2 Aralık 2011 Cuma

Nissan Leaf NISMO


Nissan’ın resmi modifiksayon firması NISMO, performans denildiğinde aklımıza ilk gelen araçlardan olmayan elektrik motorlu Leaf’in daha sportif görünümlü bir hale getirdi.

Geçtiğimiz Nisan ayında aynı otomobilin yarış versiyonunu tanıtan NISMO, Leaf’in görünümünde büyük değişikliklar yapmış. Tamponları baştan yaratılan Leaf’te bulunan ön tampon çok daha güçlü bir görünüme sahipken arka tampon da aynı etkiyi verebiliyor. Yan etekleri de yenilenen aracın bütün bu parçalarının üzerinde mavi bir şerit bulunmakta. 18 inç çaplı jantlarla donatılan Leaf’in aydınlatma grubu da yan aynalarında olduğu gibi mavi rengiyle temiz bir görünüme sahip. Sportif Leaf, alçaltılıp sertleştirilmiş bir süspansiyon sistemine de sahip.

109 Beygir güç, 280 Nm tork üretebilen elektrik motoru, aracı 0’dan 100 km/s sürate 7 saniye gibi etkileyici bir sürede ulaştırsa da 145 km/s’lik maksimum sürat aynı derecede dikkat çekici değil. 175 km menzile sahip olan otomobilin pilleri, hızlı şarj cihazıyla %80 doluluk oranına 30 dakikada ulaşabiliyor.

1 yorum: