23 Aralık 2011 Cuma

Manhart MH3 V8 RS Biturbo


Yeni nesil 3 Serisi yollara çıkmış olsa da ailenin en güçlü modeli M3 halen e92 kasada üretiliyor. Bu nedenle araç üzerinde yapılan modifikasyon işlemleri de son sürat devam ediyor.

Görünümünde büyük değişiklikler yapılan M3 Coupé'nin ek parçalarının hemen hemen tamamı karbon fiberden üretilmiş. Ön tamponu altına dev bir splitter eklenen otomobile ek hava delikli yeni bir motor kaputu, siyah ön panjur, karbon fiber yan aynalar, tavan, yan etekler ve bagaj kapağı eklenmiş. Genişletilen çamurluklarının içerisine siyah renkli, 20 inç çaplı jantlar yerleştirilen aracın bagaj kapağı üzerine birisi küçük diğeriyse dev gibi iki spoiler eklenmiş. Arka tamponunun altına yeni bir difüzör yerleştirilen MH3'ün üzerindeki BMW logolarıysa yerlerini Manhart Racing armalarına bırakmış.


Dış görünümü bu derece değiştirilen otomobilin iç mekanında da farklı bir durum yok. Arka koltukları iptal edilen M3'te takla kafesi, yarış koltukları ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi yer alıyor. Diğer ek donanımlar karbon fiber kaplamalar, deri ve Alcantara döşemeler, kapı eşiği kaplamaları, özel paspaslar ve metal pedal setinden oluşurken orta konsolun üzerinde bulunan ve turbo basıncı, yağ sıcaklığı ve yağ basıncının yanında tur zamanları ve hızlanma performansını da gösterebilen bilgi ekranı, iptal edilen havalandırma ızgaralarından birisinin yerine yerleştirilmiş.

Süspansiyon sistemi yenilenen otomobilin egzoz ve fren sistemleri de yeni. Ön aksta 396 mm çaplı diskler 6 pistonlu kalperlerle eşleşirken arkada 380 mm çaplı dikler 4 pistonlu kaliperlerle birlikte kullanılıyor.

M ailesinde yer alan modellerin sahip olduğu motorların birer birer turbo beslemeyle donatılmasını fırsat bilen Manhart Racing M3'e de bu tip bir motor yerleştirmiş ki bu üniteyi X5M ve X6M modellerinden de tanıyoruz. Çift turbo beslemeye sahip 4.4 litre hacimli v8 motor modifikasyon işlemleri sonrasında 750 beygir güç, 910 Nm tork üretebiliyor.

Performans verileri de dudak uçuklatıcı olan 1.590 kg ağırlığındaki otomobil 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilirken maksimum sürati 350 km/s'in üzerinde. 6 ileri vitesli otomatik şanzımanı da yenilenen MH3 artık X6M'de kullanılan üniteye sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder