17 Ocak 2012 Salı

TIKT Triple X


Bildiğimiz gibi Corvette ZR1, Chevrolet'nin tarihinde ürettiği en güçlü yol otomobili. Bu gerçeği görmezlikten gelen firmalardan birisi olan Alman TIKT, standart haliyle bile 630 beygirin üzerinde güç üretebilen araç modifikasyonla çok daha güçlü bir hale gelmiş.

Yenilenen ön tamponunda daha büyük hava girişleri, yan deflektörler ve hava çıkışları bulunan aracın ön kısmında bir de splitter bulunuyor. Yan etekleri daha büyük seçilen aracın jantları da yenilenerek hafifletilmiş. Koyulaştırılan aydınlatma grubu daha sportif bir görünüm sunarken arka kısımda dev bir spoiler ve yenilenen egzoz sisteminin daha geniş çıkışları dikkat çekiyor.


İç mekanda en çok dikkat çeken yenilik koltuklarda yapılmış. Yüksek yan desteklere sahip karbon fiber kabuklu koltuklar performanslı sürüşlerde sürücü ve yolcunun işini kolaylaştırırken ağırlıkta düşüş de sağlıyor. Bunun haricinde donanımına metal pedal seti ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi eklenen araçta Alcantara döşemeye de yer verilmiş.

Önde 50, arkadaysa 30 mm alçaltılan süspansiyon sistemi yüksek süratli sürüşlerde aracın daha dengeli olmasını sağlarken yenilenen fren sistemi duruş performansını iyileştirmiş.

Neredeyse her köşesi modifiye edilen kompresör beslemeli, 6.2 litre hacimli v8 motoru 769 beygir güç üretebilen aracın maksimum tork değeri de 910 Nm'ye ulaşmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder