2 Ocak 2012 Pazartesi

Dodge Charger Redline


2012 Detroit otomobil fuarı katılımcıları otomobillerini yavaş yavaş tanıtmaya başladı. Chrysler grubunun öncülüğünde başlayan tanıtımlarda firmanın sahip olduğu Dodge markası tarafından üretilen büyük sedan Charger'ın sportif bir modeli sergilenecek.

Charger R/T temelleri üzerine geliştirilen ve konsept versiyonu 2010 SEMA Show sırasında sergilenen Redline'da karbon fiberden üretilmiş splitter, arka spoiler ve yan süslemeler bulunurken siyah renkli jantların çapları da 20 inç olarak belirlenmiş. Ön panjuru da siyaha boyanan otomobilin iç mekanında yeni gösterge tablosu, alüminyum vites kolu çerçevesi ve paslanmaz çelik pedal seti dikkat çekiyor.

İkinci etap modifikasyonunda fren sistemi modifiye edilen araca ön kule gergisi ve yeni bir egzoz sistemi eklenirken üçüncü etap tam bir canavar yaratmaya yönelik. Bu otomobile 11:1 sıkıştırma oranlı, 7 litre hacimli bir v8 motor yerleştiren Mopar, alüminyum bloklu bu ünite sayesinde 50 kg'a yakın ağırlık avantajı sağlarken motor gücünü de 590 beygire yükseltmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder