10 Eylül 2011 Cumartesi

Jeep Wrangler Call of Duty: MW3 Special Edition


Arazi aracı dendiğinde aklımıza gelen ilk firmalardan olan Jeep, geçtiğimiz yıl tanıttığı Call of Duty özel seri modeline bir kardeş yarattı.

Sadece siyah ve gri gövde renkleriyle alınabilen bu özel Wrangler yükseltilmiş süspansiyon sistemi, siyah renkli jantlar, 32 inç çaplı arazi lastikleri, çelik ön tampon, vinç, far koruyucular, çıkartılabilir tavan, yeni bir kaput, siyah renkli yakıt deposu kapağı ve Call of Duty logolarından kolayca tanınabiliyor.

İç mekanında da bazı yenilikler sunan araçta siyah deri döşeme ve beyaz dikiş iplikleri haricinde MW3 logolu koltuklar, özel işlemeli yolcu önü tutamağı, yol bilgisayarında yeni grafikler, tekerlek desenli paspaslar, logolu bagaj halısı ve sınırlı üretim plakası gibi donanımlar bulunmakta.

Wrangler serisi için yeni tanıtılan 3.6 litre hacimli v6 motorla donatılan Call of Duty: MW3 Special Edition 285 beygir güç, 352 Nm tork üretebiliyor.

ALPINA B6 BITURBO Cabrio


BMW'nin büyük cabriolet modeli 6 Serisi Cabriolet de yavaş yavaş modifikasyon firmalarının radarına giriyor. BMW modelleri üzerine uzmanlaşan ALPINA serinin en güçlü modelini eski M6 seviyesinde performans veren bir araca dönüştürmüş.

Tipik ALPINA sadeliğini sunan aracın ön ve arka tamponlarında bulunan eklemeler haricinde markaya özel desene sahip 19 inç çaplı jantları kimliğini belli ediyor. Henüz iç mekan detayları paylaşılmayan araç için yeni deri döşeme ve ahşap kaplama seçeneklerinin sunulacağını tahmin etmekse yanlış olmayacaktır.

Araçta kullanılan ve çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor eski M6'nın 507 beygirlik gücüne ulaşırken 700 Nm'lik torku bu aracınkinden çok daha fazla. 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum sürati 311 km/s olarak açıklanırken ortalama yakıt tüketim değeri 10.9 litre/100 km seviyesinde.

Abt RS3 Sportback


Audi'nin en küçük RS modeli RS3 Sportback de modifikasyon firmalarının favorilerinden birisi. Bu konumunu kolayca güçlendirilebilen turbo beslemeli motoruna borçlu olan araç şimdi de Abt Sportsline'ın listesinde.

Otomobilin görünümü üzerinde oynamalar yapmamış olan firma sadece daha hafif yapılı 19 inç çaplı jantlarla yetinmiş.

Motor için iki modifikasyon kiti sunan Abt, ilk etapta 2.5 litre hacimli ünitenin gücünü 420 beygire yükseltirken ikinci etapta 470 beygir güç, 630 Nm tork değeri elde ediliyor. Firma, maksimum sürat limitörünü her iki araç için de 285 km/s'e yükseltebiliyor.

APP BMW 1 Serisi M Coupé


BMW'nin küçük sporcusu 1 Serisi M Coupé üzerinde çalışan firmalar arasına Alman APP de katıldı. Aracın görünümünü değiştirmeyen firma yol tutuşu iyileştirmek üzerine çalışmış.

Araca değişik grafiklerin yanında titanyum egzoz sistemi uygulayan firma 19 inç çaplı jantların haricinde iPhone ve iPad üzerinden kontrol edilebilen ayarlara sahip bir süspansiyon sistemini donanıma eklemiş.

Araç üzerinde bulunan BMW logolarının iç kısımlarındaki mavi kısımları turuncuya boyayan modifikasyon firması aynı rengi fren kaliperlerinde de kullanmış.

Motor üzerinde çalışma görevini MR Cardesign'a bırakan APP bu sayede turbo beslemeli 3 litre hacimli üniteden 410 beygir güç alabilmiş.

VÄTH CL V63S


Alman modifikasyon firması VÄTH, V63S isimli modifikasyon kitini Mercedes CL63 AMG modeline uyguladı. Aracın görünümünü daha sportif kılan firma performansı da önemli ölçüde artırmış.

