23 Ocak 2012 Pazartesi

Chrysler 700C


2012 Detroit otomobil fuarında pek ses getirmeyen, hatta resmi tanıtımı bile yapılmayan konseptler de bulunuyor. Bu araçlardan birisi olan Chrysler 700C, Kuzey Amerika'da ciddi boyutlarda olan MPV pazarının geleceğini belirleyebilecek bir model olduğundan önemi daha da artıyor.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken MPV, dev jantlar, krom gövde parçaları, LED aydınlatma grubu gibi detayların yanında geriye doğru uzanan B sütunu gibi alışılmadık özellikler de sunuyor. Kayar arka kapıların kolları ön kapı kollarıyla birlikte şekillendirilirken bagaj kapağı tasarımı da genel hatlarla uyumlu.


Çift renkli deri döşeme ile dikkat çeken iç mekanda dijital gösterge paneli, orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük bilgi ekranı, krom kaplamalar, B sütununa yerleştirlmiş ek havalandırma ızgaraları ve arkalarında ekran bulunan ön koltuklar gibi aksesuarlar yer alırken otomatik şanzımanın manuel kumandası direksiyon simidinin arkasına yerleştirilen kollardan yapılabiliyor.

Motoru hakkında bir bilgi verilmeyen araç göreceği ilgiye bağlı olarak geleceğin Town & County ailesine dönüşme potansiyeline sahip.

2 yorum:

  1. ben konseptim diye bağırıyor resmen araç. seri üretime geçerse o süreçte 'çok' değişecektir.

    YanıtlaSil
  2. Değişiklikler göreceği kesin. Yalnız 90'lı yıllarda Toyota Previa'nın yaptığını yapıp asortik görünümlü bir MPV'nin tutup tutmayacağının nabzını tutuyorlar gibi görünüyor şu anda. Onda da tersine duran bir B sütunu vardı. Yalnız tepkilerin çok olumlu olacağını sanmam zira biraz hantal bir duruş sergiliyor 700C. Özellikle de arkada.

    YanıtlaSil