6 Ağustos 2011 Cumartesi

Lotus Elise ve Exige Final Edition


İngiliz üretici Lotus, yakında üretimden kaldıracağı 1.8 litre hacimli motora sahip Elise ve Exige modellerinin özel versiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. Avrupa'nın ardından şimdi de Kuzey Amerika pazarına özel versiyonları tanıtan firma toplam 3 versiyonla bu araçların üretimine son verecek.

Tamamında kompresör beslemeye sahip 1.8 litre hacimli Toyota motorları kullanılan araçlardan Elise SC 218 beygir güç üretebilirken Exige Matte Black ve Exige S260, 257 beygir güç üretebiliyor.

Elise SC Final Edition isimli il otomobilden 15 adet üretileceğini açıklayan Lotus, aracın başlangıç fiyatını 57.500 Dolar olarak açıkladı. Donanımında siyah renkli arka difüzör, çift hava yastığı, alüminyum aksesuarlar, siyah renkli jantlar, sportif süspansiyon sistemi ve Alcantara döşeme bulunan aracın opsiyonel donanımındaysa deri kaplı iç mekan, özel paspaslar, ses izolasyonu, mat siyah açılır tavan, iPod bağlantısı, limitli kaymalı diferansiyel ve çekiş kontrol sistemi bulunuyor.

25 örneği 69.900 Dolar seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak olan Exige Matte Black Final Edition mat siyah gövde renginin yanında limitli kaymalı diferansiyel, ultra hafif jantlar, klima, ses sistemi, alarm, motor çaıştırma düğmesi, siyaha boyanmış arka difüzör ve çift hava yastığını standart donanımda sunarken opsyionlar arasında Alcantara kaplı iç mekan, çekiş kontrol sistemi, sertlik ve yükseklik ayarlı süspansiyon sistemi, ses yalıtımı, iPod bağlantısı ve alüminyum aksesuarlar bulunuyor.

30 örneği bulunacak ve tanesi 67.500 Dolar'dan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak Exige S260 Final Edition'da bütün gövde renklerini broşüre kadan Lotus, gövde rengi dışında Matte Black'in donanım listesine sağdık kalıyor.

Samsung SM7


Renault'nun Güney Kore pazarındaki ortağı Samsung geçtiğimiz aylarda yeni SM7'nin üzerindeki sır perdesini kaldırmıştı. Dış görünüşü oldukça heybetli olan otomobilin iç mekan tasarımı da sır olmaktan çıktı.

Güçlü hatlara sahip olan SM7'nin Avrupa pazarına Renault Safrane ismiyle girme olasılığı bulunsa da Latitude'ün çok yüksek satış rakamlarına ulaşmış olmaması bu büyük sedan için iyi bir haber değil. İç mekanında yeni nesil Renault modellerinden esintiler sunan SM7'nin direksiyon simidi, navigasyon kumandaları, kapı içleri, vites topuzu ve radyo kumandaları gibi kontrolleri ailenin diğer modellerinde de bulunurken en çok dikkat çeken yenilik yan destekleri ayarlanabilen koltuk kafalıkları olmuş.

Daha önceden de tahmin edildiği gibi Güney Kore pazarında 2.5 ve 3.5 litre hacimli iki benzinli motor seçeneğine sahip olacak araç her iki üniteyle de manuel kontrole de izin veren 6 ileri vitesli otomatik şanzıman sunacak. Küçük motoru 190 beygir güç, 243 Nm tork üretebilen aracın büyük hacimli motoruysa 258 beygir güç, 330 Nm tork üretebiliyor.

Hyundai Genesis Coupé GT


Güney Kore merkezli üretici Hyundai, büyük coupé modeli Genesis Coupé'nin Almanya pazarına özel bir versiyonunu tanıttı. 50 örneği bulunacak olan aracın performans anlamında bir artısı bulunmuyor.

Dışarıdan bakıldığında farklı bir etki bıraksa da aracın tasarımında bir değişiklik yapılmamış. Gövde üzerine grafikler ekleyen Hyundai bunun haricinde 19 inç çaplı jantları daha hafif örnekleriyle değiştirmiş. Egzoz sistemine dört çıkış koyan firma süspansiyon sistemini de 30 mm alçaltmış.

3.8 litre hacimli v6 motoru 303 beygir güç, 361 Nm tork üretebilen otomobilin 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 6.3 saniye sürerken maksimum sürati 240 km/s. Aracın fiyatınınsa 41.990 Euro seviyesinden başlayacağı açıklandı.

5 Ağustos 2011 Cuma

Carlsson CGL45


Geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılan özel donanımlı Mercedes GL Serisi Grand Edition da kendisini modifikasyon masasında buldu. Büyük SUV için görsel bir kit hazırlayan Carlsson motor seçenekleri için de güçlendirme çalışması yapmış.

Çamurlukların genişletilmesiyle başlanan görsel modifikasyon 22 inç çaplı jantlar, daha köşeli bir yapıya sahip ön tampon, yeni ön panjur, kromajlı ızgaralar, dört adet ek sis farı, LED aydınlatma grubu, yeniden şekillendirilen yan etekler, alt kısmında bir difüzör bulunan arka tampon ve dört çıkışlı egzoz sistemiyle devam ediyor.

İç mekanda deri ve Alcantara'nın yanında alüminyum ve ahşap kaplamalara da yer veren firma kapı eşikleri, koltuk kafalıkları ve alüminyum pedallarda kendi armalarına yer vermiş.

Süspansiyon sistemi de 30 mm alçaltılan aracın 3 litre hacimli turbo Diesel motoru üzerinde yapılan modifikasyon çalışmaları sonucunda 310 beygir güç, 700 Nm tork elde edilirken GL500 modelinin benzinli v8 motoru 435 beygir güç, 600 Nm tork üretebiliyor.

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Infiniti FX


Japon üretici Infiniti, ilginç tasarımlı crossover modeli FX'i makyajladı. İlk etapta ana pazar A.B.D.'de satılacak olan versiyonları tanıtılan aracın genel hatları aynı kalmış.

İlk bakışta tasarımındaki değişikliklerin anlaşılması gerçekten sor olsa da son yıllarda tanıtılan Infiniti konseptlerinden alınmış gibi duran farlar, hafifçe makyajlanmış ön panjur ve rötuşlanmış ön tampon farklı bir duruş sergiliyor. Jant seçenekleri içerisine yeni tasarımlar eklenen aracın gövde rengi seçenekleri de artırılmış. Arka kısmı bir bütün olarak değişmeyen FX'in stoplarında bol bol LED kullanılmış.

İç mekanının da genel hatları aynı kalan aracın kumanda düğmelerinde ufak tefek yenilikler bulunurken gösterge paneli daha sportif bir görünüme kavuşmuş. İç döşeme seçeneklerinin sayısında da artış olan aracın donanımı da zenginleştirilmiş.

A.B.D. pazarı için FX35 ve FX50 modelleri üretilmeye devam edecek olan serinin Avrupa'da FX37, FX30d ve FX50 model gamına sahip olması kuvvetle muhtemel. FX35 modelinde kullanılan 3.5 litre hacimli v6 motor 303 beygir güç, 354 Nm tork üretebilirken FX50'de görev yapan v8 ünite 5 litre hacimli, 390 beygir gücünde ve 500 Nm tork üretebiliyor.

Modellerin tamamında 7 ileri vitesli otomatik şanzımanın elden geçirilmiş bir modeli görev yaparken FX35 modeli dört tekerlekten çekişli veya arkadan itişli olarak sipariş edilebiliyor. FX50 modelindeyse sadece dört tekerlekten çekiş sistemi sunuluyor.

Imperium Bentley Continental GT


İngiliz modifikasyon firması Imperium, İngiltere'nin tanınmış iş adamlarından birisi için hazırladığı Bentley Continental GT modelini tanıttı. Kişiye özel araçlar hazırlamasıyla ünlü olan firma araç sahibinin ismi gibi otomobilin performans verilerini de gizli tutuyor.

Kişiye özel üretildiğinden bir örneği daha bulunmayacak olsa da ileride sipariş vermek isteyen müşterilerin dikkatini çekmeye çalışan firma aracın kaput ve ön tamponunu yenilerken LED sis farları ve 22 inç çaplı jantları unutmamış. Yenilenen gövde parçalarının tamamı karbon fiberden üretilen aracın yan eteklerine ekler yapıştırılırken yenilenen arka tamponun alt kısmına büyük bir difüzör eklenmiş.

Elden geçirilen süspansiyon sistemi aynı zamanda alçaltılan aracın bagaj kapağının üzerine küçük bir spoiler eklenirken dörtgen şekilli egzoz çıkışları oldukça büyük tasarlanmış.

İç mekan fotoğrafları henüz basınla paylaşılmayan aracın yüksek kalitede deri ve Alcantara döşemeyle birlikte karbon fiber ve ahşap kaplamaya sahip olduğu belirtilirken kokpitte piyano siyahının da kullanıldığı açıklanıyor.

Mini Soho


İsmini Londra'nın sokak, cadde ve mahallelerinden alan Mini modellerine bir yenisi eklendi. Sadece Cooper ve Cooper D seçenekleri bulunacak olan Mini Soho'nun performans anlamında bir yeniliği bulunmasa da görünümde ufak değişiklikler sunuyor.

Diğer Mini modellerinde sunulmayan beyaz gövde rengiyle satılacak olan otomobillerin 3 kapılı modellerinde tavan siyaha boyanmış olacak. Coupé ve convertible gövde seçeneklerine sahip olan araçta sunulan 17 inç çaplı jantlar da siyah renkli.

Standart donanımda bulunan bi-xenon farların iç kısımları da siyah olan Mini Soho'nun iç mekanında füme tavan kaplaması, 3 kollu, sportif diresksiyon simidi ve piyano siyahı konsol kaplamaları dikkat çekiyor.

Porsche 911 GT3 Cup


Porsche, pistlerin en popüler tek marka kupası aracının 2012 modelini tanıttı. Genel anlamda büyük bir değişikliğe sahip olmayan otomobilin motoru da iki yıl önce tanıtılan versiyondakiyle aynı.

18 inç çaplı jantlar ve ayarlanabilir süspansiyon sistemi gibi ekipmanları aynen korunan otomobilin pist yarışları için gerekli olan çok noktadan bağlantılı emniyet kemeri, yangın söndürücü ve takla kafesi gibi donanımları da standart olarak sunulmakta.

Yeni model yılında yapılan en büyük değişikliği 100 litre hacimli yakıt deposu olan araca benzin, bagaj kapağının ortasında bulunan açıklıktan dolduruluyor.

Direksiyon simidi üzerinden kontrol edilebilen ana fonksiyonlar ve ağırlığı yaklaşık 20 kg azaltan karbon seramik fren diskleriyle birlikte satılan aracın başlangıç fiyatıysa 161.750 Euro.

2 Ağustos 2011 Salı

Fiat 500C by Gucci


Hatırlayacağınız gibi İtalyan üretici Fiat, geçtiğimiz Şubat ayında 500 modelinin Gucci ismini taşıyan versiyonunu tanıtmıştı. Yaz aylarının en sıcak dönemini yaşadığımız şu günlerde fırsatı değerlendirmek isteyen markalar aynı aracın üstü açılabilen modelini de sevenleriyle buluşturdu.

Görünüm ve donanım açısından coupé kardeşinden bir farkı olmayan araca dıştan bakıldığında mat gri ayna muhafazaları, 16 inç çaplı jantlar, Gucci logoları ile kırmızı ve yeşil renkli tavan şeritleri dikkat çekerken iç mekanda çift renkli deri döşeme, yumuşak konsol kaplaması ve bolca Gucci logosu gözden kaçmıyor.

Fiyatı 20.000 Euro seviyesinden başlayacak olan araçlarda 100 beygir gücünde 1.4 litre hacimli motor bulunuyor.

Mazda CX-5


Mazda, 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergileyeceği yeni CX-5'i tanıttı. Daha köşeli hatlara sahip bir gövdeyle donatılan araç SKYACTIV teknolojisiyle donatılan ilk Mazda modeli olacak.

2011 yılı başında tanıtılan Minagi konseptinden esinlenen yeni CX-5 köşeli tasarımıyla Acura'nın SUV modellerini andırmış. İç mekanında güncel Mazda modellerinin çizgisinden şaşmayan firma eğlence ve navigasyon sisteminin kumandasını vites kolunun arkasına alırken direksiyon simidi üzerine ses sistemi ve hız sabitlemenin kumandalarını yerleştirmeyi unutmamış.

Teknik özellikleri henüz açıklanmayan CX-5 ailesinde 2 litre hacimli benzinli ve 2.2 litre hacimli turbo Diesel motorların kullanılacağı kesinleşti.

Vilner Toyota iQ


Toyota iQ'nun daha lüks olmasını isteyip bir Aston Martin Cygnet almak istemeyen müşteriler Vilner'in sunduğu kitle rahat edecek.

Aracın dış görünüşünde bir değişiklik yapmayan Bulgar firma iç mekanda dört bir yanda deri ve Alcantara kullanarak deçkin bir görünüm yakalamış. Tavana özel desenler ekleyen Vilner kafalıklara da iQ logoları yerleştirmiş.

B&B Volkswagen Golf Edition 35


Golf GTI'ın 35. yaşını kutlamak amacıyla hazırlanan otomobillerden olan Edition 35 geçtiğimiz Mayıs ayında tanıtılmıştı. Standart bir GTI'dan daha güçlü olan bu aracın gücünü yetersiz bulan müşteriler için Alman firma B&B devreye giriyor.

Dışarıdan bakıldığında modifiye edildiği neredeyse anlaşılmayan aracın yenilenen süspansiyon sistemi 30 mm daha alçakken fren sistemi de artan güce ayak uydurabilmek için yenilenmiş. Otomobilin en dikkat çekici yeniliğiyse isteğe göre 19 veya 20 inç çaplı ısmarlanabilen jantları.

Turbo beslemeye sahip 2 litre hacimli motor için birçok güç seviyesi sunan B&B modifikasyona 280 beygir güç, 375 Nm tork üretebilen versiyonla başlıyor. İkinci etapta 310 beygir güç ve 420 Nm tork seviyesine ulaşan firma üçüncü ayakta 326 beygir güç, 450 Nm tork değeri sağlayabiliyor.

Bu güç seviyesini de yetersiz bulan müşterileri 8.950 Euro karşılığında sunduğu kitle mutlu etmeye çalışan firma 362 beygir güç, 510 Nm tork elde ettiği motor sayesinde aracı 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaştırırken maksimum sürat 278 km/s olarak açıklanıyor.

1 Ağustos 2011 Pazartesi

MTM A7


MTM'in Senner Tuning'e cevabı gecikmedi. Volkswagen ailesinde bulunan araçların modifikasyonuyla uğraşan MTM de Audi'nin büyük Sportback modeli A7'yi modifiye etti.

Senner'de olduğu gibi dış görünüşünde 20 inç çaplı jantlar ve yenilenmiş egzoz sisteminin çıkışları dikkat çeken aracın süspansiyon sistemi de elden geçirilmiş.

3 litre hacimli v6 TDI motoriçin geliştirilen iki kitten ilki 285 beygir güç, 580 Nm tork üretebilirken daha güçlü olan paketle güç 300 beygire, torksa 600 Nm'ye ulaşıyor. Firma ayrıca maksimum sürati limitörü iptalini de yapabiliyor.

31 Temmuz 2011 Pazar

Mercedes-Benz B Serisi


2011 Frankfurt otomobil fuarının en sahiplerinden olan Mercedes yeni B Serisi modellerini tanıtmak için bu organizasyonu seçti. Dış görünüşü yakında gün yüzüne çıkacak olan aracın iç mekan fotoğraflarıysa basınla paylaşıldı.

Yolcularını çok şık görünen bir konsolla karşılayan aracın havalandırma ızgaraları SLS AMG'de olduğu gibi dairesel tasarlanırken ses sistemi kumandası da diğer Mercedes modellerinde kullanılan parçalar arasından seçilmiş. Sportif direksiyon simidi, alüminyum pedallar, koyu renkli ahşap kaplama ve araç çalışmazken aşağıyı gösteren göstergeler sportif otomobillerde karşımıza çıkan detaylar.

Orta konsolun üst kısmına katlanabilir bir navigasyon ekranı yerleştiren Mercedes bu alanda kullandığı yuvarlak çizgilerle oldukça şık bir görünüm yakalamış. Markanın lüks imajını da gayet iyi bir şekilde aktaran iç mekanda elektrikli koltuklar ve deriyle kaplanmış ön konsol dikkat çekiyor.

Anderson Germany Maserati GranTurismo S Superior Black Edition


Maserati'nin şık coupé modeli GranTurismo'nun sportif versiyonu S artık daha da güçlü. Anderson Germany, "Black Edition" serisine bu otomobili eklerken iç mekan üzerinde özellikle durmuş.

Mat siyah gövde rengiyle dikkat çeken aracın 21 inç çaplı jantları da siyaha boyanmış. Far ve stopları da koyulaştırılan GranTurismo S'in süspansiyon sistemi modifiye edilirken egzoz da tamamen yenilenmiş. Standart versiyonda kullanılan sistemden 13 kg daha hafif olan yeni egzoz ayrıca uzaktan kumanda edilebilen bir valf sayesinde ses seviyesini ayarlayabiliyor.

İç mekana geçildiğinde siyah renkli deri ve Alcantara'nın kontrast oluşturan kırmızı renkli dikiş iplikleriyle birlikte kullanıldığı görülüyor. Dört bir yanında karbon fiber kaplamalar kullanılmış olan ön konsolun üst kısmına ses ve eğlence sisteminin ekranı yerleştirilmiş.

Egzoz sistemi haricinde motorun elektronik kontrol ünitesiyle de oynayan Anderson Germany, GranTurismo S'in v8 ünitesinden 492 beygir güç alabilmiş.

Abt Tiguan


Volkswagen grubu araçlarının modifikasyonu konusunda uzman şirketlerden Abt, makyajlı Tiguan için hazırladığı görsel kitin yanında performans artışı için yaptığı çalışmaları tanıttı.

Oldukça kapsamlı bir makyaj gören araçta ön panjur yenilenirken ön tamponda da hava girişleri büyütülmüş. Jant seçenekleri 18, 19 ve 20 inç çaplı olan aracın kapı eşiklerine süslemeler yerleştirilirken arkaya eklenen spoiler ve egzoz sisteminin dört çıkışı dikkat çekiyor.

Arzu eden müşteriler için 20 mm süspansiyon alçaltma kiti ve yeni fren sistemi sunan Abt, aracın bütün motor seçenekleri için modifikasyon kitleri sunmakta.

2 litre hacimli turbo Diesel motorun 140 ve 170 beygir güç üretebilen modellerini sırasıyla 170 ve 195 beygir güç üretebilecek şekilde modifiye eden firma 160 beygir gücündeki 1.4 TSI motoru da 210 beygir güç üretecek şekilde güçlendiriyor.

180 beygir gücündeki 2 litre hacimli TSI motorun gücünü 210 beygire yükselten firma standart olarak 210 beygir güç üretebilen bloğun gücünü de 250 beygire yükseltmiş.

Mercedes-Benz Viano Vision Pearl


Alman üretici Mercedes, 2011 Frankfurt otomobil fuarı sırasında sergileyeceği lüks Viano konseptini tanıttı. Tasarımında ufak tefek farklılıklar olan aracın teknik verileriyse paylaşılmadı.

Kromajlı ön panjur, yeniden şekillendirilmiş yuvarlak hatlı ön tampon, LED sis farları, 19 inç çaplı jantlar, bi-xenon farlar ve far yıkama sistemi gibi donanımlara sahip olan aracın rengiyse mat inci beyazı olarak belirlenmiş.

İç mekanında toplam 6 kişilik oturma alanı sunan bu özel Viano'nun beyaz ve gri renkli döşemeleri iç mekanı olduğundan da ferah göstermiş. Ahşap kaplamaların da dikkat çektiği iç mekanda yolcular kablosuz internetin keyfini sürebilecekleri gibi 1.320 Watt kapasiteli, 18 hoparlöre sahip Bang & Olufsen marka ses sistemiyle müziği en iyi şekilde dinleyebilmekteler.