8 Ocak 2011 Cumartesi

Mopar Fiat 500


Geçtiğimiz yıl A.B.D. pazarında satılacak modelleri tanıtılan Fiat 500'ün Mopar tarafından hazırlanmış aksesuarları da gün yüzüne çıktı.

Aracın gövdesi için değişik renklerde çift şeritler sunan Mopar, ön ve arka tamponlarda krom kaplamalar kullanırken aynı malzeme yakıt deposu kapağı, egzoz çıkışı ve ayna muhafazalarında da kullanılmış. Özel siyah gövde rengiyle birlikte siyah renkli jantlar da sunan Mpoar, logosunu jantların merkezine yerleştirmiş.

İç mekanda siyah renkli deri döşemeleri, gövde üzerinde bulunan çift şeritle süsleyen üretici el freni kolu ve vites topuzuna karbon fiberden üretilmiş gibi bir görünüm vermiş. Aracın anahtarı için de değişik kaplamalar sunulurken kapı eşiklerine 500 logosu işlenmiş.

Otomobilin bagajına sığmayacak snowboard gibi ekipmanlar için arka kısımda yeni bir taşıma bölümü oluşturan Mopar, ön kuleler arasına gergi de yerleştirmiş.

Mercedes-Benz C Serisi Coupé


Kısa süre önce makyajlı hali tanıtılan Mercedes C Serisi modellerinin iki kapılı versiyonları da yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Basına sızan ilk fotoğraflara göre araç oldukça dinamik bir görünüme sahip.

Yeni yüzün daha çok yakıştığını söyleyebileceğim Coupé versiyonun ön ve arkası makyajlanan sedan modelinkine benziyor. Yandan bakıldığında klasik Coupé çizgilerine sahip olduğu görülen araçta iddialı bir tasarıma sahip olan yan etekler kullanılmış.

Makyajlı C Serisi'nin sahip olduğu yeni orta konsol, direksiyon simidi ve gösterge tablosunu barındıran iç mekanında E Serisi Coupé ve Cabriolet'de kullanılan sportif koltukların bulunması da dikkat çekici.

6 Ocak 2011 Perşembe

Anderson Germany Audi Q7 V12 TDI Family Edition



Hazırladığı süperspor otomobillerle isminden söz ettiren modifikasyon firması Anderson Germany şimdi de Audi’nin en güçlü SUV modeli Q7 V12 TDI’a el attı.

Görünümünde büyük değişiklikler bulunmayan aracın ön panjur ve hava girişlerinde kullanılan krom, karbon fiberle değiştirilirken aynı malzeme ön splitter, tavan rayları, yan ayna muhafazaları, cam çerçeveleri ve arka difüzörde kullanılmış. Egzoz çıkışları siyaha boyanan aracın camları ve stopları da bu renkte.

İç mekanında siyah renkli deri ve Alcantara döşemelerle kontrast oluşturan beyaz renkli dikiş iplikleri baklava desenleri oluştururken ön konsol, kapı içleri, B ve C sütunları, direksiyon simidi, gösterge tablosu ve vites topuzunda kullanılan beyaz renkli karbon fiber kaplama bu bölümlere renk katıyor.

5.9 litre hacimli v12 turbo Diesel motor üzerinde de çalışma yapan Anderson Germany bu motorun gücünü %10 artırarak 550 beygire yükseltmiş.

Buick Verano



Avrupa pazarı Opel Astra’nın sedan modellerini beklerken Çin, Buick Excelle GT isimli otomobille bu araca kavuşmuştu. Daha sonra Kuzey Amerika pazarında Buick Verano ismiyle satılacağı açıklanan aracın tanıtımı sonunda yapıldı.

Görünüm olarak Çin’de satılan kardeşiyle aynı olan aracın yan yüzeyleri, Astra’dan alındıklarını belli ederken ön ve arka görünümde farklılaşmalar başlıyor. Astra’da kullanılandan daha dik inen bir ön panjura sahip olan otomobilin bagaj bölümü oldukça yüksek tasarlanmış.

2.685 mm’lik aks mesafesi Astra’nınkiyle aynı olan Verano’nun boyu yaklaşık 25 cm uzayarak 4.671 mm’ye ulaşmış. Genişliği 1.815 mm olan aracın yüksekliğiyse 1.484 mm olarak açıklandı. Ağırlığı 1.497 kg’ı bulan otomobilin bagaj hacmi 430 litre olsa da yedek lastik ve Bose marka müzik sistemiyle birlikte bu hacim 396 litreye geriliyor.

İç mekanı doğrudan Astra’dan alınan otomobilin mavi renkli ambiyans ışıklandırması ve ahşap kaplamaları dikkat çekici detaylar arasında yer alıyor. Verano’nun iç mekanında Astra’dan oldukça farklı olan şeyse koltuklar. Kuzey Amerika sakinlerinin kullanım alışkanlığı ve boyutlarına göre yenilenen koltukların yan destekleri daha zayıf olsa da genişlikleri daha fazla.

İlk etapta 2.4 litre hacimli motoruyla satılacak olan araca daha sonra turbo beslemeye sahip, 2 litre hacimli benzinli motor da eklenecek. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanla birlikte sunulan motor 177 beygir güç, 230 Nm tork üretebiliyor.

Graf Weckerle Blanc de Blancs



Aston Martin’in 12 silindirli motora sahip modellerinin ardından 8 silindirli Vantage serisi için de yenilikler hazırlayan Graf Weckerle, gücüyle henüz oynamadığı araçların görünümünü diğerleri kadar değiştirmiş.

İç ve dış mekanın yanında jantlarda da kullanılan beyaz renkle “Beyazlar beyazı” anlamına gelen Blanc de Blancs ismini hak eden aracın gövdesinin yanında uzanan yeşil şerit, iç mekanda da kendisini belli ediyor.

Zambak sembolleri jantların genel deseni olmanın ötesinde koltukların sırtlıklarına logo olarak işlenirken oturma alanları ve kapı içlerinde bulunan döşemeler üzerinde yine beyaz renkli kabartmalar halinde bulunmakta.

Sunulan görsel modifikasyonlar V8 Vantage modellerinin hem 4.3, hem de 4.7 litre hacimli motorlarla donatılmış olan versiyonlarını kapsamakta.

Speedriven Mercedes S600



Mercedes marka araçların modifikasyon işleriyle uğraşan A.B.D. merkezli firma Speedriven, S600 için geliştirdiği performans kitini tanıttı.

Otomobilin dış görünüşünde henüz bir değişiklik yapmamış olan firma çift turbo beslemeye sahip 6 litre hacimli v12 motorun gücünü 695 beygire, torkunuysa 1.142 Nm’ye ulaştırmış.

Performans verileri henüz açıklanmayan aracın modifikasyon işleminde kullanılacak parçaların tamamı için A.B.D.’de 8.800 Dolar ücret talep ediliyor.

Graf Weckerle Comte Noir



Aston Martin DBS’in ardından şimdi de Ferrari 599 GTB Fiorano’yu modifiye eden Graf Weckerle ortaya ilginç bir kombinasyon çıkarmış.

Siyah rengiyle Imperialwagen’ın yarattığı etkiden uzak olan aracın 21 inç çaplı, zambak desenli jantları aynen korunmuş. Merkez ve supap kapaklarının üzerinde de zambak (Fleur-de-Lys) logoları bulunan jantlar haricinde sunulan süspansiyon seviye ayarı sayesinde ön aksın yüksekliği gerekli hallerde 40 mm artırılabiliyor.

İç mekanında tamamen siyah döşeme ve kaplamalar kullanılan aracın motor modifikasyonu sonucunda ortaya etkileyici bir güç çıkmış. 6 litre hacimli v12 motoru çift kompresör beslemeyle donatan firma 835 beygir güce ulaşabilmiş.