Araçta bulunan radyatör petekleri, yan ayna muhafazaları, difüzör ve isteğe bağlı olarak alınabilen bagaj üstü spoiler karbon fiberden üretilirken jant çapları 20 inçe yükseltilmiş. Sürüşün daha da iyileşmesi için fren ve süspansiyon sistemlerindeyse küçük oynamalar yapılmış.

İç mekanda büyük yenilikler sunmayan VÄTH kokpit ve koltuklar için değişik renkli deri döşeme seçenekleri sunarken ön konsol özel ahşap modelleri veya karbon fiberle kaplanabiliyor.

Aracın çift turbo beslemeye sahip 5.5 litre hacimli v8 motorunu da elden geçiren firma gücü 630 beygire, torkuysa 930 Nm'ye yükseltmiş. 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süratiyse 300 km/s.

Abarth 500 Cabrio Italia


Abarth'ın Frankfurt yenilikleri Punto SuperSport ve 695 Competizione ile sınırlı olmayacak. İtalya'nın birleşmesinin 150. yılını en iyi şekilde kutlamak isteyen firma fuar sırasında bir de 500C'yi hazır bulunduracak.

Lacivert rengiyle dikkat çeken bu özel otomobil 17 inç çaplı jantlara ve sarıya boyanmış fren kaliperlerine sahip. Dış tasarımında dikkat çeken başka farklılık bulunmayan otomobilden 150 adet üretileceği açıklandı.

İç mekana geçildiğinde 695 Competizione'de de kullanılan Sabelt yarış koltukları, kahverengi deri ve nubuk ile kaplanmış olarak karşımıza çıkarken vites topuzu ve pedallar da bu araca özel olarak seçilmiş.

Motor kaputunun altında bir yenilik barındırmayan otomobilin turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli ünitesi 160 beygir gücünde. 0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabilen aracın maksimum süretiyse 211 km/s.

9 Eylül 2011 Cuma

MR Cardesign Renault Clio RS


İşte MR Cardesign'ın Renault Clio RS yorumu. Görünümü daha sportif bir hale getirilen otomobilin gücü de %10 oranında artırılmış.

Süspansiyon sistemi alçaltılan aracın gövdesi üzerine grafikler uygulayan firma 18 inç çaplı, siyah renkli jantların yanında Akrapoviç egzoz sistemiyle de dikkat çekiyor. Camlarıyla birlikte stopları da karartılan otomobilin 2 litre hacimli motorunun gücü 220 beygir.

RS Renault Mégane RS


İngiliz modifikasyon firması RS Tuning Renault Mégane'ın en sportif modeli RS'i modifiye etti. Aracın görünümünü değiştirmeyen firma performansı ciddi oranda artırmış.

Yenilenen intercooler, egzoz sistemi ve elektronik kontrol ünitesi sayesinde turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motorun gücü 320 beygire, torkuysa 488 Nm'ye ulaşmış.

BRABUS Smart ForTwo WeSC


Daha çok ürettiği kulaklıklarla tanınan İsveçli firma WeSC, Smart ForTwo'nun BRABUS tarafından modifiye edilen bir modelini donattı.

BRABUS'un özel serilerinden birisi olan otomobil altın renkli gövde rengiyle dikkat çekiyor. Alt kısmında çift parçalı splitter dikkat çeken ön tamponunda LED sis farları bulunan aracın jantları siyaha boyanırken farlarının zeminleri de karartılmış. WeSC logolarına da sahip olan gövdenin arka kısmında bir difüzör ve egzoz sisteminin çift çıkışı dikkat çekiyor.

İç mekanda da WeSC logoları dikkat çeken otomobilin sportif direksiyon simidi ve ön konsolu deri kaplı. Siyah zeminli göstergelerinde yer alan bilgiler sarı renkli olarak görülebilen aracın yanında Smart logolu yeni bir kulaklık da tanıtıldı.

BRABUS tarafından hazırlanan turbo beslemeye sahip motoru 102 beygir güç üretebilen araç, yeni kulaklıklar gibi 2012 yılının ilkbahar aylarında piyasada olacak.

Honda Civic Type R Mugen 2.2



Honda, 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında yeni versiyonunu tanıtacağı Civic’in eski modelleri üzerinde çalışmaya devam ediyor. Üretimi durdurulan 2 litre hacimli motoruyla nesli tükenmeye yüz tutan Type R’ın bu versiyonu eskisinden bile daha güçlü.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan Mugen versiyonunu temel alan otomobilde ek hava çıkışlarına sahip motor kaputu, splitter eklenmiş ön tampon, sportif görünüşlü yan etekler, 18 inç çaplı jantlar, genişletilmiş dairesel egzoz çıkışları, çift katlı arka spoiler ve yenilenmiş arka tampon dikkat çeken tasarım detayları arasında.

İç mekanda kırmızı ve renkli Alcantara döşemeler, sportif koltuklar, A sütununa yerleştirilmiş ek göstergeler, sportif vites kolu ve alüminyum pedal seti sunulan aracın süspansiyon ve fren sistemleri modifiye edilmiş.

Hem strok hem de boru artırılan motoru artık 2.2 litre hacimli olan araç 260 beygir güç, 240 Nm tork üretebiliyor.

Bu özel aracın geleceğiyse şu anda bulanık. İki yıl önce tanıtılan ve 20 örneği üretilen Mugen Type R modellerinin dördü halen alıcı bekliyor. Bu araçları yeni özelliklerle donatıp bu şekilde satmayı düşünen Honda’nın ikinci seçeneğiyse satılan araçları geri çağırıp otomobillerin tamamını modifiye etmek. Sonuç ne olursa olsun bu özel araçtan en fazla 20 adet bulunacak.

7 Eylül 2011 Çarşamba

Jaguar C-X16


Hindistan merkezli üretici Tata'nın Jaguar'ı satın almasının ardından markanın geleceği hakkında olumsuz düşünceleri olanlar birer birer bu fikirlerinden vazgeçiyor. Geçtiğimiz yıl Paris otomobil fuarında sergilenen süperspor otomobil konsepti C-X75'in ardından İngiliz üretici Frankfurt'ta şık bir coupé tanıtmaya hazırlanıyor.

Etkileyici tasarım özelliklerine sahip olan iki kişilik otomobilde diğer popüler araçların izlerini görmek mümkün. Örneğin önden bakıldığında bir Mercedes SLS AMG'nin yüzü görülürken arka kısım Aston Martin V12 Zagato'yu andırıyor. Yuvarlak hatlar ve keskin çizgileri güzel bir şekilde harmanlamış olan otomobilin büyük çaplı jantları, ince yapılı LED aydınlatma grubu, arkada bulunan difüzör ve egzoz sisteminin dört çıkışı sportifliği çağrıştıran detaylar olarak göze çarpıyor.

4.445 mm boya, 2.048 mm genişliğe, 1.297 mm yüksekliğe ve 2.622 mmaks mesafesine sahip olan otomobil 1954 yılından beri yaratılan en küçük Jaguar modeli olma özelliğini taşıyor.

İç mekana geçildiğinde güncel Jaguar XK serisinin yanında Audi R8, Lamborghini Gallardo ve Aston Martin v8 Vantage gibi araçlardan esintiler bulunabiliyor. Büyük kısmı deri ve Alcantara ile döşenmiş olan kokpitte karbon fiber kaplamalar da bulunuyor.

50:50 ağırlık dağılımına sahip olan C-X16'nın kompresör beslemeye sahip 3 litre hacimli v6 motoru 380 beygir güç üretebilirken direksiyon üzerinde bulunan sollama düğmesiyle devreye alınan elektrik motoru 95 beygir güç, 235 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabilen otomobilin maksimum süratiyse 300 km/s olarak açıklandı.

Elektrik motoruna enerji vermesi için kullanılan 1.6 kWh kapasiteli pilleri fren enerjisi geri dönüşümüyle şarj olan araç 80 km/s sürate kadar tamamen elektrik enerjisiyle hareket edebiliyor.

Hyundai i30



Tasarımı ve mühendislik çalışmaları Avrupa’da yapılan ilk Hyundai modeli olan i30 yenilendi. İkinci nesil i30 da yerini aldığı kardeşi gibi dinamik bir tasarıma sahip.

Dışarıdan bakıldığında diğer Hyundai modellerini andıran bir tasarım anlayışına sahip olduğu fark edilen yeni i30’un farları Elantra’dan alınmış gibi dururken ön panjur daha iddilı bir tasarıma sahip. Yatık ön cam, arkaya doğru daralan camlar ve kapı kollarını izleyen yan çizgisi sportif bir duruş sergileyen araç arkadan bakıldığında Alfa Romeo Giulietta’yı andırıyor.

