11 Ocak 2012 Çarşamba

Toyota NS4


2012 Detroit otomobil fuarının sürprizlerinden birisine de Toyota imza attı. Seri üretime yakın konseptler sergilemesi beklenen üretici NS4 isimli hibrit aracıyla dikkat çekti.

Keskin köşeleri yuvarlak hatlarla güzel bir şekilde harmanlayan dış tasarımıyla sportif bir duruş sergilediğini söyleyebileceğimiz aracın yüzü alışılmadık bir şekle sahip olsa da tamponunda bulunan büyük hava girişleri dinamik görünüme katkıda bulunuyor. Büyük jantlar, yan aynalar yerine kullanılan küçük kameralar ve LED aydınlatma grubuyla fütüristik bir görünüm sergileyen aracın şık görünen arka kısmında difüzör ve deflektörler dikkat çekiyor.


İç mekanına geçildiğinde ilk dikkat çeken şey aracın koltukları oluyor. Yüksek yan desteklere sahip olan koltuklar gömme alt yüzeyleriyle etkileyici bir görünüme sahip. Aracın etkileyici görünen bir diğer donanımı da tavana yerleştirilmiş aydınlatma plakaları. Oldukça sade görünümlü bir ön konsola sahip olan otomobilin sahip olduğu orta konsol dokunmatik bir panelden oluşurken göstergeler dijital.

Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi sportif yapıya olumlu etki ederken mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve vitesleri direksiyon simidi arkasından değiştirmeye yarayan kulaklar aracın diğer özellikleri arasına eklenmiş. Donanımında ön ve arka kaza uyarı sistemi, şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarı sistemi ve yeni bir sürücü-araç arayüzü bulunan otomobilin farları da adaptif.

Prizden de şarj edilebilen bir hibrit sisteme sahip olduğu belirtilen otomobilin performans verileri hakkında bir açıklama yapılmadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder