2 Temmuz 2011 Cumartesi

HSV SV Black Edition


Avustralya uluslararası otomobil fuarı kapılarını ziyaretçilere açarken dikkatler bu ülkenin üreticileri üzerinde yoğunlaştı. Beklenen büyük sürprizler gerçekleşmiş olmasa da Holden ve sportif araç bölümü HSV güçlü ve sınırlı üretim modellerle ilgiyi canlı tutmaya çalıştı.

100 ClubSport R8, 100 Maloo R8 ve 25 adet ClubSport R8 Tourer modelinden oluşacak SV Black Edition serisi mat siyaha boyanmış gövde parçaları, kırmızı kaliperleri, siyah egzoz çıkışları, motor kaputu üzerinde bulunan büyük hava çıkışları ve elbette 20 inç çaplı, siyah renkli jantlarıyla kardeşlerinden ayrılıyor.

İç mekanda numaralandırılmış özel üretim plakaları bulunan otomobillerin yeni döşemeleriyle birlikte kokpitte sunulan kaplamalar da piyano siyahı renkleriyle dikkat çekiyor. Kapı eşiklerinde özel seri logoları bulunan araçların süspansiyon sistemleri de yeniden ayarlanmış.

Otomobillerde kullanılan 6.2 litre hacimli v8 motor 431 beygir güç, 550 Nm tork üretebiliyor. Standart olarak 6 ileri vitesli manuel şanzımanla donatılan SV Black Edition modellerinde 6 ileri vitesli otomatik şanzıman opsiyonu da sunuluyor.

AC Schnitzer X3


İkinci nesil BMW X3 modellerinin ilk modifikasyon çalışmalarını yavaş yavaş tamamlayan AC Schnitzer sunacağı ilk kitleri tanıttı. Görsel olarak zengin bir değişkenlik sunan firma şimdilik sadece tek motor seçeneği içim modifikasyon kiti sunmakta.

Aracın sportif tamponunun altına bir splitter ekleyen firma yan eteklerin üstüne süslemeler eklerken arka tamponu yeniden şekillendirmiş. Bagaj kapağının üzerine bir spoiler eklenen SUV için çapları 18 ile 22 inç arasında değişen jantlar da sunulmakta. Hem dış görünüş, hem de performansı etkileyen aksesuarlardan birisiyse şüphesiz yeni egzoz sistemleri olmuş.

İç mekan için de değişiklikler sunan AC Schnitzer, alt kısmı düzleştirilmiş sportif direksiyon simidi, alüminyum pedal seti, logolu paspaslar ve jant şekilli iDrive kumandası gibi donanımlara sahip.

X3'ün bütün motor seçenekleri için modifikasyon kitleri geliştirdiğini açıklayan firma ilk olarak 2 litre hacimli turbo Diesel ünite için hazırladığı ve 218 beygir güç veren düzeneği tanıttı.

BMW 6 Serisi Individual


BMW, 6 Serisi için sunduğu M Sport paketini çok sportif bulan müşteriler için Individual donanım seviyesini tanıttı. Otomobili kişiselleştirmeye uygun olan bu paketle birlikte seriye dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive da eklendi.

Hafifçe makyajlanmış ön ve arka tamponun haricinde 19 inç çaplı ve özel tasarımlı jantlarıyla dikkat çeken Individual paketi iç mekanda yüksek kaliteli deri döşeme sunarken hem burada hem de gövdede yeni renk seçeneklerı sunulmakta.

Aracın donanımına özel ahşap kaplamalarla birlikte kaza önleme sistemi de ekleyen BMW bu sistemi, görsel ve sesli uyarılar verdikten sonra otomobili frenleyecek şekilde ayarlamış. Ses sistemine de özen gösteren üretici Bang & Olufsen markasını taşıyan sistemi coupé ve convertible'a farklı şekillerde uygulamış. Üzeri açılan modelde 1.000 Watt çıkış gücü ve 12 hoparlör sunan BMW coupé'de 1.200 Watt ve 16 hoparlör barındırıyor.

Dört tekerlekten çekiş sistemi xDrive'ı 650i modellerinde sunmaya başlayan BMW, Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motoru 407 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen bu aracın coupé versiyonunu 0'dan 100 km/s sürate 4.8 saniyede ulaştırırken üzeri açılabilen model aynı sürate 0.1 saniye daha geç ulaşmakta.

BMW 6 Serisi M Sport


BMW 6 Serisi ailesi genişlemeye devam ediyor. Coupé ve Convertible gövde seçeneklerinin ardından şimdi de sıra sportif görünümlü M Sport versiyonlarında.

Dış görünüşü sade bir sportiflik sunan aracın ön ve arka tamponları makyajlanırken önde LED sis farları unutulmamış. Süspansiyon sistemi biraz daha sertleştirilen aracın 19 inç çaplı jantları pakete özgü bir şekil almış.

İç mekanında da küçük değişiklikler bulunan aracın direksiyon simidi ve ayak dinlendirme pedalı M logolarıyla dikkat çekerken kapı eşiklerinde de aynı logo yolcuları selamlamakta. Bu kısımda göze çarpan en büyük yenilikse daha yüksek yan desteklere ve Alcantara döşemelere sahip olan ön koltuklar.

M Sport paketinin yanında tanıtılan bir başka yenilikse 640d modeli oldu. 3 litre hacimli turbo Diesel motoru 313 beygir güç, 630 Nm tork üretebilen otomobilin coupé versiyonları 0'dan 100 km/s sürate 5.5 saniyede ulaşırken üzeri açılan modellerde bu süre 5.6 saniye olarak karşımıza çıkıyor.

Yakıt tüketimleri de etkileyici derecede düşük olan büyük coupé ve cabriolet'nin 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla ulaşıkları ortalama değerler 5.4 ve 5.6 litre/100 km.

Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport L'Or Blanc


Bugatti Veyron'un 300 adet seviyesine ulaşan üretimi durmuş olsa da gezegenin en hızlı roadster modelinin üretilmesine devam ediliyor. 150 adede ulaştığında duracak olan üretim bu seviyeye gelmeden önce tek örnek versiyonların geliştirme çalışmaları da devam ediyor.

Bu araçlardan birisi olan L'Or Blanc yani beyaz altın ilginç bir özelliğe sahip. Königliche Porzellan-Manufaktur Berlin ile ortaklaşa yürütülen proje sonrasında hem içi hem de dışı porselen kaplanan aracın ilginç yansımalara sahipmiş gibi görünen gövdesi aslında değişik desenlerle donatılmış.

Fren kaliperleri, kontrast yaratacak şekilde kırmızıya boyanan aracın iç mekanında beyaz renkli deri döşeme dikkat çekerken kapı içlerinde kullanılan porselen kaplama gövdedekiyle uyumlu.

Audi R8 Limited Edition


Alman üretici Audi, R18 ile 2011 yılında, Le Mans'da elde ettiği 10. birinciliğin şerefine İngiltere pazarına özel bir R8 modeli tanıttı. Görünümünde küçük değişiklikler yapılan aracın motorundaysa bir geliştirme çalışması yapılmamış.

Titanyum grisi gövde renginden kolayca tanınabilen araçta R8 GT'yi anndıran aksesuarlar arasında koyu renkli, 19 inç çaplı jantlar ve kırmızı fren kaliperleri bulunuyor. Opsiyonel olarak alınabilen karbon paketinde yan aynalar, ön splitter ve R8'in imzası halini alan kapı arkası şeridi karbon fiberden üretilirken aydınlatılmış motorun plastik üst kapağı da bu malzemeden üretilmekte.

İç mekanda aydınlatılmış kapı eşikleri, alüminyum pedal seti ve navigasyon sistemi dikkat çekerken Kırmızı ve siyah renkli deri döşemeler, kırmızı dikiş iplikleri, ışıklandırma paketi, Bang & Olufsen ses sistemi ve emniyet kemerlerine entegre mikrofonlara sahip Bluetooth bağlantısı standart olarak sunulmakta.

Manyetik süspansiyon sistemini de standart donanımında barındıran araçtan sadece 100 adet üretilecek ve her araç 93.935 Sterlin seviyesinden başlayan fiyatlardan satılacak.

1 Temmuz 2011 Cuma

Anderson Germany Ferrari F430 Spider


Anderson Germany, Ferrari F430 Spider sahiplerine özel bir kiti tanıttı. Aracı Scuderia Spider 16M modeline benzeten görsel kit ciddi güç artışı sağlayan performans pakitiyle birlikte alınabiliyor.

Ön ve arka tamponları Scuderia Spider 16M'den alınan aracın yan etekleri de yenilenirken jantların çapı 20 inçe yükseltilmiş. Yenilenen ayarlanabilir süspansiyon sistemiyle yol tutuş karakteri daha da geliştirilen araç bu sistemle 29 kg hafifleme de sağlamış. Far ve stopları karartılan otomobilin dış mekanına değişik desenli çıkartmalar da uygulanmış.
İç mekanında deri ve Alcantara ile birlikte kontrast renkli dikiş iplikleri dikkat çekerken baklava desenleri ve karbon fiberden üretilmiş parçalar sportif yapıyı vurguluyor.

4.3 litre hacimli v8 motoru üzerinde ciddi bir modifikasyon çalışması yapılan aracın egzoz sistemi baştan aşağıya yenilenirken elektronik kontrol ünitesi de yeniden programlanmış. Hava emiş karakteristiği de iyileştirilen motor artık 569 beygir güç üretebiliyor.

Mercedes-Benz Driving Experience Day '11


Alman otomotiv devi Mercedes-Benz, son yıllarda birçok üreticinin yaptığı gibi sosyal medyada daha girişken olmak adına, düzenlediği Driving Experience Day '11 organizasyonunda blog yazarlarını misafir etti. 25 Haziran tarihinde Polonezköy Village Park'ta düzenlenen organizasyon sırasında markanın çeşitli modellerini çevre yollarda test etme şansı edindim.

Ortamın güzelliğinden, yemeklerin bolluğundan ve -kazanmış da olsak- motorsuz otomobil montajı yarışmasından bahsetmeden hemen araçlara geçmek istiyorum zira sürüşünü yaptığım araçlar hakkında konuşulacak çok şey var.

Öncelikle kötü haberden başlamak istiyorum. Organizasyonda kurcalama fırsatı bulduğumuz C250 Coupé'yi malesef test edemedik. Şimdilik fotoğraflarıyla yetinmemiz gereken aracı buraya tıklayarak bol bol inceleyebilirsiniz.

Kötü haberi geçer geçmez kullanma şansı bulduğum ilk otomobil olan C180'i yazmak istiyorum. Geçtiğimiz yıl makyajlanan C Serisi daha dinamik bir görünümle karşımıza çıkarken C180 modeli, bagaj kapağında yazan "Kompressor" kelimesini kaybetmiş. Artık Avrupa'da olduğu gibi 1.8 litre hacimli motorla donatılan araç kompresör yerine turbo beslemeli olarak sunuluyor. 156 beygir güç, 250 Nm tork üretebilen motor 7 ileri vitesli şanzımanla uyumlu biçimde işliyor. Mercedes'in en iyi yaptığı işlerden olan şanzıman ve frenler C Serisi'nin bu giriş modelinde bile dikkat çekiyor. Sık kullanımda yorulmayan frenler hem dengeli bir yavaşlama sağlıyor hem de performanslarını uzun süre muhafaza edebiliyor. Manuel değişime de imkan tanıyan otomatik şanzımanın geçişlerini hissetmek için çaba sarf etmek gerekirken hem performans hem de tüketim değerlerinde manuel kardeşinden daha iyi olmayı başarması harika.

Test ettiğim ikinci araç olan Smart Fortwo, 71 beygir güç üretebilen 1 litre hacimli benzinli motoru ve 5 ileri vitesli, yarı otomatik şanzımanıyla sportif sürüşler için yaratılmış olmasa da sertçe ayarlanmış süspansiyon sistemi sayesinde virajlı yollarda bile güven veriyor. Tavanı yerinden çıkartılıp bir cabriolet gibi kullanılabilen aracın bu özelliği, minik dış boyutlarıyla birleşince sürüşü oldukça zevkli bir araç elde edilmiş oluyor. Mercedes'in güven veren fren performansı bu araçta da bulunurken yokuşta kaydırma yapabilen şanzıman ve sert fren pedalı üzerinde biraz daha çalışılabilir.

Son olarak kullanma şansı bulduğum araçsa benim tarzıma en uygun olanıydı: SLK 200 BlueEFFICIENCY. Metal tavanlı küçük roadster akımının öncüsü olan SLK Serisi'nin 3. nesli de diğerleri gibi etkileyici bir araç olmuş. Tasarımı süperspor model SLS AMG'den etkilenen otomobilin genel hatları önceki nesillerde olduğundan daha sert. SLS AMG'nin etkilerini iç mekanda da görmek mümkün. Yuvarlak havalandırma ızgaraları, alt kısmı düzleştirilmiş ve köşeli bir göbeğe sahip direksiyon simidi, dik orta konsol ve vücudu saran koltuklar tam bir spor otomobilde olması gerektiği gibi.

1.8 litre hacimli benzinli motorun 184 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen aşırı beslemeli versiyonunu kullanan test aracı C180'de de kullanılan 7 ileri vitesli otomatik şanzımanla donatılmış. Şanzıman ve fren sistemi söze gerek bırakmayacak derecede iyi olan SLK rijiditesi yüksek temelleri sayesinde tavanı açıkken bile burulma emaresi göstermiyor. Çok dengeli bir yol tutuşa sahip olan aracın motor sesi ve süspansiyon konforu da sportif kullanıcıyı tatmin eder nitelikte.

Her modeli bir başka özelliğiyle öne çıkan Daimler-Benz grubunun bu üç aracını kısa da olsa test edebilmek güzeldi. Gelecekte daha uzun bir dönemi kapsayan testlerini yapmak dileğiyle...

Organizasyon sırasında çekilen fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

29 Haziran 2011 Çarşamba

BMW X1


BMW'nin küçük SUV modeli X1 yeni motorlarına kavuşuyor. Ürün gamını daha ekonomik hale getiren motorların her ikisi de 2 litre haciml ve turbo besleme sunuyor.

X1 sDrive20d EfficientDynamics isimli modelde görev yapan 2 litre hacimli turbo Diesel motor 163 beygir güç, 380 Nm torkla ortalama 4.5 litre/100 km gibi bir tüketim değeri sunuyor. Aracın bu derece cimri olabilmesi için dört tekerlekten çekiş sistemi kullanmayan BMW, 6 ileri vitesli manuel şanzıman, vites değiştirme zamanı göstergesi, daha aerodinamik jantlar, fren enerjisi geri kazanma sistemi, düşük yuvarlanma dirençli lastikler, start/stop sistemi ve elektrikli hidrolik direksiyon gibi donanımları standart olarak sunmuş.

X1 sDrive20i ED ve dört tekerlekten çekişli xDrive20i ED modelinde kullanılan 2 litre hacimli benzinli motorsa 184 beygir güç, 270 Nm tork üretebiliyor. Arkadan itişli model 0'dan 100 km/s sürate 7.4 saniyede ulaşabilirken dört tekerlekten çekişli versiyon aynı sürate ulaşmak için 7.8 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Diesel modelin EfficientDynamics paketiyle aynı donanımları sunan benzinli versiyonların arkadan itişli modeli hem 6 ileri vitesli manuel hem de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla ortalama 7.1 litre/100 km'lik tüketim verisine sahipken Dört tekerlekten çekişli model manuel şanzımanla 7.7, otomatikleyse 7.6 litre/100 km'lik değerlere ulaşabiliyor.

Audi TT-RS Limited Edition


Alman üretici Audi, TT modelinin en güçlü seri üretim versiyonu RS'in Avustralya pazarı için geliştirdiği sınırlı seri üretim örneğini tanıttı. 45 adet üretilecek olan otomobil 7 ileri vitesli yarı otomatik S Tronic şanzımanla sunulmakta.

8.460 Avustralya Doları değerinde opsiyonu ücretsiz olarak sunan Audi bu opsiyonların arasında 19 inç çaplı, 5 kollu jantlar, siyah stil paketi, sportif egzoz, adaptif farlar, Bose ses sistemi, LED ambiyans ışıklandırması, metalik boya ve genişletilmiş deri paketi bulunuyor.

Turbo beslemeye sahip 2.5 litre hacimli motoru 340 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen TT-RS dört tekerlekten çekiş sistemi ve S Tronic şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 4.3 saniyede ulaşabilmekte.

Rolls-Royce Phantom Drophead Coupé Masterpiece London


Neredeyse sınırsız kişiselleştirme seçenekleriyle her biri birbirinden farklı olan Rolls-Royce modellerine bir tek örnek otomobil daha eklendi. Masterpiece London 2011 organizasyonu sırasında tanıtılan aracın teknik bir yeniliği olmasa da sunduğu aksesuarlar ilginç

Gece mavisi gövde rengi ve beyaz renkli deri döşemeleriyle hoş bir renk kombinasyonuna sahip olan araçta bol bol ahşap, Alcantara ve kromajlı yüzey bulunurken en ilginç aksesuar şüphesiz torpido gözünün kapağına yerleştirilen ve yerinden çıkartılabilen mücevher kutusu. Asprey imzası taşıyan bu kutunun yanında bagajda Rolls-Royce logolu bir de çanta takımı bulunuyor.

Satış fiyatı henüz açıklanmayan otomobilin kapı eşikleri ve ön konsolundaysa Masterpiece London logoları dikkat çekiyor.

Scion tC Release Series 7.0


Release Series 6.0 ardından işte karşımızda RS 7.0. Scion'un sportif coupé modeli tC'nin ikinci nesli temellerinde tanıtılan ilk sınırlı seri model olan bu araç diğer kardeşleri gibi görünümüyle dikkat çekiyor.

Sadece koyu sarı gövde rengiyle sunulacak olan bu araç siyah renge boyanmış 18 inç çaplı jantları, ön tampon altına eklenen splitter, yan ve arka eteklerle standart modellerden ayrılırken iç mekanda sarı renkli dikişler ve desenler, motor çalıştırmak için düğme, Bluetooth bağlantılı Pioneer marka müzik seti ve sınırlı üretim plakaları bulunuyor.

Sadece A.B.D. pazarında satılacak olan araçtan 2.200 adet üretilecek. Manuel şanzımanlı versiyonun başlangıç fiyatı 20.905 Dolar olarak açıklanırken otomatik vitesli model 1.000 Dolar daha pahalı.

28 Haziran 2011 Salı

Chevrolet Camaro Transformers Special Edition



Transformers serilerinde Bumblebee isimli Autobot'u canlandıran Chavrolet Camaro, Dark of the Moon filminin beyaz perdeye yansımasına az bir süre kala yollara çıkıyor.

Daha önce de bir Transformers özel versiyonuna sahip olan Camaro'nun bu kiti aslında 3.000 Dolar değerinde bir paket. 2LT ve 2SS donanımlarıyla birlikte alınabilen Transformers Special Edition sadece sarı renkli dış renk ve gövde üzerinde çift beyaz şeritle alınabilecek. Ön çamurluklar üstünde ve jantların merkezlerinde Autobot logolarıyla dikkat çeken aracın dış mekanında başka değişiklik bulunmuyor.

İç mekanda siyah renkli deri döşeme ve bu renkle kontrast oluşturan sarı renkli dikiş iplikleri dikkat çekerken koltuk kafalıkları ve ön kol dayanağının üzerinde bulunan Autobot logoları otomobilin kimliğini belli ediyor.

Teslimatı Eylül ayında başlayacak olan araç için bir de gövde altı paketi sunuluyor. Siyah renkli ön splitter, yan etekler ve difüzörden oluşan paketle birlikte 21 inç çaplı, siyah renkli jantlar da alınabiliyor.

27 Haziran 2011 Pazartesi

DMC Ferrari FF Maximus


2011 yılının en çok dikkat çeken yeniliklerinden olan dört kişilik, dört tekerlekten çekişli shooting brake Ferrari modeli FF'in modifikasyon çalışmalarına da başlandı.

DMC tarafından yapılan çalışma henüz hayata geçirilmemiş olsa da üç boyutlu bilgisayar tasarımları sonucunda kullanılacak olan karbon fiber parçaların şekilleri belli oldu. Ön tamponu, alt kısmına splitter eklenen bir üniteyle değiştirilirken yan etekler yenilenmiş.

Arka kısmında büyük değişiklikler bulunan aracın yeni tamponunda ek hava çıkışlarının yanında büyük bir difüzör ve yarış araçlarında bulunmasına alıştığımız sis farları dikkatlerden kaçmıyor. Otomobilin yere basma kuvvetini iyileştirmek için eklenen bir diğer donanımsa bagaj kapağına yerleştirilen spoiler.

Motor modifikasyonu üzerinde de ciddi bir şekilde çalışan firma yeni egzoz sistemi ve motor elektronik kontrol ünitesinin yanında çift kompresör besleme de kullanarak 6 litre hacimli v12 motordan 888 beygir güç, 862 Nm tork alabilmeyi başarmış.

Önde 21, arkadaysa 22 inç çaplı hafif jantlarla birleşen karbon fiber aerodinamik paket sayesinde standart FF'ten 70 kg daha hafif olması planlanan ara. 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilecek. 0-200 km/s hızlanmasını da 9.1 saniyede tamamlaması öngörülen otomobilin maksimum süratinin de 340 km/s'in üzerine çıkması bekleniyor.

Magnat Porsche 911 GT3 Snowmobile


Magnat, araçlarını aşırı sade bulan Porsche 911 GT3 sahipleri için geliştirdiği görünüm kitini tanıttı. Oldukça güçlü bir ses sistemi de sunan kit istenirse motor modifikasyonuyla da birleştirilebiliyor.

Araca, beyaz gövde renginden ötürü "Snowmobile" ismini veren Magnat gövdede bir tasarım değişikliğine gitmezken hafifletilmiş 19 inç çaplı jantlar ve yeni çıkartmalar dışarıdan bakıldığında dikkat çeken değişiklikler.

Asıl yeniliği iç mekanda sunan aracın yarış koltukları ve tavanı da dahil hemen hemen her noktası deri ve Alcantara ile kaplanmış. Kontrast renkte dikişlerle oluşturulan baklava desenleri kokpitte değişiklik yaratırken dokunmatik ekranı orta konsolda bulunan eğlence sistemi 2.100 Watt çıkış gücüne sahip.

Wimmer RS tarafından tedarik edilen egzoz sistemi ve motor elektronik kontrol ünitesi sayesinde gücü 462 beygire, torkuysa 451 Nm'ye yükselen otomobilin maksimum sürati 317 km/s'i buluyor.

Fiat 500 150th Limited Edition


İtalya'nın birleşmesinin 150. yılı hemen hemen bütün İtalyan markaları tarafından değişik şekillerde kutlanıyor. Kutlamalara katılanlardan birisi de ülkenin ünlü otomobil markası Fiat. Artık bir efsane haline gelen ve İtalya ile özdeşleşen 500 modeliyle 150. yıl sevinci yaşayan markanın coşkusu bütün dünyaya yayılıyor.

Bu yayılmanın en güzel örneği, anavatanından binlerce kilometre uzakta, Güney Afrika pazarında piyasaya sürülen sınırlı üretim otomobil. Sadece 28 örneği bulunacak olan bu özel araç yeşil, beyaz veya kırmızı gövde rengiyle alınabiliyor.

Dış mekanında 15 inç çaplı jantlar, arka cam üzerinde spoiler ve 150. yıl logolarıyla dikkat çeken otomobilin iç mekanında da aynı logolara sahip parçalar, sportif gösterge tablosu ve koltular, çift renkli döşeme ve özel paspaslar standart olarak sunuluyor.

Sadece 100 beygir güç üretebilen 1.4 litre hacimli benzinli motorla satılan araçta cam tavan opsiyonu sunulmayacağı açıklandı.

Bentley Continental GT Mulliner


Bentley, makyajlı Continental GT modeli için Mulliner aksesuar opsiyonu sunmaya başladı. Araçta görsel değişikliklere neden olan bu kit performansa katkı sağlamıyor.

7.540 Sterlin ücret karşılığında sunulan klasik pakette karbon fiberden üretilmiş ön splitter, yan etekler ve arka difüzör bulunurken bagaj kapağı üzeri için küçük spoiler (2.241 Sterlin), karbon fiber yan ayna muhafazaları (2.241 Sterlin), 21 inç çaplı jantlar (5.940 Sterlin) ve karbon fiberden üretilen ön tampon yan hava emişleri (4.762 Sterlin) tek tek alınabiliyor.