok güzel olmuş fakat iç mekanda o parlak beyaz olmayacaktı...

    YanıtlaSil
  2. İlginç bir çalışma olmuş. Direksiyon simidini siyah yapsalar tamam olurmuş gibi geldi bana. Zaten seri üretime geçilirse gövde rengi iç mekan seçeneği sunulacaktır.

    YanıtlaSil
  3. beetle kadar sevimli, gti'lar kadar sportif duruyor; çok beğendim... aslında bence beyaz direksiyon da fena olmamış ama kullanışsız ve göz alıcı olduğundan tercih edilmesi zor...

    YanıtlaSil