18 Ocak 2012 Çarşamba

Shelby 50th Anniversary


Shelby, 50. yaşını gösterişli bir şekilde kutluyor. Bu kutlamalar kapsamında üç adet özel Ford Mustang modeli hazırlayan üretici otomobil koleksiyoncularına göz kırpıyor.

Shelby GT500 Super Snake, GT350 ve GTS modellerinden oluşan 50. yıl özel serisi toplam 300 araçtan oluşacak. Her modelden 50 adet beyaz, 50 adet de siyah renkli olacak şekilde üretilecek olan araçların tamamında altın renkli yarış şeritleri bulunacak.

Hem dış hem de iç mekanlarında 50. yıl özel logoları dikkat çeken otomobiller özel jantlar, güçlendirilmiş frenler, yeni süspansiyon sistemi, resmi veritabanına girilecek olan özel VIN ve özel üretim araç örtüsü ile birlikte sunulurken otomobiller Shelby'nin Las Vegas'ta bulunan fabrikasından özel bir seremoni teslim alınabilecek.


Hem v6 hem de v8 motorlarla alınabilen GTS'in 50. yıl özel paketi küçük motor için 19.995, büyüğü içinse 24.995 Dolar ücret karşılığında sunulmakta.

GT350 paketi, v8 Mustang temelleri üzerine geliştirilmiş ve 430, 525 ve 624 beygir güç üretebilen versiyonlara sahip olan bu aracın en güçsüz modeli otomatik şanzımanla da sipariş edilebiliyor. GT350'nin paket fiyatı 59.995 Dolar seviyesinden başlıyor.

Son olarak 650, 750 ve 800 beygir güç üretebilen seçeneklere ve coupé ile cabriolet gövde seçeneklerine sahip olan GT500 Super Snake yine 59.995 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlara alınabiliyor.

Verilen bu fiyatlar sadece dönüşüm için istenen ücretler. Satın alınacak Mustang'in kendi fiyatıysa bunlara ekleniyor.

4 yorum:

  1. araba budur ya.. adamlar resmen tanım yapmışlar otomobil dediğimiz şey böyle olmalıdır diye..

    YanıtlaSil
  2. Super Snake biraz sonra uzaya çıkacakmış gibi görünüyor :)

    YanıtlaSil
  3. Amerika'da yaşayan biri için ideal bir otomobil bence. Öyle hayvani bir fiyatı yok bundan çok daha pahalı araçlar var orada. Zaten Mustang'in son hali 60'ların o efsanevi Mustang'inden sonra en başarılı model diyebilirim. Shelby 50. yıl özel araçları ise.. dediğiniz gibi uzaya çıkacakmış gibi duruyor :)

    YanıtlaSil
  4. Katılıyorum. Yalnız A.B.D.'de Nevada gibi hız sınırının önemli olmadığı yerleri bulunan bir eyalette olmak lazım aracın tadını çıkarabilmek için. Yoksa sadece arada pistlere giderek zorlanabilir ki o da bir süre sonra sıkabilir insanı.

    YanıtlaSil