16 Ocak 2012 Pazartesi

Lexus LF-LC


Geçtiğimiz ay ilk fotoğrafları basına sızdırılan coupé Lexus konsepti LF-LC'nin resmi tanıtımı da yapıldı. Daha çok fotoğrafı paylaşılan otomobilin performans verileri hakkında bir bilgiyse hala yok.

Genel duruş itibariyle LFA'yı andıran bir tasarıma sahip olan 2+2 oturma düzenli coupé son dönem Lexus modellerinde bulunan ön panjuru abartılı bir büyüklüğe getirerek kullanmış. LED aydınlatma grubu, büyük jantlar, dar yapılı yan aynalar ve çerçevesiz camlar konsept modellerin seri üretime genelde taşıyamadıkları özellikler olsa da farlar hariç diğer aksesuarların üretime alınması olası.


İç mekana ferah bir hava veren cam tavan ön ve arka camlar arasında kalan alanın tamamını doldururken deri, ahşap ve parlak alüminyumun uyumu göz kamaştırıcı olmuş. Analog ve dijital göstergelerin bir arada kullanıldığı gösterge tablosunun yanında bulunan dev ekranda navigasyon bilgileri takip edilebilirken şaft tünelinin üzerinde bulunan kumanda paneli otomobilin birçok fonksiyonunu kontrol ediyor.

Dik yerleştirilen pedalları parlatılmış metalden üretilen aracın şık tasarımlı direksiyon simidinde deri, karbon fiber ve alüminyumun birlikteliği görülüyor. Sportif yan desteklere sahip olan ön koltuklar çapraz desenli deriyle kaplanırken aynı desenler kapı içindeki süet döşemelerde de görülebiliyor.

Aracın bir hibrit olduğunu resmen açıklayan Lexus önden motorlu otomobilin arkadan itiş sistemine sahip olduğu dışında bir bilgi vermekten kaçındı.

3 yorum:

  1. tasarım olarak biraz marjinal, eğer bunu değiştirmeden üreticeklerse bravo lexus a

    YanıtlaSil
  2. Ufak tefek değişikliklerle üretebilme ihtimalleri var. En azından LFA örneği bunu gösteriyor.

    YanıtlaSil