20 Aralık 2011 Salı

Suzuki Q


Hazır yıl sonu rehaveti baş göstermişken geçtiğimiz fuarlarda sergilenip henüz sayfalarımda yer vermediğim araçları tanıtmaya başlayabilirim. 2011 Tokyo otomobil fuarı, hatırlayacağınız gibi alternatif yakıtlarla çalışan ilginç görünümlü konseptlerin geçit yaptığı bir organizasyon halini almıştı. Bu organizasyona iyi hazırlanan firmalardan birisi de Suzuki.

Q isimli konseptiyle şehir içi ulaşımda motosikletin manevra kabiliyetiyle otomobilin rahatlığını birleştirmeye çalışan Suzuki boyu 2.5 metre olan bu aracıyla park yeri sorununu büyük oranda çözüyor. Fanus biçimli yaşam alanı, açıkta bulunan tekerlekleri, yukarıya doğru açılan kapıları ve LED aydınlatma grubuyla tam bir konsept görüntüsü çizen araç elektrik motoruyla hareket ediyor.


İç mekanında açılan kapı tarafına doğru dönerek iniş-binişi kolaylaştıran ön koltuk, yarım direksiyon simidi, dokunmatik göstergeler ve açık renkli plastik malzemeler dikkat çeken Q’nun oturma düzeni değiştirilebiliyor. Standart olarak 1+1 oturma düzeni sunan otomobil istenirse 1 yetişkin sürücü ve iki çocuk koltuğuna da ev sahipliği yapabildiği gibi arka koltuk tamamen iptal edilip ortaya çıkan alan bagaj için kullanılabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder