8 Aralık 2011 Perşembe

Luxgen5


Tayvan merkezli otomobil üreticisi Luxgen, sedan modeli Luxgen5'i tanıttı. Neora konseptinin seri üretime alınmış hali olan araç lüks donanımı ve turbo beslemeye sahip motorlarıyla dikkat çekiyor.

Genel hatları çok dikkat çekici olmayan otomobilde xenon farlar, LED gündüz farları ve stoplar dikkat çekiyor. İç mekanında fütüristik görünümlü donanımlar bulunan aracın orta konsolunun üst kısmında bulunan büyük ekranda navigasyon ve ses sisteminin dışında yol bilgisayarının da verileri görülebiliyor. Luxgen Think+Touch isimli arayüzü hTC ile ortaklaşa geliştiren Luxgen bu sistemde Android temellerini kullanmış.


Sade hatlı iç mekanında çok düğme bulunmaması aracın orta konsolunu kalabalık göstermezken dijital gösterge tablosu ve Heads up display bu kısımda dikkat çeken detaylar. Donanımında şeritte kalma asistanı, kör nokta uyarısı, gece görüş sistemi ve kameralı park asistanı bulunan Luxgen5 2.720 mm'lik aks mesafesiyle arka koltuklarda oturan yolculara başarılı bir diz mesafesi sunmayı hedefliyor.

Fren sisteminde önde 276, arkadaysa 260 mm çaplı diskler kullanılan araçta görev yapan iki benzinli motorun her ikisi de turbo beslemeli. 1.8 litre hacimli ünitesi 150 beygir güç, 231 Nm tork üretebilen aracın 2 litre hacimli motoru 170 beygir güç, 256 Nm tork üretebiliyor.

Küçük motoru 5, büyüğüyse 6 ileri vitesli yarı otomatik şanzımanla donatılan aracın güçlü motoruyla ulaşabildiği performans seviyesi etkileyici olmasa da tatminkar olabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 8.5 saniyede ulaşabilen bu otomobilin maksimum sürati 210 km/s.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder