13 Ağustos 2011 Cumartesi

Abt Q3


Audi'nin küçük SUV modeli Q3'ün modifiye edilmiş modellerini tanıtma yarışı başladı. Volkswagen grubu otomobiller üzerinde çalışan Abt, bu araç ile de oldukça iddialı.

Çok daha köşeli hatlara ve büyük hava girişlerine sahip bir ön tamponla işe başlayan firma çamurluklar ve yan eteklere ekler yerleştirirken arka tamponun alt kısmı da aynı şekilde makyajlanmış. Arka camın üzerine köşeli bir spoiler yerleştiren Abt yenilediği egzoz sistemine dörtlü çıkış tasarlamış. Q3'ün görünümünü büyük ölçüde değiştiren parçalardan olan jantlardaysa 18, 19 ve 20 inç çaplı seçenekler sunulmakta.

Otomobilin 2 litre hacimli motorları üzerinde de çalışmalar yapan firma turbo beslemeye sahip bu ünitelerin üretecekleri tahmini güç seviyelerini de açıkladı. Benzinli motorun 170 ve 211 beygir güç üretebilen versiyonlarını 210 ve 250 beygir güç üretebilir hale getiren Abt TDI motorun 140 beygir gücündeki versiyonunu 170'e, 177 beygir gücündeki versiyonunuysa 195 beygire ulaştırabiliyor.

Classic Recreations Mustang G.T.350CR


Mustang'in efsane olmasında büyük rolü olan klasik fastback kasa geri dönüyor. Classic Recreations tarafından hayata döndürülen 65 veya 66 model Mustang kasasına sahip araçlar klasik görünümü modern performansla birleştirebiliyor.

Görünümleri itibariyle insanı 45 yıl önceye götürebilen araçların renk seçenekleri, beyaz-mavi, siyah-altın, kırmızı-beyaz ve mavi-beyaz olarak belirtilse de ek ücret karşılığında özel renkler seçmek de mümkün. Seçeneklerden de anlaşılabileceği gibi üzerindeki şeritler standart olarak sunulan araçta 17 inç çaplı jantlar fabrika çıkışı gelse de opsiyon listesinde 18 inç çaplı modeller de bulunuyor.

İç mekanında da uzun zaman öncesinin izlerini taşıyan araçta alüminyum direksiyon simidi, eski model klima kontrolleri, özel paspaslar ve 160 mil/s'te sınırlanmış bir hız göstergesi bulunurken 200 mil/s gösterge, deri döşeme ve sağdan direksiyon opsiyon olarak sunulmakta. Ön yüzü sökülebilen Pioneer marka ses sistemi ek ücretle GPS, subwoofer ve DVD oynatıcı gibi ekstralara sahip olabilirken 5 noktadan bağlı emniyet kemerleri standart donanımda bulunuyor.

4 pistonlu kaliperlere sahip fren ve yeni nesil süspansiyon sistemi standart donanımda bulunurken 6 pistonlu kaliperler ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi opsiyonel donanım olarak alınabiliyor.

Gelelim kaputun altına. 7 litre hacimli v8 motoru 545 beygir güç üretebilen araç, hafiflik sağlayan alüminyum blok opsiyonunu 4.000 Dolar karşılığında sunarken gücü 645 beygirin üzerine çıkarabilen kompresör besleme 4.500 Dolar'a alınabiliyor. Daha da fazla güç isteyen müşteriler 745 beygir güç elde etmek için 1.000 Dolar değerindeki intercooler'ı tercih edebilirken 1.000 beygirin üzerinde güç sunan çift turbo besleme 9.000 Dolar değerinde.

Land Rover Defender


Arazi aracı dendiğinde aklımıza gelen ilk dört tekerlekli araçlardan olan Land Rover Defender gelişimine yavaş da olsa devam ediyor. 2012 yılında efsaneye yeni donanım paketleri ekleyen Land Rover aynı zamanda motor kaputunun altında da yenilik yapmış.

Sunulan paketlerden ilkinin ismi Comfort Pack. Klima, CD çalarlı müzik sistemi, elektrikli camlar ve uzaktan kumandali merkezi kilidi donanıma ekleyen bu paket İngiltere'de 1.650 Sterlin ek ücretle sunuluyor. Off-Road Pack isimli ikinci paketin içerisindeyse ABS, araziye uygun jant ve lastikler, karter koruma ve çeki kancası bulunuyor. Off-Road Pack için istenen ücretse 1.500 Sterlin.

Donanımın yanında kaput altına yeni bir ünite de ekleyen Land Rover, 2.4 litre hacimli ünitenin yerine getirdiği 2.2 litre hacimli motordan 122 beygir güç ve 360 Nm tork elde etmiş. 6 ileri vitesli manuel şanzımanla sunulan aracın maksimum sürati de 145 km/s'e yükselmiş.

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Suzuki Swift Sport


Suzuki'nin sportif miniği Swift Sport daha da güçleniyor. 2011 Cenevre otomobil fuarında sergilenen S-Concept'ten esintiler taşıyan araç Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergilenecek.

İnce kollu jantlar, koyulaştırılmış far grubu ve daha sportif tasarımlı bir ön tampona sahip olan aracın yürüyen aksamı da elden geçirilmiş. ESP ve 7 havayastığını standart donanımda sunacak olan otomobilin detayları önümüzdeki haftalarda belli olacak.

1.6 litre hacimli motoru 136 beygir güç, 160 Nm tork üretebilen araç 6 ileri vitesli manuel şanzımanla hem daha iyi performans hem de daha düşük yakıt tüketim değerini garanti ediyor.

Alfa Romeo MiTo


2010 yılının başlarında tanıtılan TCT şanzımanlı Alfa Romeo MiTo sonunda ülkemizde de satışa sunuldu. İki donanım paketiyle piyasaya sürülen aracın fiyatı 21.950 Euro'dan başlıyor.

Dış görünüş olarak diğer MiTo modellerinden farksız olan aracın iç mekanında da sadece vites topuzu farklılık yaratıyor. Giriş donanım seviyesi olan City'de Start&Stop, Q2 elektronik diferansiyel, 7 havayastığı, ESP, Hillholder, D.N.A. sürüş sistemi, klima, MP3 çalarlı ve direksiyondan kumandalı müzik sistemi, krom egzoz borusu, krom dış süslemeler ve alaşım jantlar bulunan aracın Sportivo isimli paketindeyse sportif tasarımlı koltuklar, ön sis farı, arka spoiler, çift bölgeli klima, 17 inç çaplı jantlar, alüminyum kapı eşik kaplamaları, beyaz zeminli göstergeler ve cruise control standart olarak sunuluyor.

Manuel kullanıma da olanak tanıyan çift debriyajlı yarı otomatik şanzıman 6 ileri vitesli. Turbo beslemeye sahip 1.4 litre hacimli benzinli motorun 135 beygir güç, 230 Nm tork üretebilen versiyonuyla birlikte sunulan şanzımanla otomobil maksimum 207 km/s sürate ulaşabilirken 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süresi 8.2 saniye olarak açıklanıyor. Aracın ortalama yakıt tüketim değeriyse 5.5 litre/100 km olarak belirtildi.

Bu arada dalgalı kurdan etkilenmek istemeyen müşteriler için Euro, Ağustos ayı boyunca bütün Alfa Romeo modellerinde 2.20 TL seviyesinde sabitlendi.

Ford Harley-Davidson F-150


Ford'un en popüler pick up modeli olan F-150'nin motosiklet üreticisi Harley-Davidson ile ortaklaşa hazırladığı versiyonu uzun yıllar bu aracın en lüks ve aranan modellerinden oldu. Bunun bilincinde olan Ford, aracın görünümünü taze tutmak amacıyla 2012 model yılında da ufak bir makyaj operasyonuna başvurdu.

22 inç çaplı jantlarının merkezlerinde Harley-Davidson logoları bulunan aracın ön panjuru yenilenirken farlar siyah zeminli olarak seçilmiş. Sadece siyah ve beyaz gövde renkleriyle sunulan aracın dış görünüşü sunulan grafiklerle farklılaştırılmış.

İç mekanda siyah renkli deri döşeme ve piyano siyahı kaplamalar dikkat çekerken lacivert ambiyans ışıklandırması, seviyesi ayarlanabilen alüminyum pedal seti, ses komutlarını kabul eden ve 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekrana sahip navigasyon sistemi, alüminyum kaplama kapı eşikleri, ön ve arka koltuklarda ısıtma, sunroof ve bol bol Harley-Davidson logosu standart donanımda sunuluyor.

Kaputunun altında sadece 6.2 litre hacimli benzinli v8 ünite bulunabilen araç 411 beygir güç, 590 Nm tork üretebiliyor. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılan pick up arkadan itiş sistemine sahip olsa da opsiyonel donanımda dört tekerlekten çekiş sunuluyor.

Opel Insignia


Opel'in şık sedan modeli Insignia 2012 model yılı için ufak yenilikler sunacak. Tasarım anlamında bir değişim yaşamayan aracın motor seçeneklerinin de çoğu aynı kalmış.

Dış görünüşünde bir değişiklik bulunmayan otomobilin jant seçenekleri yenilenirken Luxor isimli metalik renk seçenekler arasına eklenmiş. İç mekanda da tasarım anlamında bir yenilik sunmayan otomobilin navigasyon sistemleri CD temelliden SD kart kullananlara dönüşmüş. Donanımına, yol işaretlerini okuyabilen ve gerektiğinde çarpışma uyarısı için kullanılan ileri görüş kamerası ekleyen Opel opsiyonel olarak Nappa deri döşeme de sunmaya başlamış.

Kaputunun altında yeni bir motora yer veren Insignia bu üniteyle sınıfının en cimri benzinli motoruna sahip olmuş. Astra ve Meriva gibi modellerde de kullanılan turbo beslemeli 1.4 litre hacimli ünite 140 beygir güçle yerini aldığı 1.8 litre hacimli motordan aşağı kalmıyor. 200 Nm tork üretebilen ünite ecoFLEX donanım seviyesinde, düşük yuvarlanma dirençli lastikler, daha aerodinamik gövde altı yapısı, oranları yenilenmiş 6 ileri vitesli manuel şanzıman ve start/stop sistemiyle birlikte sunuluyor. Sedan modeli 100 km mesafede 5.7 litre yakıt tüketen aracın Sports Tourer versiyonlarıysa 5.9 litre/100 km ortalamasına sahip. Maksimum sürati 205 km/s olarak açıklanan sedan modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 10.9 saniye sürüyor.

Yakıt tüketim değeri aşağıya çekilen bir diğer motor seçeneğiyse turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli benzinli ünite. Start/stop, aerodinamik taban ve düşük yuvarlanma dirençli lastiklerle donatılan araç ortalamada 0.5 litre/100 km seviyesinde bir düşüşle 100 km mesafede 7.6 litre benzin tüketiyor.

Güçlendirme çalışması yapılan motorsa bu aracın dört tekerlekten çekişli versiyonunda bulunuyor. Gücü 250 beygire, torkuysa 400 Nm'ye yükseltilen 2 litre hacimli motor manuel şanzımanlı sedan modeli 0'dan 100 km/s sürate 7.5 saniyede ulaştırırken maksimum sürati 250 km/s'te sınırlandırılmış. Start/stop ve düşük yuvarlanma dirençli lastikleri bu araçta da kullanan Opel ortalama tüketim değerini 8.4 litre/100 km'ye indirebilmiş.

9 Ağustos 2011 Salı

FPV GT Black



Temmuz ayı başında tanıtılan ve 2011 Avustralya otomobil fuarının konsept araçlarından birisi olan özel FPV GT yollara çıkıyor. Ford Avustralya'nın performans araçları bölümü FPV'nin geliştirdiği GT'yi temel alan araç üzerinde teknik bir yenilik yapılmasa da 125 adetlik sınırlı üretim adedi geleceğin aranan otomobillerinden birisi olacağını gösteriyor.

Sadece siyah gövde rengiyle sunulacak olan aracın jantları, egzoz çıkışları ve farlarının zeminleri de aynı renge boyanmış. Bu kadar siyahla yetinmeyen müşteriler için gövde üzerinde mat siyah renkli grafikler sunan FPV iç mekanda da sürpriz yapmayarak siyah deri döşeme ve kaplamalar kullanmış.

Motorunda da bir yenilik olmayan bu GT modelinde görev yapan ünite kompresör beslemeye sahip 5 litre hacimli bir v8. 455 beygir güç, 570 Nm tork üretebilen otomobil 6 ileri vitesli manuel veya otomatik şanzımanlarla alınabilirken başlangıç fiyatı 74.290 Avustralya Doları seviyesinde.

8 Ağustos 2011 Pazartesi

BRABUS SLK


Mercedes'in Ocak ayında tanıttığı yeni nesil SLK Serisi modifikasyon firrmaları tarafından da sevilen bir araç olduğunu kanıtladı. Özellikle Alman firmaların yakın takibinde olan seri şimdi de Mercedes modelleri üzerinde yaptığı çalışmalarla ünlenen BRABUS tarafından güçlendirildi.

Henüz ilk paket olduğundan dış mekanı oldukça sade görünen aracın ön tamponu daha sportif bir örnekle değiştirilirken yan etekler yenilenmiş. Arka tamponun alt kısmına bir difüzör ekleyen firma bagaj kapağının üzerine de küçük bir spoiler eklemiş.

İç mekan için ilk etapta ışıklandırmalı kapı eşikleri, sportif görünümlü vites topuzu, alüminyum pedal seti ve paspaslar gibi aksesuarlar sunan firma kişiye özel döşeme ve kaplama renklerini de ek ücret karşılığında beğeniye sunmuş durumda.

SLK için çapları 17 ile 20 inç arasında değişen jant seçenekleri sunan BRABUS süspansiyon sistemi için de 30 mm'lik bir alçaltmayı donanıma eklemiş. Motor modifikasyonuna SLK200 BlueEFFICIENCY ile başlayan firma bu aracı 209 beygir güç, 250 Nm tork üretebilecek şekilde modifiye ederken SLK250 BlueEFFICIENCY için iki güç seviyesi sunulmakta. İlk etapta 230 beygir güç üretebilen bu aracın ikinci etap güçlendirme çalışmasında 240 beygir güç, 370 Nm tork elde edilmiş. Maksimum sürati 248 km/s olarak açıklanan bu aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.2 saniye sürüyor.

7 Ağustos 2011 Pazar

RevoZport 1 M Coupé Raze


Son günlerde sonuçları oldukça olumlu olan birçok teste konuk olan BMW 1 Serisi M Coupé modifikasyon firmalarının da gözdelerinden birisi haline geldi. Sunulan kitler arasında en etkileyici olanlarından birisi de RevoZport'un Raze isimli çalışması.

Aracın dış mekanına eklenen parçaların tamamını karbon fiberden üretmiş olan firma bu parçalar arasında ön splitter, yan etekler, ayna muhafazaları, tavan, bagaj kapağı, ek hava çıkışlı kaput, tavan arkasına eklenen spoiler, bagaj kapağı üzerine yerleştirilen küçük spoiler, ön panjur, difüzör ve açısı ayarlanabilen büyük spoiler bulunuyor.

İç mekanında tasarım olarak bir yenilik bulunmaya araçta bol bol Alcantara döşemenin yanında karbon fiber kaplamalar da dikkat çekiyor. Bu arada otomobilde kullanılan karbon fiber parçalar ağırlığı 60 kg kadar düşürmüş.

1 Serisi M Coupé'nin motorunda da geliştirme çaışması yapan firma detaylarını açıklamadığı modifikasyon kitine P450 ismini vermiş. Bu isim büyük ihtimalle 450 beygir seviyesinde olacak maksimum çıkış gücüne işaret ediyor.

Irmscher Astra GTC


Temmuz ayı başında tanıtıla 3 kapılı Astra modeli GTC üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başladı bile. Sürpriz olmayan bir şekilde Opel modelleri üzerine uzmanlaşan Irmscher firması tarafından tanıtılan ilk kit hem görünüm hem de performansa yönelik.

Otomobilin ön tampon altına büyük bir splitter ekleyen firma yan etekleri makyajlarken arka tamponun alt kısmına büyük bir difüzör yerleştirmiş. Ön panjuru da dikdörtgen biçimli ızgaralara sahip Irmscher panjuruyla değiştiren firma bagaj kapağı üzerine daha büyük bir spoiler yerleştirmiş.

Süspansiyon sistemini alçaltan firma araç için, çapları 21 inçe kadar büyüyen jant seçenekleri sunarken yenilenen egzoz sisteminin dört çıkışı oldukça sportif bir görüntü oluşturuyor. İç mekanda sunulan yeniliklerse daha kaliteli deri döşeme ve alüminyum pedal setinden oluşuyor.

İlk olarak turbo beslemeye sahip 1.6 litre hacimli benzinli motor için geliştirdiği modifikasyon kitini tanıtan Irmscher bu üniteden 220 beygir güç, 274 Nm tork alabilmeyi başarmış.