İç mekana geçildiğinde kaliteli malzemeler dikkat çekerken direksiyon simidi ve orta konsol Hyundai’nin diğer modellerinden tanıdık. Vites kolu ve üzerinde bulunduğu konsolun tasarımı daha kaliteli görünen i30’un gösterge tablosu da sportif bir duruş sergilerken kapı içleri genel tasarıma göre oldukça sade kalmış.

Motor seçenekleri hakkında henüz bir açıklama yapılmamış olsa da 140 beygir güç üretebilen 1.6 litre hacimli benzinli ve 125 beygir gücündeki, aynı hacimli turbo Diesel motorun ürün gamında olması muhtemel.

Volkswagen NILS



Son yıllarda sıklıkla görmeye başladığımız elektrik motorlu küçük otomobil konseptleri Frankfurt otomobil fuarında da ön sıralarda bulunacak. BMW ve Audi’nin ardından bir başka Alman üretici olan Volkswagen de kendi aracının neye benzeyeceğini gösterdi.

Açık lastikli bir yarış aracı gibi görünen tasarımıyla dinamik bir duruşa sahip olan NILS 3.04 metre uzunluğa, 1.2 metre yüksekliğe ve 1.39 metre genişliğe sahip bir araç. Büyük cam yüzeyleri sayesinde elde edilen geniş görüş açılarıyla dikkat çeken otomobilin tek kişilik iç mekanına ulaşmak için yükarıya doğru açılan kapıyı kullanmak gerekiyor. Dijital panellerden oluşan göstergeler haricinde aracı çalıştırmaya ve vitesi seçmeye yarayan dairesel kumanda şoförün sağında bulunuyor.

17 inç çaplı jantlarıyla birlikte 115 ve 125 mm genişliğinde lastikler sunulan otomobilde ESP ve şehir içi kaza önleme sistemi de bulunuyor. 19 kg ağırlığa sahip elektrik motoru 34 beygir güç, 130 Nm tork üretebilen aracın maksimum sürati 130 km/s olarak açıklanırken 460 kg’lık boş ağırlığı sayesinde bu sürate ulaşmak 11 saniyeden kısa sürüyor. 5.3 kWh kapasiteye sahip pillerle NILS, 65 km menizle sahip.

Bentley Continental Flying Spur by Linley



Sahibine özel hazırlanan modelleriyle zenginlerin favori markalarından olan Bentley, İngiliz tasarım stüdyosu Linley ile birlikte geliştirdiği sınırlı üretim Continental Flying Spur modellerini tanıttı. Sadece Çin pazarında satılacak olan otomobillerden 10 adet üretilecek.
Dış mekanda Linley logolarından başka bir farklılık sunmayan araçların iç mekanıysa seriye özel. Dört bir yanı gül ağacı kaplamalara sahip olan yaşam alanında kapılar ve ön koltuklar arkasında yer alan tepsilerin alt kısımlarında özel desenler bulunuyor. Ön yolcu konsolunda bulunan Linley amblemi dışında torpido gözünün içerisinde de sınırlı üretim plakaları bulunmakta.

Kapı eşiklerinde paslanmaz çelik kaplamalar ve Linley logoları bulunan araçların arka koltuklarının arasında bulunan panel yeniden tasarlanarak buraya özel üretim bir nemlendirici konumlandırılmış. Bej renkli deriyle kaplanan koltuklarda kahverengi dikiş iplikleri kullanılmış. Bütün bu donanımların yanında özel aksesuarlara da sahip olan otomobiller Linley amblemli deri çantalar, deri isimlikler ve kaşmir battaniyelerle birlikte geliyor.

Honda Insight



2012 model yılı için makyaj gören araçlar arasına Honda’nın hibrit modellerinden Insight da katıldı. Görünümünde büyük değişiklikler olmayan araç artık daha da tutumlu.

Yeni bir ön panjur ve tampona sahip olan otomobilin bagaj kapağında bulunan spoiler de inceltilmiş. Aerodinamik anlamda iyileşme sağlayan bu değişim ve daha küçük bir alana yerleştirilen arka cam sileceği sayesinde sürücünün geri görüş alanı da genişlemiş.

Süspansiyonu da elden geçirilen otomobilin daha az yakıt tüketmesi için motoru ve sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanı içerisindeki sürtünmeler azaltılırken klima da artık daha verimli bir şekilde çalışıyor.

Porsche 911 GT3 R



Porsche marka yarış otomobilleri gelişime doymuyor. Bahar aylarında 911 GT3’ün RS 4.0 isimli versiyonunu tanıtan Alman üretici şimdi de GT3 R’ın 2012 model yılında pistlere çıkacak örneklerini tanıttı.

Görsel anlamda, bir yol aracı olan GT3 RS 4.0 ile GT3 R’ı birleştirdiği görülen aracın modifiye edilen şanzımanı daha hızlı vites geçişlerine izin verirken yenilenen süspansiyon sistemi daha iyi bir yol tutuş karakteristiği sağlıyor.

Asıl önemli modifikasyonu kaputunun altında olan GT3 R’ın Boxer motoru artık 4 litre hacimli. 500 beygir güç üretebilen otomobilin fiyatının 304.500 Euro seviyesinden başlayacağını duyuran Porsche, 2010 ve 2011 model araçlar için sunduğu 2012 GT3 R modifikasyon kitiniyse 43.100 Euro karşılığında satıyor.

Toyota Tacoma



Avrupa pazarında pek tanınmasa da Toyota’nın orta büyüklükteki pick up modeli Tacoma, A.B.D. pazarında kategorisinin en çok satan aracı. Bu sıfatı korumak isteyen Japon marka aracını makyajlayarak 2012 model yılına hazırladı.

Makyajı ön kısımda yoğunlaşan Tacoma’nın farları, ön tamponu, kaputu ve ön panjuru yeniden şekillendirilerek daha iddialı bir görünüme kavuşmuş. Eskiden olduğu gibi üç kabin seçeneğine sahip olan araç iki veya dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. Makyajla birlikte yan aynalara sinyaller entegre edilirken jantlara yeni versiyonlar eklenmiş.

İç mekanında da gençleştirme çalışması yapılan Tacoma’nın direksiyon simidi, gösterge paneli ve orta konsolu yenilenirken donanımda da zenginleştirmeler var. Koltuk döşemelerinin renk ve desenlerini de yenileyen Toyota opsiyonel donanıma yeni bir ses sistemi eklemiş.

Motor kaputunun altında yeniliğe gitmeyen Japon üretici 2.7 ve 4 litre hacimli motorlarla yoluna devam ediyor. 4 silindirli ünite 160 beygir güç, 245 Nm tork üretebilirken v6 motor 236 beygir güç, 360 Nm tork üretebilmekte. Daha performanslı bir pick up isteyenleri de unutmayan Toyota 4 litre hacimli motor için sunduğu kompresör kitiyle gücü 304 beygire, torkuysa 452 Nm’ye ulaştırabiliyor.

Citroën Tubik



Büyük fuarlarda konsept tanıtma yarışı içerisinde Fransız firmalarının da özel bir yeri vardır. 2011 yılında Peugeot HX1 ile yerlerini sağlamlaştıran Fransa merkezli üreticiler Citroën’in ilginç aracı Tubik ile kendilerini aşmaya başlıyor.

İlk bakışta bir ticari araç havası veren bu ilginç aygıt aslında lüks ve çevreci bir MPV. Çift katlıymış gibi görünen bir gövde yapısına sahip olan aracın iddialı bir tasarıma sahip olan ön kısmında büyük panjur, LED farlar ve yuvarlak hatlı ön cam dikkat çekerken yan kısımda, camların üst kısmına yerleştirilen kameralı yan aynalar göze çarpmakta.

Arka kısmı, aracın geneline göre sade bir tasarım sunarken fütüristik hava iç mekanda da göze çarpıyor. Dev bir çember içerisinde oturan sürücünün önünde yer alan göstergelerin büyük kısmı direksiyon simidinin iç kısmına alınırken dijital göstergeli orta konsol da direksiyonun hemen yanına yerleştirilmiş. 9 kişilik oturma kapasitesi sunan aracın sürücü koltuğu dışında kalan koltukları katlanarak dev bir yatağa dönüşebiliyor.

Volvo XC90



Özellikle son yıllarda piyasaya çıkan yeni modellerin ardından Volvo ürün gamında bile eskiyen görünümüyle dikkat çenek SUV XC90 bir küçük makyaj daha gördü.

Kaput altına bir yenilik getirmeyen bu makyajla birlikte LED gündüz farlarına kavuşan aracın ön tampon altında bulunan koruması yeniden tasarlanırken port bagaj rayları standart donanıma eklenmiş. Stopları da yeni iç yüzeyleriyle dikkat çeken XC90’ın kapı alt kısımları gövde rengine boyanırken bagaj kapağı üst ve alt olmak üzere iki parçaya bölünmüş. Araç park halindeyken çeşitli bilgileri sürücünün telefonuna yollayabilen Android ve iPhone uygulamasının yanında füme renkli, 18 inç çaplı jantlar da donanıma katılmış.

İç mekanda yeni bagaj gizleme brandası, deri bagaj kapağı tutamağı, kronometreli kol saatlerinden esinlenilerek tasarlanan beyaz aydınlatmalı göstergeler, 3 kollu direksiyon simidi ve alüminyum kaplamalar standart olarak sunulurken Bluetooth kullanabilen müzik sistemi de ilk defa donanıma eklenmiş.

6 Eylül 2011 Salı

Infiniti FX Sebastian Vettel



2011 Frankfurt otomobil fuarı kapılarını açmaya hazırlanırken üreticiler yeni araçlarını birer birer tanıtıyor. Tanıtılan araçlardan bazıları markaların gelecekte üretecekleri konseptler olurken bazıları da güncel modellerin değişik versiyonları olarak dikkat çekiyor.

Yakın zamanda küçük bir makyaj gören FX serisi modellerini daha da sportif hale getirmek isteyen Infiniti, Sebastian Vettel’in yardımına başvurarak şampiyon pilotun istediği aracı yaratmış. FX50S Premium temelli bir araç olan FX Sebastian Vettel, alçaltılmış süspansiyon sistemi, özel logoları, hafifletilmiş jantları, karbon fiber parçalarla donatılmış gövdesi ve açık renkli LED ile donatılan stoplarıyla dikkat çekerken LED teknolojisinin ön kısımda sis farlarında kullanıldığı görülüyor.

Ön tamponun alt kısmına büyük bir splitter yerleştiren Infiniti yan etekleri de büyütürken arka tampon altına bir difüzör eklemiş. Egzoz sisteminin yenilenen çıkışlarını difüzör içerisine alan firma bagaj kapağı üzerine de karbon fiber spoiler ekleyerek yüksek süratlerde aracın yola daha iyi tutunmasını sağlamış.

5 litre hacimli v8 motoru da modifiye edilen aracın güç ve performans verileri açıklanmazken iç mekanda da Sebastian Vettel’in öncülüğüyle tasarım değişiklikleri yapılmış.

Smart Forvision EV



2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında konsept araç sergileyecek olan firmalardan bir diğeri de Smart. Kısa süre önce yeni modelleri tanıtılan ForTwo EV’nin gelecekte alacağı hali gösteren bu araç ilginç teknolojik yenilikleriyle dikkat çekiyor.

Ana hatları itibariyle güncel ForTwo modellerini andıran aracın çizgileri yumuşatılsa da kapılarında kullanılan sert köşeler bu yumuşamanın intikamını alıyormuş gibi duruyor. Karbon fiber destekli epoksiden üretilen kapılar çeliğe göre %50, alüminyuma göreyse yaklaşık %30 oranında daha hafifken plastikten üretilen jantlar da her tekerlekte 3 kg hafifleme sağlamış.

LED teknolojisi kullanan aydınlatma grubu günümüzde çok dikkat çekici bir özellik olmasa da tavanda kullanılan güneş panelleri ilginç bir donanım. Bu paneller iç mekanda bulunan dijital göstergeler ve eğlence sistemi için enerji sağlarken aynı paneller iç mekan havalandırması için de kullanılıyor. Söz havalandırmadan açılmışken aracın camlarının ultraviyole ışınları geçirmeyen filmle kaplandığını, kapılarındaysa izolasyon amaçlı köpük kullanıldığını hatırlatayım.

Koltuklarında da özel üretim ince bir sünger kullanılan aracın koltuk sırtlıkları yerlerinden çıkartılabiliyor. Yarım ay şekilli bir direksiyon simidine sahip olan Forvision EV’nin tavanında bulunan geçirgen OLED paneller gündüz vakti şeffaflaşırken gece olduğunda birer lambaya dönüşebiliyor.